bugün

ülkede bulunan en ucuz yurt olup öğrenciler içinde bulunduğu şartlardan dolayı çeşitli icatlar üretirler. yabancı öğrencilerde barınmakta olup bunlar genelde adını ilk defa duydugunuz bi sike yaramayan ülkelerdir. türk vatandasları için barınma 120 tl ila 200 tl arasındadır, yabancılar bedava kalırlar. türkiye geneli ortalaması bi oda da 8 kişidir.
Yurttan ayrikmstim erkek arkadasim tehtt edio ayrilma tarhini ailene vercem die nolur yardimmm gizli tutuluyomu bilgilerrr.
Kisa adi kyk olan, kredi yurtlar kurumuna ait yurtlardır.

///
ilk günüm, çok yalnızım ve ailemi çok özledim lan.
Herşeyin yasak olduğu nadide yurt.
ayağıma yapıştırılmış sticker ile uyandığım mekan.
internetinin anasının amına kafa attıgımın yeri.
4-5 yıl kalanların derviş sabrına sahip olduğunu düşündüğüm yurt.
görsel
burası kyk değil mülteci kampı kardeş kaç oradan.
içeride yazık iyi bi kız ama durumu iyi değil heralde diye üzüldüğün külkedilerinin dışarıda sindirellaya dönmesi, hatta o kadar ki tanıyamamak...
her şeyiyle bir (bkz: devlet yurdu)

hazır yurt sonuçları açıklanmışken bir şeyler yazayım dedim. iki yıldır kyk yurdunda kalıyorum, 2000’e yakın nüfusu var kaldığım yurdun. odalar dört kişilik ancak farklı yurtlarda değişebiliyormuş. tam anlamıyla bir devlet yurdu öncelikle. yastığınızın ve çarşafınızın örtüsünü yurt veriyor, o desenlere bağışıklık kazanıyorsunuz. yemekleri ortalamadır, çok bir şey beklemeyin ancak ya hiç para vermezsiniz ya da az bir ücret ödersiniz. aldığınız yemeğe bağlıdır.
kahvaltıda 3,5 akşam yemeğindeyse 7.5 lira hak verilmişti en son. yurtta kimi programlar yapılır ancak çok çeşitli değilse ve ilginizi çekmiyorsa vasattır. içeriğini bilmiyorum tabi ancak ismleri pek ilgimi çekmedi, tabi hocasına göre değişir şans tanıyabilirsiniz, ingilizce denenebilir örneğin.

bir de kykda kalıyorsanız başka bir ilde on günü geçmemek şartıyla kalabilirsiniz, yönetmelikte böyle yazıyor en azından. ben yaptım bunu bir kere, istanbuldaki birkaç yurdu aradım sonunda mimar sinan gel dedi, bir gece kalmışlığım var. tabi tanımadığınız kişilerle kalıyorsunuz alışamadan ayrılıyorsunuz o çok garip. o ayın ücretini ödemiş olmanız yetiyor, kendi yurdunuzdan bir belge almalı, gideceğiniz yurda da dilekçe yazmalısınız.

tavsiyelerim;

1- ne olursa olsun oda arkadaşınızla kavga etmeyin, anlaşmaya çalışın, en kötü başka bir odaya geçin. kusursuz bir oda bulmanız çok zordur. kavga ederseniz atılırsınız ve yaptırımları olabilir.

2- yemekleri beğenmiyorsanız, o an çeşit çok yoksa okul yemekhanesine gidip yiyebilirsiniz. ben bunu bir dönem alışkanlık haline getirmiştim.

3- gürültü sebebiyle ders çalışamıyor, kitap okuyamıyorsanız konsantrasyon müzikleri var o listelerden bulun takın kulaklığınızı.

4- internet çekmiyorsa iyi çeken saatler bulmaya çalışın. sabah erken vakitlerde fişek gibi olabiliyor.

5- idare ile iyi geçinmeye bakın, işiniz düşebiliyor. (bu nasıl genel bir kural azk.)

6- oda harcamalarını eşit paylaşın, zaten sabun, tuvalet kağıdı, peçete falan ortaktır yani onu da kitlemeye çalışmayın arkadaşlarınıza. hatta imkanınız daha iyiyse kendiniz alın, aranızı iyi tutun.

7- ne olursa olsun odaya pek yemek çıkarmayın. karınca böcek vs ciddi dert olabiliyor. sonra başınız ağrır.

8- ramazanda yemekhane sırası problem olabiliyor. ben ezandan on on beş dakika sonra inerdim, sahur için de vakti iyi ayarlamaya çalışın. yurtlar diyanete uyuyor, benim gibi bayındırcıysanız alın sonra odanızda yiyebilirsiniz. (7. madde iptal burada)

vs vs. sonuç olarak şikayetçi olacağınız çok şey olabilir ancak böyle zamanda bu paraya kalmak büyük avantaj. ben 268’e kalıyorum, günlüğü on lira bile değil. konaklama, ısınma, yemek, su, internet, güvenlik vs hepsiyle avantajlarını düşünün, en ufak sorunda maceraya atılmayın. hadi eyvallah.

not: odada sigara içmeyin *

edit: bir yılı bulmayan bir aranın ardından tekrar kyk yurduna geçiş yaptım, üstelik daha önce kaldığım yurda. eve çıkmadan önce maliyet hesabını iyi yapmanız gerekiyor, özellikle mevcut ekonomik durumda çıkmadan iki defa düşünün. yemek, bulaşık, temizlik gibi sorunların hayatınızın bir bölümünü kapsayacağını hesap etmeniz gerekmekte. bölümünüz zorsa ve ders çalışmak için ayırmanız gereken vakit çoksa bu işler zor gelebilir. benim tecrübem evin artıları var ama eksileri katlanması güç bir noktaya gelmişti. özellikle güneş görmemesi ve rutubetin varlığı beni çok rahatsız ediyordu. sağlığınız inanın bana rahatınızdan daha önemli. internete, elektriğe, suya, doğalgaza, aidata, kiraya vereceğiniz parayı ve karşılığında ne aldığınızı düşünüp ona göre hareket edin derim. şahsen karşılığını alamıyordum, ayrıca sözleşmeniz bitmeden çıkmak istiyorsanız kiranın sözleşmedeki tüm aylar için olan kısmını vermek zorunda değilsiniz. internetten kısa bir araştırma yapmanızda fayda var.
üniversite yıllarımın en güzel anıları kyk yurdunda geçti. envai çeşit insan var. her gününüz dolu dolu geçer.
Alinmak için yedekte beklidigim yurt.
Memurları ve güvenlikleri çoğu zaman sıkıntılıdır.
yurdundan yurduna değişiklik gösterir. yaşayış asla tek tip değildir. kyk yurdunda kralda olabilirsiniz rezilde. güvenlik görevlileri ve onlarla aranizin iyi olmasi herşeyi etkiler. ve oda seçimi ile arkadaş seçimi hayati önem taşır. biraz daha az önem taşımakla beraber yatak seçimi de önemlidir. ama ne olursa olsun üniversiteye yürüme mesafesindeki kyk yurdunun tadından yenmez.
gece 3 te sarhoş girmeye çalışıp kolsuz müdür tarafından azarlanırken hocam kolunuz nerde diye sorunca atıldığım yerdir.
Kendi içlerinde de kademelere ayrılıyor ve fiyatı 160-285 arasında değişiyor. Yurdunuzu seçme imkanıniz yok başvuru yaparsınız hangi yurt cıkarsa oraya gidersiniz ama isterseniz daha sonra boşluk olan yurtlara gecebilirsiniz.

Bana 285 lıralık yurt çıktı anlatacaklarim bu yurt için digerlerinde daha farklı durumar olabilir.

Avantajları

Yemek,temizlik, ısınma gibi bir derdiniz olmuyor

Dezavantajları

Çamaşır yıkama saatleri 08-15.30 arası siz okuldan gelene kadar camasırhane kapanmıs oluyor. Bu yüzden cumartesi saat 8 de kalkıp çamaşırlarınızı atmanız gerekiyor yoksa çok sıra bekliyorsunuz. interneti zaten sıkıntı.

Genel olarak yurtta kalmanın dezavantajları ise, kesinlikle tek kalamamak. Bir odada 3 kisi kalıyoruz. Kız bu soğukta ter kokuyor odayı kokutuyor bu havada kapı pencere acıyorum. Sürekli sikayetleniyor -sanki biz farklı sartlardayız bir üstüne onu dinliyoruz- dinlemek istemiyorum.

Ama maalesef o odada nasıl insanlar olursa olsun oda bokta koksa kafan da sişse konuşmalarından ders de calısamasan evdeki gibi gidecek başka bir oda yok katlanıyorsun mecbur.
Yıllar sonra insanlar bu yurtlara baktığında, diyecekler ki; insanlar burada istekleri doğrultusunda mı kalmış? Cevabı, tabiki hayır.

Genel çoğunluğu ekonomik durumu kötü olan insanlardan oluşan, anlamadığım bir şekilde Türkiye’nin bütün pislik insanlarının bir araya toplandığı yurt çeşidi.

Size tavsiyem kalmayın. Gidin sokakta bankta uyuyun, çadırda kalın burada kalmayın. Allah belalarını versin. Bağırıp çağırıyorlar şuraya 10 tane yurt yaptık diye. 4 tane adamı aynı odaya koyuyorsunuz. Neyse çok sinirliyim.

Kalmayın abi ne yapın ne edin kalmayin.
Bizim zamanımıza göre imkanlar o kadar arttı ki... Eskiden priz bile yasaktı. Şimdi jeneratörlü binalar, 7/24 sıcak su, ogrencilere ucretsiz sunulan ev tipi camasir ve kurutma makinesi, her odaya buz dolabı, ucretsiz ve sınırsız wi-fi, birçok yurt artık baza sistemli odalar, gunluk 10 tl üstü sanırım yemek destegi ki bu para ile kahvalti ve aksam yemeği alabiliyorsunuz. Hizmet ve standartlar eskiye göre çok çok iyi. Eski dediğim 2000-2006 yıllar arası. Begenmeyen illa ki olur ama orada kalan ogrencileri ve yurt calisanlarini aşağılama rencide etmek kimsenin haddine degil. Anladin mi Ustte yorum yazan genc. Cocuk adam.
internet anlamında gerçekten kanser edici bir yerdir. Doğru düzgün maillere bile bakılamaz.
Ramazan dolayısıyla girişleri 00:00 uzatmıştır.
Özellikle güvenlik görevlileri ve memurların keyfince kurallar koyduğu ve tüm gün yattıkları yerdir.
nuhun gemisi gibidir

her çeşit hayvanat bulunur...
ikamet etmek için sağlam bir mide ve sinir sistemi gerektirir.
Sadece 1 yıl dayanabildim. Eğer biraz maddi durumunuz varsa gitmeyin.