bugün
- nickten isim tahmini yapmak72
- kalabalıklar içinde yalnız olmak10
- bir hevesle alınıp kullanılmayan şeyler16
- arkadaşlar bir bakar mısınız9
- hikayeyi devam ettir30
- hayattan zevk alamamak15
- gocunun nerede olması12
- erkeklerin obur olduğu algısı18
- rüyamda kadın olmuştum6
- uyumayın konuşalım5
- yazarlara göre olması gereken insan ömrü süresi7
- kurbağa öpüp prens beklemek14
- insanlar nasıl arkadaş ediniyor6
- temiz nevresimler içinde uyumak4
- pizzada ince hamur tercih eden erkek12
- yazarların öldükten sonraki planları4
- ayınan mıyorum ayınan mıyorum17
- pizzanın ortasındaki yuvarlak plastik şey12
- sözlüğün en yakışıklı yazarı olmak3
- türk kızlarına bir öğüt bırak4
- uysaljakoben16
- yazarların sözlükte bulunma amaçları4
- 32 yaş evlenmek için çok mu erken8
- insana kendini güvende hissettiren şeyler4
- makine mühendisliği3
- biber dolması olsa da yesek5
- yeşilçam filmi izlemek6
- yazın dışarı çıkmanın zorluğu4
- spora yeni başlayacaklara tavsiyeler3
- mesajlara geç cevap veren insanlar3
- fakesi çaylak yiyen yazarın dramı4
- sokakta kavga teknikleri3
- gecenin bu saatinde acıkmak3
- sözlüğe yön veren kutup yıldızı yazarlar4
- ailevi değerlere dil uzatan insanımsılar5
- habire12 adamdır37
- yeni parti50
- başlık altında laf sokmaya çalışan tipler3
- erkeklerin evlenmek istememe nedenleri2
- mesajlaşılan kızın silik yemesi3
- true'nin kadın yazarlara bakıp 31 çekmesi6
- bütün güzel kızların kapılmış olması5
- cioran neden intihar etmedi3
- en güzel tatlı2
- gün boyu sözlükte birbirini yalayan tipler7
- cem küçük5
- yazarların zeka seviyeleri7
- kadın2
- habire1259
- sözlük profiline fotoğraf koyan yazarın asıl amacı7
erdal tosun'un 1982 senesinde yan rol olarak oynadığı fim. saygılarımla.
Unutulmayan, bir ömür hatırlanacak olan yazarın ismidir.
Bir mesajı bile özlenilen delinin tekidir. Yeri ve izi dolmayacak olandır.
biraz alık oluyor mineler sanırım..
ya da ben alıklarına denk gelmiş de olabilirim son zamanlarda..
zira güzeli de güzel oluyo köftehorların..
ya da ben alıklarına denk gelmiş de olabilirim son zamanlarda..
zira güzeli de güzel oluyo köftehorların..
mağaza ismi..
Bir vedayı bile haketmeyen kızların genel ismidir.
Sinemayı bırakın dvd den bile izlenmez. 96 dakika falan sürüyor ama hayatınızdan çalıyor.
--çok ağır spoiler--
*
--çok ağır spoiler--
açıkçası film pek beş para etmez ama kendini izlettiriyor. bana sorarsanız ağır spoiler okuyup fragmanını izleyin yeter.
*
--çok ağır spoiler--
açıkçası film pek beş para etmez ama kendini izlettiriyor. bana sorarsanız ağır spoiler okuyup fragmanını izleyin yeter.
cihan Ünal'ın en güzel filmidir.
eski sevgilimin ikinci adıdır, lanet olsundur. dersimi kavak yellerindeki mine'den almalıydım aslında...
Genelde Acı çektirmeye programlanmış kızların adıdır.
hayatımda bir tane olsa fena olmaz dediğim bayan ismi.
Nedense bana turuncu rengini ve kare şeklini anımsatan isim.
mine ( mayın ) 2016 amerikan yapımı bir savaş filmi gibi gözüken aslında bir psikolojik gerilim tarzında bir film.
--spoiler--
yaşamı boyunca hep yanlış adımlar attığını düşünen mike (armie hammer) çölün ortasında da yanlış bir adım atar ve mayına basar..bundan sonra kendi iç duruşmasını yaparak kendi ile yüzleşir..neticede aslında attığı adımların pek de yanlış olmadığını anlar!
