bugün
- ilgi isteyen kız11
- lahmacunu elle yiyen kız13
- kahvaltıda kavurma yiyen kız tatlılığı9
- gürcistan'ın neyi meşhur6
- ben ıspartada yaşıyorum8
- hewal ebo16
- türkiye nin en güzel şehrinin istanbul olması4
- kuran da namaz yok19
- öğle yemeği ne yiyeceğiz sorunsalı5
- abdullah öcalan5
- yukarı kattan gelen ahh sesi8
- dışarıda kahve içmenin lüks haline gelmesi10
- türklerin ork olması3
- herkesin artık tanım yapması6
- en iyi simit hangi şehirdedir11
- 30 temmuz 2026 iran'ın abd üssüne saldırısı5
- kahveye değil mekana para veriyorsunuz7
- bot yazar gibi entry giriyoruz4
- bursa vs edirne7
- pkk4
- velvet'e aşık olmamak mümkün değil6
- mehdinin chp'li olması3
- gürcistan9
- su içmeyi unutmayalım3
- ctrlx hanım2
- evleneceğiniz yazarı neye göre seçersiniz4
- katatespizartmasi6
- şekersiz çay içenlerin takdir beklemesi4
- milliyetçilik2
- erkeklerin öküzlük sorunu12
- kendine bir öğüt ver7
- ısparta simidi8
- iç monolog3
- kut anlayışı2
- les chants de maldoror2
- ateistlerin temel hatası7
- türk siyaseti2
- sözlük kızlarının bugünkü kombinleri22
- pforzheim şu an 36 derece4
- adanalı insanlar2
- falıma bakmak için can atan sözlük yazarları7
- cezayir3
- grup sexte sevgilisine sert davranan adamı öldürdü7
- gocu11
- bu entry 80 artı alsın masklavi'yi chpli yapıyorum6
- simit ile gevrek arasındaki farklar8
- benkimki9
- sözlük yazarlarına gelen son mesaj9
- sözlük yazarlarının saatleri15
- eski üst segment mi yoksa yeni alt segment mi3
yun. ekklisía εκκλησία.
“cemaat, hıristiyan cemaati”.
yunan ahitinde a) “topluluk, çöldeki topluluk” muhtemelen israiloğulları, b) “kalabalık, âhâli, cemaat, topluluk,” ve c) “hıristiyan topluluğun iştirâk ettiği toplantı, bir nevî parlamento,” mânâlarında tevil edilmiş olan terim.
ahit'te acts olarak da adlandırılan işler bölümünde “ekklisía” (εκκλησία) sözcüğünün geçtiği yerler parantez içinde verilmiştir.
a) çöldeki “topluluğun” arasında yaşamış, sina dağı'nda kendisiyle konuşan melekle ve atalarımızla birlikte bulunmuş olan odur, bize iletmek üzere yaşam dolu sözler aldı (7: 38),
b) tiyatrodaki “topluluk” karışıklık içindeydi. her kafadan bir ses çıkıyordu. çoğu ne için toplandığını bile bilmiyordu. bunları söyledikten sonra “topluluğu” dağıttı (19: 32, 41),
c) soruşturacağınız başka bir durum varsa, bunun yasal bir “toplantı”da çözümlenmesi gerekir (19: 39).
“cemaat, hıristiyan cemaati”.
yunan ahitinde a) “topluluk, çöldeki topluluk” muhtemelen israiloğulları, b) “kalabalık, âhâli, cemaat, topluluk,” ve c) “hıristiyan topluluğun iştirâk ettiği toplantı, bir nevî parlamento,” mânâlarında tevil edilmiş olan terim.
ahit'te acts olarak da adlandırılan işler bölümünde “ekklisía” (εκκλησία) sözcüğünün geçtiği yerler parantez içinde verilmiştir.
a) çöldeki “topluluğun” arasında yaşamış, sina dağı'nda kendisiyle konuşan melekle ve atalarımızla birlikte bulunmuş olan odur, bize iletmek üzere yaşam dolu sözler aldı (7: 38),
b) tiyatrodaki “topluluk” karışıklık içindeydi. her kafadan bir ses çıkıyordu. çoğu ne için toplandığını bile bilmiyordu. bunları söyledikten sonra “topluluğu” dağıttı (19: 32, 41),
c) soruşturacağınız başka bir durum varsa, bunun yasal bir “toplantı”da çözümlenmesi gerekir (19: 39).
hristiyanların ibadethanesi.
en son kiliseye gittigim yalnız tek dua ettim.
intihara meyyal bir arkadasım var. tanrım dedim onun kalbinden kotu dusunceleri al, cok uzun bir omru olsun, mutlu ve saglıklı olsun.
uamrım duam kabul olmustur ya da oluyordur.
intihara meyyal bir arkadasım var. tanrım dedim onun kalbinden kotu dusunceleri al, cok uzun bir omru olsun, mutlu ve saglıklı olsun.
uamrım duam kabul olmustur ya da oluyordur.
su mubarek sukran gunlerinde her gun bir tanesi yemek veren hristiyanlar icin ibathane benim icin restoran islevi goren yerlerdir. Ellerine saglik hic esirgemiyorlar yemekler bol bol ,guzel guzel geliyor da su domuz etini azaltasalar daha iyi olacak... kutsal restoranim olan yerlerdir.
aklınıda olsun. avrupaya giderde bir şekilde aç kalırsanız kiliselere gidin. size yemek ısmarlarlar.
Etimolojisi Yunanca "ekkalisa"dan gelen kilise, Hıristiyanlık dininin mabedidir ve aynı zamanda Hıristiyan cemaatlerine verilen addır. Kiliseler, büyüklüklerine göre katedral(büyük kilise) ve şapel(küçük kilise) olmak üzere; mimarilerine göre romanesk(Roma tarzı) ve gotik(Gotların tarzı) olmak üzere ikiye ayrılır.
Kiliseler, estetik olarak içinde resim-heykel barındırdığı için camilerden ve sinagoglardan(havra) çok daha üstündür.
görsel
görsel
Kiliseler, estetik olarak içinde resim-heykel barındırdığı için camilerden ve sinagoglardan(havra) çok daha üstündür.
görsel
görsel
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar