bugün

Sevilen bir Hande Yener şarkısı. Ne haber de olabilir. Bilemedim.
18. yy modern batı toplumunu derinden etkileyen bu soru tümlecinde şair; " bir şeyler anlat da konuşak." demek istemiştir.

Reform ve rönasans ın, avrupa toplumunu bilim ve sanat buhranına sokarak asosyalleşmesine sebep olması bu soru tümleciyle az da olsa son bulmuştur. Ve insanlar " biraz da konuşak." demiş, üremeye ve türemeye başlamıştır. Bu toplumsal değişime sebep olan kişinin robot resmi şudur ;
görsel
Öyle böyle.
iyidir sahip sen nasilsin?
Eski sayılarına ulaşmak artık neredeyse imkansız olan umut sarıkaya dergisi. Turkcell dergilik uygulamasından da kalkmış nedense. Şimdi tüm karikatürlerin tek bir kitapta toplanmış halini bekle dur.
Dokuzuncu sayısında umut Sarıkaya çok özenli çalışmış, çizgilerini toparlamış. Gözlerim dolu dolu inanır mısınız? Nereden baksan üç senedir böyle temiz işler okumamıştım, hoşuma gitti. Dergi incecik kalınca ve azıcık basılınca o denli çirkin çizgilerden utanmış herhalde beyfendi.

Güzelce dergi.
iyidir, n'olsun? senden naber?

diye karşılık verilen hasbihal sözcüğü.
şu an bu yazıyı okuyan yazara sorulan soru.

n'aber? nasıl gidiyor?
Umut sarıkaya'nın normalde 3 ayda bir çıkması gereken fakat yılda zar zor bir sayı çıkan dergisidir.

Olsun biz onu bu serkeş, başına buyruk haliyle sevdik.
önsöz; bu yazı bana bunu yazdıran talihbörd'üme ve a beklediğim sınavıma ithafen yazılmıştır.

geçen gittiğimde api, naber dergisi var mı? dediğimde, diğer apiyle 10 saniyelik anlamlı bakışmalarından sonra bana tükendi cevabıyla dönülünce, içten içe ulan bi şey de isteyince oluversin deyip yoluma baktım. millete de hanginiz bitirdi? deyip, cevaptan ziyade sorularla ilgilenen filozof edasıyla serdar bakışı attım.
neyse, bugün sınavda çalıştığım yerlerden gelince, dedim şans benden yana bir iki deney daha yaptım, baktım tuttu onlar da. kupon falandan da anlamıyorum ki şansımı paraya dökeyim. neyse o kısım kalsın. talih kuşumu da koydum kafese bindim metrobüse. indim. göz ucuyla yandan yandan bakıyorum dergilere; ot, kaf... o da ne? naber? iyidir api senden? talih kuşumla iki saniyeliğine bakıştık. yüzüme şefkatle gülümseyip, ne duruyorsun salak şey, bitmeden git ve al dedi. ben almaya giderken, dönüşümde talih kuşumu yerinde bulamadım. umut'un tandırbörd'ü varsa benim de talihbörd'üm vardı. dı? evet dı :(
dergiye gelince; vay be! çk çk çk! ne sayıydı be!

tanım: bir dergi.

:talihbörd'üm şans göndermeye devam ediyor. işindesin gücündesin be talihbörd. benim talihbörd'üm olduğun için teşekkürler :*
'iyidir sahip sen nasılsın' diye karşılık verilebilir.
Nihayet yeni sayısı çıkan mizah dergisi. umut sarıkaya arayı bu kadar uzatması konusunda kendi kendisine ayarı bu sayıdaki teodor kasap'ın hayat hikayesi üzerinden vermiş.
Kızların hoşuna gitmeyen mesaj.
Aylık dergi olucam diye yola çıkıp önce 3 aylık sonra 6 aylık, 9 aylık ve en sonun 12 aylık olan umut sarıkaya’ nın çıkardığı mizah dergisi.
Ha bir de 64 sayfalardan 16 sayfaya düşmüş. Normal haftalık dergi kadar yıllık dergi oldu. Ama biz zırtlanlara bu da yetti gibi.
Herkes kıtlıktan çıkmış gibi kitapçılara dergicilere koştu, bazı il ve ilçelerde yok sattığı gelen bilgiler arasında.
2017 ilk sayısı gayet başarılı olmuş olan dergi.
umut sarıkaya bu dergiye geçmiş. uykusuz almam o zaman artık.
Gelmedi senden bir haber merak ettim üsteki yazar...
Umut sarıkaya'nın Barış Manço için hazırladığı şu karikatür dizisinin yer aldığı dergi;
https://www.youtube.com/watch?v=6aHoBwKavLg
ucuza giden bir hayat.
yeni sayısı beklenilirken kanser eden , yerden yere vuran , ciğer solduran güüüya 3 ayda bir yayımlanan mizah dergisi. Haa, çıktığında bu bekleyişe değmiyor mu ? ne yalan söyleyeyim değiyor.
umut sarıkaya'nın tek tabanca çıkardığı dergidir. çizeri, yazarı, editörü kendisi.
yeni sayısının çıkmasını merakla beklediğim mizah dergisi .
Dergi değil de sanki uranyum amk hiç bir yerde yok migrosda bile bulunmuyor. Gerçekten piyasa da mı yoksa umut bizi mi sikiyor.
Umut sarıkayanın çıkardığı karikatür dergisidir.
Karikatürlerinin teması günlük hayattaki hepimizin yaşadığı ancak gözümüze çarpmayan kesitleri ironiyle gözümüze çalmasıdır.
Başarılıdır.
Selam şeklidir. Çok klasiktir. Ben genelde "merhaba" derim, ama bu şekilde söyleyen çok cool gözüküyor.

(bkz: hello) yerine (bkz: hi) demektir yani.