--spoiler--
açıkçası mantık hatalarıyla dolu bir film. ve de ikinci yarısı bu tarz filmlerden hoşlanmayanlar için biraz sıkıcı gelebilir. yine de evde izlenebilecek bir film bence.
--spoiler--
yaşamı boyunca hep yanlış adımlar attığını düşünen mike (armie hammer) çölün ortasında da yanlış bir adım atar ve mayına basar..bundan sonra kendi iç duruşmasını yaparak kendi ile yüzleşir..neticede aslında attığı adımların pek de yanlış olmadığını anlar!
--spoiler--
açıkçası mantık hatalarıyla dolu bir film. ve de ikinci yarısı bu tarz filmlerden hoşlanmayanlar için biraz sıkıcı gelebilir. yine de evde izlenebilecek bir film bence.
2016 yapımı bir italyan-ispanyol-amerikan filmi. Fabio Guaglione ve Fabio resinaro tarafından yönetilmiş. armie hammer başrolde.
--spoiler--
kuzey afrika'da bir askeri operasyon sırasında operasyonun başarısız olmasıyla çölde kalan iki abd askerinden biri mayına basar ve bacaklarını kaybeder. diğeri de mayın olduğu anlaşılan sert bir cisme basar ve o ayağını kaldıramadan orada mahsur kalır.
film bundan sonraki sürece odaklanıyor. asker zar zor üstleriyle temasa geçebilse de kendisini kurtarmaya ancak birkaç gün sonra gelebileceklerini öğrenir. bundan sonra da geceli gündüzlü bir fiziksel ve psikolojik dayanıklılık sınavından geçerek mayını patlatmadan sağ kalmaya ve kurtulmaya çalışır. sık sık geçmişinden hatıralarla karışık rüya ve halüsinasyonlar görür. arada bir yanına bir berberi eleman gelir (ki o da geçmişte bir bacağını ve kızını mayın patlamasında o bölgede kaybetmiştir) ve askerle konuşur, ufak tefek de yardımcı olur. ayrıca da ona şanslı bir adam olduğunu ve adım atıp ilerlemeye devam etmesi gerektiğini telkin eder. film de bu minvalde ilerler.
--spoiler--
filmin adı türkçe'ye de mayın şeklinde uyarlanmış.
--spoiler--
kuzey afrika'da bir askeri operasyon sırasında operasyonun başarısız olmasıyla çölde kalan iki abd askerinden biri mayına basar ve bacaklarını kaybeder. diğeri de mayın olduğu anlaşılan sert bir cisme basar ve o ayağını kaldıramadan orada mahsur kalır.
film bundan sonraki sürece odaklanıyor. asker zar zor üstleriyle temasa geçebilse de kendisini kurtarmaya ancak birkaç gün sonra gelebileceklerini öğrenir. bundan sonra da geceli gündüzlü bir fiziksel ve psikolojik dayanıklılık sınavından geçerek mayını patlatmadan sağ kalmaya ve kurtulmaya çalışır. sık sık geçmişinden hatıralarla karışık rüya ve halüsinasyonlar görür. arada bir yanına bir berberi eleman gelir (ki o da geçmişte bir bacağını ve kızını mayın patlamasında o bölgede kaybetmiştir) ve askerle konuşur, ufak tefek de yardımcı olur. ayrıca da ona şanslı bir adam olduğunu ve adım atıp ilerlemeye devam etmesi gerektiğini telkin eder. film de bu minvalde ilerler.
--spoiler--
filmin adı türkçe'ye de mayın şeklinde uyarlanmış.
Anlamı mine çiçeği olan bayan ismi, tanıdığım mineler için:
1. mine kırıkkanat.
2. ilkokul arkadaşımdı.
3. dershane öğretmenimdi.
4. annemin kuzeninin eşi.
Ehehehe.
1. mine kırıkkanat.
2. ilkokul arkadaşımdı.
3. dershane öğretmenimdi.
4. annemin kuzeninin eşi.
Ehehehe.
mine çiçeğinden gelen kız ismi.
genelde kaşar olan kız ismidir.
Japonya'nın Yamaguchi prefektörlüğünde bulunan bir şehirdir.
(bkz: mine çiçeği)
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar