bugün
- ben aquila bicipite sorularınızı yanıtlıyorum25
- kızlara bişey soracağım erkekler gelmesin9
- ayı saldırınca yapılması gerekenler12
- gece yarısı çalan telefon7
- geceye bir söz bırak3
- sinirli kadını sakinleştirmenin yolları14
- ilşkisini herkese anlatan kızlar7
- uysaljakoben21
- kızların sözlüğü erkek düşürmek için kullanması7
- gammaz olmuşum13
- eski dizileri izlemek3
- bir erkeğin instagram kullanma amacı2
- daha önce erkeklerle aynı ortamda oturmuş kız2
- başımın tatlı tatlı dönmesi4
- çıplak ayakla misafir karşısına çıkmaya utanmak2
- yüzüklerin efendisi abartılmış boktan bi filmdir4
- aquila bicipite8
- aşık olunca yapılan salaklıklar3
- kadın mı erkek mi belli olmayan yazarlar21
- uyuşturucu kullanan oğlunu öldüren baba7
- kel erkek3
- minyon kadın siniri5
- reha muhtar25
- ona bir şey söyle16
- denize sıfır bir ev sahibi olmak2
- ekşi sözlükte 2 yıldır çaylak olmak2
- hiç evlenemeyecek gibi hissetmek4
- osuruk kokusunun kalıcılık süresi6
- death2
- kemal kılıçdaroğlu35
- rusya'dan nükleer silah tehdidi2
- toplu taşımaya binen kızın asıl amacı4
- bir kadına alınabilecek en güzel hediye7
- güzel ayaklar mevsiminin gelmesi9
- bizim delilere bakayım4
- elit olmak için gerekenler13
- gecenin şarkısı4
- benim başaklarımı görmek ister misiniz3
- gençler iş beğenmiyor3
- ses yakışıklılığı2
- herkes eski nikini yazsın bitsin bu eziyet11
- pazarda su satmak2
- yazarların 2005 yılı maaşları7
- yemek yemek mi güzel giyinmek mi5
- gazlamak2
- ona bir cümle bırak4
- semum3
- sevgiliyle kavga etmek2
- vajina peşinde yitip giden hayatlar3
- 1 litrelik cam şişe kola3
Ha o mu
Buyur
Bistun Yazıtı = Kültürel kalıntı + yazılı dokümantasyon
Bu yazıt hem:
Fiziksel bir kültürel kalıntıdır (kayaya oyulmuş görsel ve metin)
Hem de çok dilli, çok imparatorluklu yazılı bir belgedir.
Yazıt, tarih boyunca Kürtlerin yoğun olarak yaşadığı Zagros coğrafyasının kalbinde yer alır.
Kirmanşah (Kirmaşan) bölgesi, bugün de Kürt nüfusun ezici çoğunlukta olduğu bir yerdir.
Antik çağlardan beri Lulular, Guttiler, Karduklar, Medler gibi Kürtlerle ilişkilendirilen halkların yaşadığı bölgedir.
--- 2. Dil ve etnik süreklilik: Medler – Kürtler bağlantısı
Birçok tarihçi, Kürtlerin kökenini Medlere bağlar.
Medler, iranî dil konuşan bir halktır.
Bugünkü Kürtçe (özellikle Sorani ve Kurmanci lehçeleri), dilbilimsel olarak Medce'nin devamı sayılır.
Buyur
Bistun Yazıtı = Kültürel kalıntı + yazılı dokümantasyon
Bu yazıt hem:
Fiziksel bir kültürel kalıntıdır (kayaya oyulmuş görsel ve metin)
Hem de çok dilli, çok imparatorluklu yazılı bir belgedir.
Yazıt, tarih boyunca Kürtlerin yoğun olarak yaşadığı Zagros coğrafyasının kalbinde yer alır.
Kirmanşah (Kirmaşan) bölgesi, bugün de Kürt nüfusun ezici çoğunlukta olduğu bir yerdir.
Antik çağlardan beri Lulular, Guttiler, Karduklar, Medler gibi Kürtlerle ilişkilendirilen halkların yaşadığı bölgedir.
--- 2. Dil ve etnik süreklilik: Medler – Kürtler bağlantısı
Birçok tarihçi, Kürtlerin kökenini Medlere bağlar.
Medler, iranî dil konuşan bir halktır.
Bugünkü Kürtçe (özellikle Sorani ve Kurmanci lehçeleri), dilbilimsel olarak Medce'nin devamı sayılır.
idare et devşirmeparator bro
Daha düne kadar yoktuk .
Yavaş yavaş.
Daha düne kadar yoktuk .
Yavaş yavaş.
Birincisi o yazıt bistun değil “behistun” yazıtıdır. Antik pers medeniyetine aittir. Persler de kürt değil günümüz iran ırkıdır. 1. Darius dönemine ait ve günümüzde hala iranda ziyarete açıktır. Darius 1 de 300 spartalı filmindeki kral xerxes in babasıdır. Ben o filme ilişkin gerek içinde gerek sonrasında hiç kürt hatırlamıyorum. Varsa hatırlat.
