bugün
- hikayeyi devam ettir24
- nickten isim tahmini yapmak59
- uysaljakoben15
- yazarların zeka seviyeleri8
- gün boyu sözlükte birbirini yalayan tipler7
- pizzanın ortasındaki yuvarlak plastik şey10
- sözlük profiline fotoğraf koyan yazarın asıl amacı8
- kuvvet formülünün analizi4
- sadece içmeye gidelim diye arayan arkadaş6
- kapalı maraş6
- ammına koydumun ergenleri7
- mala vurarak çoluğunu çocuğunu geçindiren baba3
- ilah5
- piramitlerin yere çakılmış küp olması5
- güzel kızların pizza yemesi7
- g'i l d'e d l'i l y sözlüğün en güzel kızıdır5
- midyeci ahmet3
- bir hevesle alınıp kullanılmayan şeyler3
- başlıkların arşivlenmesi3
- true'nin kadın yazarlara bakıp 31 çekmesi3
- kendi arasında muhabbet eden yazarlar3
- şeker portakalı nı müstehcen bulan meb2
- pizza sehpası3
- fethullah gülen in türkiye ye dönüş tarihi5
- kurbağa öpüp prens beklemek9
- kendini mehdi sanmak5
- arkadaşlar neden bu kadar sıkıcısınız7
- arkadaşlar şeftali yer miyiz8
- sözlüğün muhasır medeniyetler seviyesinde olması4
- aylık 493 bin tl iyi para mıdır sorunsalı2
- eğri piramit4
- ahmet sezer bey adamdır2
- hayattan zevk alamamak6
- aslan akrep ikizler kadınlarının deli olmaları7
- sözlüğün seviyesinin dibe vurması4
- sözlük erkeklerinin kadın halleri8
- sözlüğü gerizekalıların istila ettiği gerçeği3
- arkadaşlar hani bir şarkı vardı adı neydi4
- sözlükte şer ittifakı oluşması2
- telefon sapığı5
- homofobik erkek5
- bilgi içerikli entry giriyorum4
- mehdinin almanyada olma ihtimali4
- yeni parti47
- arkadaşlar ben yarım akıllı mıyım ya9
- the merich13
- doktor ve mühendislerin iki oy hakkı olmalı5
- her entryimi eksiliyorlar tribi2
- nefret edilen birine sonradan aşık olmak2
- bok kokan başlıklar3
eski türk filmlerinin unutulmaz oyuncularından. bakırköy'de yaşamaktadır kendisi. özgürlük meydanı girişinde "milli piyango bayisi" vardır
ayrıca 1920 doğumludur..gerçek ismi kirkor cezveciyan dır..219 filmde rol almışlığı vardır..
22 temmuz 2007 secimlerinde bursa'dan bagımsız milletvekili adayı.
not: bu kişi kirkor cezveciyan değildir.
not: bu kişi kirkor cezveciyan değildir.
en son hayat bağları isimli dizide melek beykal ın babası rolünde görmüştüm kendisini, o günden beridir kayıptır, genelde kötü adam rollerindedir, 50 yıldır filan da saçları bembeyazdır.
yeşilçamın en iyi kötü adamlarından, beyaz saçlı aktör.
adettir ya sanatçılara anıları sorulur. kenan pars şöyle bir olay anlatmıştı '' beni çok sinirlendiren bir hatıramdır '' diyerek. bir gün osmanbey' de bir mağazanın vitrinine bakıyormuş, arkadan birinin seslendiğini duymuş, '' kenan bey, kenan bey '' diye, dönmüş '' buyrun'' demiş. adam '' vallahi de osunuz, sizi arkanızdan tanıdım '' demiş. hatırladıkça sinirlenirim diyordu.
bugün hayatını kaybeden ünlü türk tiyatro sanatçısı ve yeşilçam filmlerinin usta aktörü.
ne aci. turkiye'de sanatci olmak, tutunabilmek icin gercek kimligini gizleme ihtiyaci hissetmis insandir. tipki sami hazinses gibi.
sinema sanatçısı ve yönetmen; bugün istanbul'da vefat etti.
1920'de istanbul'da doğan ve filmlerde kenan pars adını kullanan türkiye cumhuriyeti yurttaşı ermeni aktörün gerçek adı kirkor cezveciyan'dır. siyah beyazlı yıllardan bugüne kadar yüzlerce filmde oynayan pars, türk sinemasının her dönem aranılan yüzlerinden olmuştur. filmlerinde genellikle kötü adam tiplemelerini üstlenen oyuncu, yanı sıra birkaç filmde yönetmenlik, yapımcılık ve senaryo yazarlığı da yapmıştır. son dönemde adını taşıyan bir milli piyango bayii işleten sanatçı bakırköy'de yaşıyordu.
1920'de istanbul'da doğan ve filmlerde kenan pars adını kullanan türkiye cumhuriyeti yurttaşı ermeni aktörün gerçek adı kirkor cezveciyan'dır. siyah beyazlı yıllardan bugüne kadar yüzlerce filmde oynayan pars, türk sinemasının her dönem aranılan yüzlerinden olmuştur. filmlerinde genellikle kötü adam tiplemelerini üstlenen oyuncu, yanı sıra birkaç filmde yönetmenlik, yapımcılık ve senaryo yazarlığı da yapmıştır. son dönemde adını taşıyan bir milli piyango bayii işleten sanatçı bakırköy'de yaşıyordu.
ölümünden altı ay önce zaman gazetesine şunları söyleyen ermeni yurttaşımız: "Hıristiyan'ım. Ama Hz. Muhammed'i niye inkâr edeyim? Müslüman bir ülkede yaşadığım için islam'ın her şeyi bana aittir. Ne Allah'ı ne Hz. Muhammed'i ne besmeleyi ne de "Lailahe illallah'ı" benden alamazsınız. Üstelik kızım bir Müslüman'la evli. Ben de islamiyet'e biraz yakınım. Torunuma da 'kelime-i şehadeti ben öğrettim. Sonuçta bu coğrafyanın çocuğuyum. Aynı toprağa basıyoruz, aynı bayrağın altındayız, birbirimizi sevmeliyiz."
ölmeden iki dakika önce kelime-i şehadet getirdiği kızı tarafından iddia edilen ermeni asıllı tiyatrocumuz.
kendisi piyango bayii işletiyormuş yıllardır.
cenazesi 12 mart günü bakırköy ermeni kilisesi'nde düzenlenen törenin ardından toprağa verilen rahmetli sanatçı.
(bkz: kirkor cezveciyan)
(bkz: kirkor cezveciyan)
müslüman olması yada olmamasının neden bu kadar önemli olduğu anlaşılamayan kişi. kendisi Hıristiyan olduğunu ama paskalya bayramında kendisine jest yapan subayın eşine o da bir jest yapmak istediği için kelime-i şehadet getirmeyi öğrendiğini ve bunun kendisi için de bir sorun olmadığını belirtmişti.
kızı gerçekten de öyle bir söz söyledi mi bilmiyorum ama babasına saygısı konusunda ciddi şüphelerim var. madem müslüman öldü, neden cenazesi ermeni kiliselerinden birinde gerçekleşti? tabi benim derdim değil, hatta kimsenin derdi değil neye inandığı ama rahatsız edici olmaya başladı.
kızı gerçekten de öyle bir söz söyledi mi bilmiyorum ama babasına saygısı konusunda ciddi şüphelerim var. madem müslüman öldü, neden cenazesi ermeni kiliselerinden birinde gerçekleşti? tabi benim derdim değil, hatta kimsenin derdi değil neye inandığı ama rahatsız edici olmaya başladı.
(bkz: pars narkoterör) *
bugün hem doğum günü hem de ölüm yıl dönümü olan ünlü sanatçı.
http://tr.wikipedia.org/wiki/Kenan_Pars
http://tr.wikipedia.org/wiki/Kenan_Pars
Rojda demirer'in dedesidir.
Bakırköy Hürriyet meydanında milli piyango bayiu vardır. Ölmeden önce hemen hergün oradaydı.
sosyete şaban filminde kemal sunal'ın kayınpederi rolünü üstlenmişti.
bundan tam 10 yıl önce bugün vefat etmiş oyuncu. saygı ile anıyoruz.
yeşilçam filimlerinde (atıf kaptan gibi)sürekli "ecnebi kötü erkek" rollerinde görmeye alıştığımız efsane aktörlerdendir. ikisi de rahmet istedi.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar