bugün

sinir sistemini rahatlatarak kafa yapan bir müzik türüdür.fakat bu özelliğinden pek bi kimsenin haberi yoktur.örneğin sokaktaki vatandaşa klasik müzik ne diye sorulduğunda,karşılığında ben anlamam klasik filen diyerek durumu geçiştiren ve yahut bu müziği sadece bir gruba bahşetmiş halkın,aslında bir defa klasik müziği dinlemesi ile kafa yapma özelliğini anlaması sonuçu ne içki ne sigara kullanmayacağını bilmemesidir.
(bkz: sarhoş olunca son ses klasik müzik dinleyen kişi)
(bkz: antonio vivaldi)
halkımız arasında sıkıcı olarak bilinen müzik türüdür. hiç dinlememiş insan bile bu yorumu yapar. oysa ki hayatımızın birçok alanında biz farkına varmadan karşımıza çıkmaktadır. örneğin okul zilllerinde, cep telefonu melodilerinde, dizi veya film müziklerinde klasik müzik eserlerini sıkça duymaktayız.
günümüz müziğinin temelidir. asırlardır hayatta kalmayı başarabilmiş bir müzik türüdür. en tanınmış klasik müzik bestecileri: Johann Sebastian BACH, Ludwig van BEETHOVEN, Wolfgang Amadeus MOZART, Antonio VIVALDI, Peter Ilyich TSCHAIKOVSKY, Johannes BRAHMS, Fryderyk CHOPIN, Anton DVORAK, Georg Friedrich HÄNDEL, Franz Joseph HAYDN, Sergei RACHMANINOFF.
(bkz: johann pachelbel)
entellektuellerin severek entellerin ise zorunluluktan dinlediği muzik tarzı.
Ruhu dinlendirir, insana huzur verir.
zamanının piyasa müziğidir. kompozisyon hocam zamanında mozart ta piyasaydı diyerek beni yarmıştı. klasik müziği bide dönemlere ayırma gereği duyulmuştur. barok dönem,klasik dönem,romantik dönem,geç romantik dönem ve empresyonizm,20. yy müziği,ikinci viyana okulu ve sonrası. son iki yazdığım normal insanlar tarafından dinlenesi şeyler değildir. diğerleri ise dinlenesi hatta çok güzel eserler bulabileceğiniz türdendir. dinlenmesi şiddetle tavsiye olunur.

azıcıkta 21. yüzyıl bestecilerinden bahsedelim. avrupada ve abd'de özellikle bestecilik işi iyi gelir getiren bir meslektir. ülkemizde ise karın tokluğuna çalışılır anca. bu nedenle bizim kuşak kompozitörler bir an önce yurt dışına kaçmanın hesaplarını yapmaktadırlar. illa ki gidip görmek lazım oralarda ne oluyo takip etmek lazım ama eğer potansiyeli kuvvetli olan türk bestecileri adlarını duyuramıyorsa sorun bizde demektir. çünkü iyi eğitim veren konservatuarlar mevcut ülkemizde. ama şu son iki sene içinde girişilen bestecileri bir araya getirme projesi olumlu sonuç verirse ülkemizin bu konuda daa ileri gideceğini umuyorum.

netice itibariyle bırakın ülkemizde dünyanın her yerinde klasik müzik bugün en az dinlenen müzik türü. diyorum ya, zamanında piyasaymış.
gunumuz cagdas muziginin de altyapisini olusturan,muzik adina herseyi bulabileceginiz,matematiksel eserler toplulugu...
''lan siz buna klasik müzik diyorsunuz ama sanki kilise müziği'' dediğim enfes müzik türü.

abi şuna bakarmsıın ya huzur veriyor insana

https://www.youtube.com/watch?v=Dehwp_dRlYQ
gözlerimi kapattığımda da duyabildiğim müziktir, yani sadece kendi dünyamdayken... sözlerini dinleyenler yazar, herkesin hisleri kendine özgüdür dinlerken... hayaller ve kurgular da...
türk insanının anlamadığı tınıdır.

para verip apple music ten çavkovski le casse noisette alıyoruz adam duyunca "abi harry potter" değil mi bu diyor....
Klasik müzik ayrı bir daldır kendisini diğer türlerden soyutlayalı çok zaman geçmiş fakat asla zaman aşımına uğramamıştır. Metal müziğin ilham kaynağıdır klasik müzik. Özellikle'de kitap okurken vazgeçilmemesi gereken bir davranıştır dıştan gelen trafik, insan, televizyon seslerinden kurtulmak sadece kitabın içine inmek için ve klasik müziği'de aşağı inmek için halat gibi düşünmek gerekir.

Ne kadar yazsam anlatamayacağım için yazımızı şöyle devam ettirebiliriz.

Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791) avusturyalı Müzisyen, Besteci. görsel
-turkish march
-o fortuna
-requiem
-40th senfoni
-magic flute

Ludwig Van Beethoven (1770-1827) alman klasik müzik bestecisi. görsel
-Moonlight Sonata
-Fur Elise
-5th and 9th senfonileri
-Pathetique

Antonio Vivaldi (1678-1741) italyan barok klasik müzik bestecisi. görsel
-le quattro stagioni
-andante
-nulla in mundo pax sincera

Johann Sebastian Bach (1685-1750) Alman barok müzik bestecisi ve orgcudur. görsel
-Johannes Pasyonu
-Aziz Matta Pasyonu
-Noel Oratoryosu
-Re Minör Missa

Pyotr Ilyich Tchaikovsky (1840-1893) Romantik Dönem Rus klasik müzik bestecisi. görsel
-Eugenen Onegin
-3 Piano Concertos
-Chamber works
-Piano works
-Songs
-Choral works

Johannes Brahms (1833-1897) Alman besteci, piyanist ve orkestra şefi. görsel
-Akademik Trafik
-Pinaldo
-Macar Dansı
-Alto-Rapsodie

detaylı anlatamadığım için kalanlar ise,

Franz Joseph Haydn
Gustav Mahler
George Frideric Handel
Richard Wagner
öğlene kadar uzanan, gazete dergi okumalı, sınırsız çay ve muhabbet dahil pazar sabah kahvaltılarına harika eşlik eden müzik türüdür.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar