bugün

/47
görsel

Belli yazıları kağıt üzerinden okumak.

Zeki Müren kitap okuyor.
Bugun yapmaya baslayacagim. Vizeler bitti kimsenin olmadigi kadar ozgurum. Oley degil de ne?

Okuyacagim bir suru kitap biriktirmistim. Okul kitaplarimi kaldirip onlari koydum bas ucuma. Let the party begin!
Boş iştir.
Özlediğimdir. Özellikle başlamıyorum şu sıralar. Ben kitaba başlayınca dünya duruyor hep okuyayım istiyorum. Oysa ki çok farklı gerçeklerle uğraşmam gerekiyor. Sonra acısını çıkarıcam.
Hem paranıza hem zamanınıza yazık edeceğiniz eylem. Bana öyle bir şey söyleyin ki kitap okumaya ikna olayım. Evet.
hayat devamlı değişim halindedir, değişmeyen herhangi bir şey ölüdür, hayat yoktur. kitap okumak insanı ölü bir kalıbın içine de sokabilir tam tersi de olabilir, hiç kitap okumamak ise tamamen yeniliğe kapalı olmaktır.
görsel
Bugün bu sayfada takılıp kaldım . "ölmek öldürmekten daha önemli"
Bende bunu düşünüyorum öldüğümde hangi buluşum ,eserim yada nasıl bir izim olacak ardımda.....!
Yapacağınız en akıllı eylemlerden birisidir.
Kitap okunmaz yaşanır doğrusu kitap yaşamaktır aslında çünkü o arık sana birşeyler vermiştir sen de ona ömür sermayenden ikram etmişsindir bu büyük paylaşımlar nasıl sadece gözle görmekle kısıtlanabilir doğrusu (bkz: kitap yaşamaktır).
Kitap okumak sadece okumak değildir hele roman kitaplarında ki kargaşa ve düzeni bir arada yaşayıp farklı duygulara sürükleyen seranomiye ayak uydurmak kadar eğlenceli bir şey yoktur. Ben bunu nadir kitaplarda buldum mesela.
görsel

ben bu duygunun tarifine erişemiyorum. kendi hayatımdaki birtakım eksiklikleri okuduğum romanlardaki, biyografilerdeki, denemelerdeki rose'dan, muhsin'den, deniz'den, atticus'dan, cemil'den, ella'dan.... tamamlıyorum.

başka dünyalara açılmak, insanı anlamak ve tanımak, fikir sahibi olabilirken fikir üretebilmek, kimi zaman gerçek yaşamdan izlere tanık olabilmek emin olun ki, starbucks'da otururken akşama kadar entel görünmeye çalışmak için kasıntı hareketler yapmaktan daha olması gereken bir harekettir.
popüler kültürün kölesi oldukça gerçek hazinelerden yoksun kalacağız.
Hiç bırakmayacağım eylem, yaşamımın sonsuza kadar yoldaşı.
Yaşamımın bir parçası olarak, olmasaydı eğer; çok eksik hissederdim.
Çok pis uyku getiren şeydir.
kitapları, özellikle de romanları "bir roman bir hayat hikayesi" mottosuyla okurum, çünkü bir romanda ki baskın karakterin yaşadıkları, hayat hikayesi , olaylara karşı tavrı yazarın gerçek yaşamında olmak istediği veya olmamak istediği birinin hayatını anlatır. (kurgusal bile olsa) Bu yüzden kaliteli romanlar insana hayatı boyunca sadece 1 hayat yaşamama şansı verir.
görsel
görsel
Bir kitap sizin herşeye ve herkese karşı örmüş olduğunuz duvarların yıkılmasına sebep olur. O yüzden kitap okuyun.
o kadar güzel bir şey ki. insana verdiği duygu harika herkes okumalı...
iş hayatında akşamları az da olsa bulunabilen boş zamanları değerlendiren aktiviteler arasındadır.
boş zaman aktivitesi diye adlandırılan ama uygulamaya döküldüğünde en dolu zamanları yaşatan eylem.
ülkemiz insanlarının en büyük eksiği.

okuyun ne olursa.
Görsel hangi okuldan?

Ayrıca Okulda kitap okunuyormuş... ne kadar enteresan!
çok zevk aldığım bir eylemdir. Kuran'la tanışınca diğer kitapları okumayı neredeyse sıfırladım. çoğunu elden çıkardım.
dünyayla irtibatım kesiliyor ya bayılıyorum o hisse. büyük dertlerin etkisi azalıyor gibi.. daha zinde hissediyorum gibi.. ne kadar kutsal bir olay.
konuşmayı ve düşünceyi harmanlayan tek şey.
Sadece boş zaman aktivitesi olarak değil bir gereksinim olarak yapılması gerektiğini düşündüğüm eylem . Mecbur hissederek değil merak ederek okumanın daha samimi olduğu kanısındayım . Alışkanlık için süreklilik gerekir ama merak zaten o alışkanlığı sağlar . O yüzden okumak için okumak yerine öğrenmek için okumakta fayda var .
© copyright 2005 - 2026