bugün
- linet12
- galatasaray10
- şampiyon galatasaray21
- sarhoş olmak8
- insan olmaya ceyrek kala10
- sari renkli seker12
- vatan haini nasıl olur13
- galatasaray taraftarı15
- ali koç tutuklansın13
- plajda bira içmek8
- 18 mayıs 2025 galatasaray kayserispor maçı10
- 21-22 mayıs 2025 aykolik masklavi istanbul zirvesi13
- en son ne yediniz20
- cin10
- tütsülenmiş yiyecekler9
- zıpla zıpla zıplamayan tayyip12
- küresel8
- afganistan10
- erkek erkeğe aşk9
- beyaz eşya dükkanında çalışan kız14
- chp'lilerin gavs'dan tövbe alması10
- gavs'ın faziletleri19
- anın görüntüsü11
- atatürk'ün papanın iznik ziyaretine izin vermemesi21
- diyanet'in kuran kursunda 17 çocuğa tecavüz33
- 1.50 boyundaki kızın 1.90 erkek istemesi24
- erkeklerin evlenmek istememe nedenleri14
- ulunun en tatlı 5 kızı15
- furkan bölükbaşı15
- v a m p i r o v10
- müzik öğretmeninin çocukları istismar etmesi21
- ak parti anketlerde önde14
- yarın denize girecek olmam8
- iş kadını ile sevgili olur musunuz18
- arkadaşlar sizce bu ayakkabı nasıl14
- yarın vurduracak olmam8
- çalınan kol saatinin chp binasında bulunması12
- imamoğlu çalmamıştır diyebiliyor musunuz11
- limonlu makarna8
- boğaziçi üniversitesinde yaşasın şeriat sloganı10
- işsizler tüm gün ne yapıyor sorunsalı9
- özledim mesajı9
- öğretmenlerin aldığı maaş helal mi sorunsalı12
- sen yokken tadı tuzu yok sözlüğün9
- köpekler toplandığında sokaklarda geyik göreceğiz8
- sanatçılar terörsüz türkiye istemiyor mu11
sardım yine şu sıralar. Üç günde bir tane bitiyor.
3-4 gündür, -merhum- A. izzetbegoviç'in "Tarihe Tanıklığım" kitabını okuyorum, mühim bir kitap ve bu zamana kadar geciktirdiğim için kızdım kendime, Allah affetsin!.
okumayanları 3 dakika içinde keşfetmeyi sağlar. okumayan, yazamaz. yani düşünemez. düşündüğünü ise iletemez. çünkü, okumak insanı dolduruyor. kitap okumayan kişinin muhabbeti de sarmaz. çünkü, seviyesi ortamı kaldıramaz.
En önde gelen hobilerimden.
Madem kimse yazmıyor. O halde son 40 sayfa kalan kitabımı okuyayım.
Vakti geldi mi ne? Gün içinde Hem sesli kitap dinliyorum hem de kitap okuyorum.
Kitap okumayı genellikle bu saatlere bırakıyorum. Sesli kitabı daha erken saatlerde dinliyorum.
Kitap okumayı genellikle bu saatlere bırakıyorum. Sesli kitabı daha erken saatlerde dinliyorum.
toplumun eksik kaldığı noktalardan biridir bu.
ülkedeki kitap okuma oranına bakıldığında durumun vehameti ortaya çıkıyor.
oysa ki alışkanlığı kişiye ciddi anlamda donanım sağlamış olur.
ve kitap okumanın açlığı da vardır, iştahsızlığı da, bilen bilir...
silahtan daha tehlikeli olduğunu yenileyelim kitabın.
ülkedeki kitap okuma oranına bakıldığında durumun vehameti ortaya çıkıyor.
oysa ki alışkanlığı kişiye ciddi anlamda donanım sağlamış olur.
ve kitap okumanın açlığı da vardır, iştahsızlığı da, bilen bilir...
silahtan daha tehlikeli olduğunu yenileyelim kitabın.
yeni bağımlılıktır hayırlı olsun.
Misafir yeni gitti be. Şimdi okuyayim bari biraz. Gitmek bilmedi amk.
Tüm gün boştum ama bu saatlerde okumayı seviyorum.
Eskiden kurdu olduğum, son yıllarda asla yapamadığım eylem.
Aşılardan hep.