Kirmanşah dediğin yer bugün “kermansheh” olarak bilinen ve şu anda gorani nüfusu baskın olan bir yerdir. Burası da farsi çöl kavimlerin uzun süre ikamet ettiği tarihi bir yerdir.
Kaldı ki verdiğin türm örnekler etnik kimlik bulunurluğu iddia ettiğin türkiye cumhuriyeti sınırları dışında, iranda. Orada gayet özgürce bu fikirlerini dile getirebilirsin.
Karşı argümanlarının hepsi boş ve temelsiz o nedenle.
Kirmanşah dediğin yer bugün “kermansheh” olarak bilinen ve şu anda gorani nüfusu baskın olan bir yerdir. Burası da farsi çöl kavimlerin uzun süre ikamet ettiği tarihi bir yerdir.
Kaldı ki verdiğin türm örnekler etnik kimlik bulunurluğu iddia ettiğin türkiye cumhuriyeti sınırları dışında, iranda. Orada gayet özgürce bu fikirlerini dile getirebilirsin.
Karşı argümanlarının hepsi boş ve temelsiz o nedenle.
Yok be bro lafın gelişi üzerine alınma.
Hakaret etmesen cevap bile vermem sana.
Hakaret etmesen cevap bile vermem sana.
"Behistun" Yazıtlarını Fars bölgesinde olduğu için ve içinde Kürt geçmediği için kabul etmiyorsun
Göktürk yazıtlarıda Anadolu'da değil Moğolistan'da ve ondada Türk ismi geçmez zorlama törkle geçer.
Ama ben kimseye Moğolistan'da Çin'de istediğin gibi takıl demem diyemem insan doğduğu yaşadığı yerde var olur.
Üzgünüm ne istediğini tam olarak bilsem ona göre bulur yazarım.
Göktürk yazıtlarıda Anadolu'da değil Moğolistan'da ve ondada Türk ismi geçmez zorlama törkle geçer.
Ama ben kimseye Moğolistan'da Çin'de istediğin gibi takıl demem diyemem insan doğduğu yaşadığı yerde var olur.
Üzgünüm ne istediğini tam olarak bilsem ona göre bulur yazarım.
görsel
Kürdün ne haddine süpermen sorry.
Kürdün ne haddine süpermen sorry.
tanrıda aslında hintliymiş. hindular öyle diyor.
atomlarda . öyle olmasa kükürt olmazdı.
kuantum alemi. hatta herşey kekobang le başladı.
kuantum alemi. hatta herşey kekobang le başladı.
Oysa başlık haykırmak falan idi...
Babil Nuh'un torunlarının 72 dile ayrıldığı ve geçmiş dönemlerin peşi sıra gelen milletlerin içinde
sümer akad guti amurru kassit arami asuri keldani maruni ezidi,
Filistinli fenikeli mısırlı iyonyalı elamlı medli persli
hakimiyetine giren dönem dönem el değiştiren devlet yönetim ve milletlerin harman olduğu ve güneydoğu anadoluyu da içine alan kısmıyla Mezopotamya coğrafyası içinde merkez niteliği taşıyan bir şehir idi. onca milletin içinde sesi ne kadar duyulabilirse o kadar bağırsınlar artık dediğim hede. malum Ortadoğu çok kozmopolit ve esas bölgede hakimiyet savaşı verenler ise kürdler değil siyonist Yahudiler. onlara sıra bile gelmez. Yahudi aklıyla kendilerini devlet zanneden bazı kürdolar açıp önce tarih okusunlar. yoksa bağıra bağıra maşa olmaktan öteye geçemezler. sesi gür çıkan maşalar. evet..
sümer akad guti amurru kassit arami asuri keldani maruni ezidi,
Filistinli fenikeli mısırlı iyonyalı elamlı medli persli
hakimiyetine giren dönem dönem el değiştiren devlet yönetim ve milletlerin harman olduğu ve güneydoğu anadoluyu da içine alan kısmıyla Mezopotamya coğrafyası içinde merkez niteliği taşıyan bir şehir idi. onca milletin içinde sesi ne kadar duyulabilirse o kadar bağırsınlar artık dediğim hede. malum Ortadoğu çok kozmopolit ve esas bölgede hakimiyet savaşı verenler ise kürdler değil siyonist Yahudiler. onlara sıra bile gelmez. Yahudi aklıyla kendilerini devlet zanneden bazı kürdolar açıp önce tarih okusunlar. yoksa bağıra bağıra maşa olmaktan öteye geçemezler. sesi gür çıkan maşalar. evet..
https://x.com/marshalizm/.../1953867528570052957?s=19
Küçücük çocuğa bile Kürt diyorlarmış.
Küçücük çocuğa bile Kürt diyorlarmış.
iki akrabanın çocuğu olmanın verdiği histir.
Akşam akşam ses yapma kanki, çocuk uyuyor.
Sahipleniş şeklinde mi acaba kürdüm benim oyhş gibi.
Türk'üm ya da kürt'üm diye haykırmak bana çok saçma geliyor. Elimizde olmayan özelliklerimizle niye övünüyoruz ki?
Elektrik faturasını öde aq çocuuuu.
Dünya üzerinde sadece Kürtlerde var böyle şeyler . ilginç bi millet
güncel Önemli Başlıklar