bugün

Tadı oldukça acı olan ama aynı etkiyi ayık tutmakta beceremeyen genellikle mardin yöresinde servis edilen acı bir kahve türü.
içerken elektrik çarpmış hissi verip uyandıran bir kahve.
Kürdistan mutfağının eşsiz lezzetlerindendir.
Kolonya gibi tadı var bi kereden kafaya dikip içmek gerek ağzında bekleyince kolonya gibi tadı kalıyor.

ilk defa içtim ama bi daha içecek kadar güzel değil icilemiyecek kadar da kotu degil.
Kahvenin hastasi oldugum icin ilk ictigimde bayildigim aci kahve.
Benim içtiğim ve bildiğim en sert kahve double espresso. Rez alayım da urfa'da da antep'te de arkadaşlar var, göte gelmeyeyim gidince.
Arap yörelerinde ve bizim Güney Doğu bölgemizde yoğun olarak kullanılan kahve ve nargilesini sevdiğim kafeler zinciri.
öyle egelilerin yanında lokum ile içtikleri kahveye benzemeyen acı bir kahve çeşididir. halk dilinde şarapçı dirilten diyede bilinir.
Acı kahve.
Her kesimin damak tadına hitap etmez.
arap usulü bir kahve pişirme yöntemidir. genelde türkiye'nin güneyinde içilir.
Suriyelileri sevme sebebim (bkz: mırra içen ülkücü). Kıbrıs meydanında arabicana da yarım litresi beş lira.Filtre kahveniz sizi kesmiyorsa içine ekleyin. Filinta dizisinde 001 in içtiği kahvedir. Mırra ile ilgili adetler umrumda değil. Genelde evlilikle ilgili. Yalnız dikkat edin güneydoğu,suriye ve lübnandaki adetler kendi aralarında küçük farklılık gösterir. Ama hepsinin sonunda evlilik var o yüzden alın evde kendi başınıza için.
Acı türk kahvesi artık kesmez iken tecrübe etmek istediğim geleneksel güney arabistan gayfesi.
Sert kahve seven bünyeler için birebir.
Şekersiz Türk kahvesi ve espresso tarzı acı, kahve gibi bir kahvedir.
espresso benzeri bir kahve.

http://www.cesozluk.com/i...p;pageNumber=0&p=mrra
Kakule ile aromalandırılan şekersiz kahve shot. Bardaği Masaya konmazmış. aksi halde bekarsan evlendirilir, evliysen dolusunca altın mı ne verirmişsin (?). Tani yemen deb (?) geliyor bu adetler. Urfa da meşhur.
içilebilecek en acı ve kötü kahve. denemeyin. denettirmeyin. kürtlerden ne güzellik çıkmış ki kahveleri güzel olacak.
şanlıurfa'ya geziye gittiğimizde katıldığımız bi sıra gecesinde ikram etmişlerdi bu mırra'yı, herkese aynı fincandan bi yudumluk olmak üzere. baya acı bi tadı olan kahvemsi içecektir.
Arapça bir kelimedir. türkçe anlamı ise acı demektir. şanlıurfa ve mardin'de de misafire yapıp ikram ederler. ama esas olarak araplara özgü bir içecektir.
içmedim ama ristrettodan daha iyi olamayacağı kanaatindeyim. içmeden bilinmez tabii.
kendine has içim ritüelleri olan, ah evde de yapabilsem de her zaman içebilsem diye kıvrandığım kahvenin hası.
ilk olarak mardin de bulunduğum sırada içtiğim yemeklerden sonra takdim edilen kahve benzeri acı içecek. rivayet odur ağır ve çeşiti bol olan güneydoğu anadolu yemeklerinden sonra içilmesi fesat geçirmeye yaklaşan mideye yardımcı olur hazım konusunda. kahve telvesi gibi kıvamı vardır. fincanın dibine azıcık konularak shot yapılır.
mardin ve urfa'da çokça bulunan, ikram edilen, çok ucuza içilebilen ama antep'te popülerliğini yitirmiş yöresel bir kahvedir. acıdır, değişik bir aroması vardır. tadı da kokusu da türk kahvesinden farklıdır, bazılarında kakule bulunur.
içtikten sonra bana çok zevk ve enerji verdi, nirvanaya ulaştım adeta. şahen güzelim mırradan sonra diğer kahveleri ve espressoyu içebileceğimi zannetmiyorum.
modern sabahlar skeci çöl fırtınası'nın konuşan devesidir.
Ankara emek 4. caddede urfa kebap'ın yemekten sonra müşterilerine sunup bahşiş kopardığı acı kahve. Önceden gelenlerin bunu bilip içmediği, ilk defa gelenlerin bunu masumane bir ikram sanıp içip bahşiş bekleyen garsonu görünce bahşiş vermek zorunda kaldığı çok olmuştur.