bugün

tüccarın sırtında kambur.

ithalatçı-üretici fiyatı belirleyen taraf olduğu için bu gibi dolaylı vergiler onların belini bükmüyor fakat ara toptan - perakende tarafında ticaret yapan firmalar kdv'yi ötelemek için 50 takla atıyor, yok yere stok yükü çekiyor.

sözde düzenleme yapılacaktı ama bir halt yapıldığı yok.
bir kaç saat önce konuşan berat albayrak" dahilde alınan kdv 70 milyar tl" dedi. tabii tahakkuk oranını söylemedi.

vatandaşın bir ürünü alırken ödediği kdv yi aracı kurumların devlete ödemesi gerekiyor. dahilde kdv deniyor buna.

2017 de firmaların tahakkuk ettirdiği dahilde kdv 110 milyar tl. devletin tahsil ettiği tutar ise bunun yarısından da az.

bu sene de tahminen yarısı civarındadır. oran açıklanmadığı için varsayımda bulunuyoruz.

vergiler konusunda devletin daha az vergi almasını savunuyorum ancak vatandaşın tüketim yaparken ödediği vergiyi devlete vermesi gereken aracı kurumlar bu vergiyi ödemiyorsa orada vatandaş keriz yerine konuyordur.
T:Katma Değer Vergisi.
Her üründen türüne göre belirli bir yüzdeye göre alınır.
şöyle bi şey oluyorsa yapsındırlar; pos makinesi yada yazar kasada fiş kesildiği an devlete gitsindir. hem zengini daha çok zengin et hem de gelir adaletini sağlayacağız de. elalemin şirketinin borcunu sil fakire fukaraya icra. çok güzel aq.
"http://t24.com.tr/haber/2...arin-uzerine-yikti,540694 "

"Tüketim üzerinden alınan dolaylı vergilerde çarpıcı bir sonuç ortaya çıktı. Dahilde alınan KDV’de 2017’de 112.4 milyarlık bir tahakkuk olmasına rağmen tahsilat 55.5 milyar lirada kaldı. Dahilde alınan KDV’de tahakkuk tahsilat oranı yüzde 49.5 ile diğer dolaylı vergiler içerisinde en düşük seviyede kaldı. Vatandaşın tüketim safhasında ödediği KDV’yi aracı olarak devlete yatırması gereken mükellefler bu paranın yüzde 50.5’ini yatırmadı. 2005 yılında KDV tahsil tahakkuk oranı yüzde 81 idi. Bu alanda çok büyük bir gerileme kaydedildi. "

devletin gerek vatandaştan gerekse şirketlerden bu denli vergi almasına karşıyım. liberal ekonomiyi benimseyen herkes karşı olmalı. ancak yukarıda alıntıladığım durum içler acısı.

dahilde alınan kdv tahakkuku 112. 4 milyar ama tahsilat 55.5 milyar tl. yani siz bir ürün aldığınızda onu kdv li fiyatıyla alıyorsunuz. ürünü aldığınız firmalar ise o kdv yi devlete vermiyor. ne oluyor böylelikle ? vergi yükü vatandaşın sırtına daha çok biniyor.

bu kesinlikle yanlış. devlet firmalardan da alsın demiyorum. vatandaştan da almasın. sıradan vatandaş doğrudan-dolaylı vergisini verecek ama firmalar kdv yi yatırmayacak, kurumlar vergisini ödemeyecek..

attığım linkte başka bir durum; vatandaşların ödediği gelir vergisi 67 milyar tl. kurumların ödediği vergi ise 52.9 milyar tl. yani her türlü vatandaş ödüyor bu farkı.

vergiye karşıyız. hem vatandaşa hem firmalara yapılan vergi yükünü kınıyoruz. ama mevcut durumda vatandaşa yapılan bu yükü iki kere kınıyoruz.
kdv güzel bir uygulamaydı.
amaç satıcının vergi kacırmasını engellemekti.
yıl sonunda tüketicinin ödediği tutar tüketiciye iade ediliyordu.
böylece fiş biriktirip kayıt tutmaları da sağlanıyordu.
mükemmel bir sistemdi.
adnan kahveci nur icinde yatsın.
yıllar sonra başımıza gelen üç kağıtçıların iade sistemini kaldırıp yok yere çift vergi alarak milleti soyacağını bilemezdi.
1980'li yıllardan itibaren salgın gibi yayılarak günümüzde 160'ın üzerinde ülkede uygulama alanı bulan bir vergidir. Modern çağlarda icat edilmiş en sinsi vergi. Fiyatın içine gömülü. Bu nedenle doğrudan hissedilmiyor. Bir tür mali anestesi durumu. Türk Vergi idaresinin ÖTV'den sonra en çok sevdiği vergidir.
Konut teslimlerinde yüzde 18 olarak uygulanan KDV 31 Mart 2017'ye kadar yüzde 8'e çekilmiş.

http://www.ntv.com.tr/eko...di,ZxF9daLCM0CsUeCJMKSr4A
sadece türkiye'de bulunan vergi türüdür. başka bir ülkede varsa haberim yok.
hala bu ülkede yaşayıp, hergün söz konusu vergiyi cebinden verip, üniversite bitirmiş ancak beyinsiz gençlerin kadeve diye okuyup üstüne üstlük kadeve diye yazdığı vergi çeşididir.
turgut özal'ın başbanlık yaptığı dönemde 25 ekim 1984 tarihinde kabul edilip 1 ocak 1985 itibariyle yürürlüğe girmesiyle hayatımızda yerini alan vergi türüdür. uzun adı ise: katma değer vergisidir. görsel
Katma değer vergisidir.
29 yıldır hayatımızda bulunan vergi.
(bkz: kakma değer vergisi)
(bkz: kakmak)

bilgisayar 2000 lira. kdv 360 lira oluyor sana 2360 lira. işte buna türkçe'de resmen kakmak denir.
ülke içinde herhalde kimseyi memnun etmeyen vergi. devlet için baldan tatlı tabi.
http://www.dailymotion.co...%C5%9Faban/1#video=x8tgls
KDV = K azık D aima V atandaşa.
Merhum Kemal Sunal'ın seslendirdiği yeşilçam şarkısıdır.

kazığın alası ka
devenin baş harfi de
ver vergi ver ve
nerden çıktı kdv
an itibariyle ekmek kuyrugu gibi bir sıra olan vergidir. farklı bir tespit ise vergi dairesi çalışanlarının birer zombi olmasıdìr.
(bkz: katma deger vergisi)