Aşılardan hep.
Öyle bir devirdeyiz kii çocuklara aldığım kitapları okumaktan kendi kitaplarımı okuyamaz hale geldim :// kitap okuyun okutun.
Bunu yapan bir insanla, yapmayan insan hemen ayırt ediliyor aq. Bence çok fazla faydası var bi boka yaramıyor gibi görünse de.
Biz kitap okumayız insan okuruz.
şu sıralar sardım yine. Haftada 2-3 kitap bitiyor.
An itibarıyla uyku yerine yaptığım hede.
Bu arada kültür paçalarımdan akıyor hihihi.
Bu arada kültür paçalarımdan akıyor hihihi.
ÇOK GÜZEL BiR MEŞGALEDiR,SiZi BAMBAŞKA DÜNYALARA GÖTÜRÜR,UFKUNUZ GENiŞLER,KENDiNiZi iFADE ETME YETENEĞiNiZ ARTAR,KENDiNiZi GÜZEL iFADE ETMENiZi SAĞLAR,KÜLTÜRLÜ OLMANIZA VESiLE OLUR.
kitap okumakla alakalı duyduğum iki genel itiraz var. biri "kitap okumanın bana ne faydası olacak" diğeri “ben kitap okuyamıyorum, sıkılıyorum” şimdi, bu iki itiraz da kitap okuma eyleminin altında yatan temel amacı görememekten kaynaklı. kitap okumak, kendi içerisinde disiplini olan bir eylemdir ve aslında bize gündelik hayatımız için faydalı olan tarafı da bu disiplin kısmından gelir. yoksa, kitap okumanın entelektüel açıdan öyle sanıldığı gibi dev faydaları yoktur.
kitap okumanın esas faydası, bize sürekli fokurdayan bir tencere misali kaynayan zihnimizin altını kısıp, kendimizi tek bir şeye odaklayarak eğitme fırsatı tanımasındadır. “ben kitap okuyamıyorum” demek, “ben bu dünyada ömrümün sonuna kadar benimle birlikte olacağı kesin olan tek şeye yani “zihnime” hakim olamıyorum demekle aynı şey. sen bir köşeye çekilip belli bir süre kendinle vakit geçiremiyorsan yani zihnine hakim olamıyorsan, hayatına, kaderine, geleceğine nasıl hakim olmayı bekliyorsun? şimdi kitap okuma eylemine bir de böyle bakın. yani kitabın kendisinin size katacağı şeyleri değil, kitap okuma eyleminin size kattığı şeyi fark edin. o zaman bu basit olayın önemini daha iyi anlayacaksınız
kitap okumanın esas faydası, bize sürekli fokurdayan bir tencere misali kaynayan zihnimizin altını kısıp, kendimizi tek bir şeye odaklayarak eğitme fırsatı tanımasındadır. “ben kitap okuyamıyorum” demek, “ben bu dünyada ömrümün sonuna kadar benimle birlikte olacağı kesin olan tek şeye yani “zihnime” hakim olamıyorum demekle aynı şey. sen bir köşeye çekilip belli bir süre kendinle vakit geçiremiyorsan yani zihnine hakim olamıyorsan, hayatına, kaderine, geleceğine nasıl hakim olmayı bekliyorsun? şimdi kitap okuma eylemine bir de böyle bakın. yani kitabın kendisinin size katacağı şeyleri değil, kitap okuma eyleminin size kattığı şeyi fark edin. o zaman bu basit olayın önemini daha iyi anlayacaksınız
Zamanı gelmiştir.
Kendimi iyi hissetmem için bir araç. bu yıl 50- 60 kitap okumak istiyorum aslında, 3 günde bir kitap okumayı başarabilsem bu ay diğer aylar her hafta birer kitapla rahat hedefime ulaşırım.
okumadığım onlarca kitabım var ama bir kitaplık hevesim yok. bir çok kez denedim ama olmuyor bir türlü.
Sanırım artık çocuklarımız tarafından hiç yapılmayacak eylemdir.
okuyacağınız yazarı arkadaşınızı seçermiş gibi seçin.
salih mirzabeyoğlu
salih mirzabeyoğlu
Ramazan'da yapmadığım. Ramazan'dan sonra yine topkapı'da okuyabilirim.
güncel Önemli Başlıklar