bugün

/48
bir haziran ayında kışlara döndü yazım,
barış dedin aşk dedin anlamadılar kazım..
koyverdin gittin beni, Allah'ından bulasın.
"baba ben yıkıcıyım ama kendini bilmez değilim.. yaşamak istiyorum sadece kendi savaşlarım uğrunda. ben sadece, ben olmak istiyorum."

kazım koyuncu-ben
güzel davaların güzel adamı.

sen ışık hızıyla giderken yüreğimizde sönmeyen bir ateş bıraktınn.
avunacak şarkılar verdin ama eksik yanımızı doldurmadı.
hopa'da bir çakıl taşı eksildi, bir zeytin kurudu dalında; bir ses hep eksik kaldı, teli koptu gitarın, tulumun nefesi yetmedi, karaya çaldı mavi...

--spoiler--
gitmeseydin!
buğdayın sarısına vurup çilemizi
geçecektik acının çağla rengi gözlerinden
birlikte çekecektik sulardan ağı
üstünde bizim denizin kokusu
yüzün gözün balık pulu...!
karadeniz'in hırçın oğlu!
gitmeseydin
kendimizden verecektik ülkemize
gönlümüzden verecektik
ömrümüzden verecektik
bir davulun sesinde el verip halaylara
kemençenle horona duracaktık.

--spoiler--
Çok sevdiğim bana göre yüce insanlardan birisidir, rahat uyu kazım abi.

https://www.youtube.com/watch?v=wGCUZu4UjdM
gidiyorum şarkısı ile arkasında muhteşem bir eser bırakan değerimiz.
şuan durduk yere oturup ağlamama sebep olan adam dinledikçe içeridekilere değen bir farklı hemşehrim. mutlu ettin duydukça sesini iyi ki de vardın şu dünyda!

http://www.kazimkoyuncu.com/
adamdır adam. tek kelimeyle adam.
işte gidiyorum..
bir şey demeden..
arkamı dönmeden, şikayet etmeden..
hiç bir şey almadan, bir şey vermeden..
yol ayrılmış, görmeden gidiyorum..

bu ülkede gitmemesi gereken tek adamdı, onunla tanışıp onu dinlemeyi çok isterdim..
benim için çok farklı insandır, kendimden çok severim, mutluluğun resmi, adı herneyse o dur işte sayfalar dolusu yazmak gerekmez onu anlatmak için yüreğinden hissetmen yeterlidir. sağlam bir rocker sağlam bir devrimcidir, ayrıca kendisine ait facebookta bir sayfam vardır emek veriyorum onu unutturmamak için http://www.facebook.com/Sair.Ceketli.Cocuk.Fan
karadenizli olmasam da en sevdiğim sanatçılardan biridir. böyle mükemmel bir yorum, böyle etkileyici bir ses daha yoktur. insanın içine işler, iliklerine kadar hisseder o duyguyu.
sabah sabah nerden estiyse, gözümü açmamla kazım koyuncu'yu dinlediğimi farketim, sanatının zirvesindeyken ve daha yapacağı güzel işler varken, aramızdan ayrıldı, aramızdan bu denli erken ayrılması, çok kötü oldu. ortalıkta şimdi boş, kendine sanatçı diyen bir sürü gereksiz insan kaldı. keşke ölmeseydin. kötü oldu. hemde çok kötü. değerini bilemedik diyeceğim, ama daha yaşayanların değerini bilemiyoruz. gidip karadenizde çay içen bakanımız da, daha ders almamış, şimdi de santrali savunuyorlar. senin anlayacağın senden sonra da değişen bir şey yok. aynı tas aynı hamam.
yorumu muhteşem adam. huzur içinde yat be babam!
şair ceketi var onun. ensesinde deniz kokusu. öyle sözler eder başını sevdaya değdirir, aratır etrafında çakmağını.

-hay allah yine mi kayboldu bu çakmak?
şarkılarıyla sesiyle bir kelebeğin kanatlanıp uçması kadar özgürce, aşık bir sevgilinin öpüşü kadar masumca yaşamama sebep olan, karadenizin gururu rahmetli sanatçı.
ölümün yakışmadığı sayılı insanlardan biri. *
"Bu arada; hiç başımızdan eksik olmayan gökyüzüne, günün karanlık saatlerine, ara sıra kopsa da fırtınalara, bir gün boğulacağımız denizlere, eski günlere, neler olacağını bilmesek de geleceğe, kötülüklerle dolu olsa bile tarihe, tarihin akışını düze çıkarmaya çalışan tüm güzel yüzlü çocuklara, Donkişotlar 'a, ateş hırsızlarına, Ernesto "Çe" Guevara'ya, yollara-yolculuklara, sevgililere, sevişmelere, sadece düşleyebildiğimiz olamamazlıklara, üşürken ısınmalara, her şeyden sıcak annelere, babalara ve tadını bütün bunlardan alan şarkılara kendi sıcaklığımızı gönderiyoruz. Kötü şeyler gördük. Savaşlar, katliamlar, ölen-öldürülen çocuklar gördük. Kendi dilini, kendi kültürünü, kendisini kaybeden insanlar, topluluklar gördük. Yanan köyler, kentler, ormanlar, hayvanlar gördük. Yoksul insanlar, ağlayan anneler, babalar, her gün bile bile sokaklarda ölüme koşan tinerci çocuklar gördük. Biz de öldük. Ama her şeye rağmen bu yeryüzünde şarkılar söyledik. Teşekkürler dünya." kazım koyuncu
(bkz: karadeniz in birtanesi)
canimi en cok yakansin gidisinle...
(bkz:
http://www.facebook.com/T...867983633283&comments)
asla unutulmayacak büyük sanatçı. yaşasaydı bir barış manço, bir cem karaca olabilirdi. efsaneleşirdi. zamansız gitti. yinede efsaneleşti.
trabzonspor'un gene şampiyon olamamıştır malesef kazım abi ama olsun biz her şeye rağmen şarkılar söylemeye devam edeceğiz seninle birlikte.
karadenizin temiz yürekli çocuğu. sanatçıdan sanatçıya fark var derler ya öyle azizim. müzik sevdalısı vardır yeni albüm yapmasa dahi sesi duruşu takdire şayandır konserleri onbinleri doldurur. işte kazım koyuncu'da bu örneğin en güzel cevheridir. geç kazanılıp erken kaybedilen. karadeniz kültürü var olduğu sürece kalplerimizde olacaktır. huzur içinde yatsın.
her ismini gördüğümde gözlerimin dolduğu insanoğlu insan! hepiniz gidiyorsunuz erkenden iyi ve güzel insanlar! sende öylece gittin ya be kazım abi! o daha bi ayrı koydu.
geç tanıdığım güzel insanlardan biri.

fındık mevsiminde çalışıp, kazandığım parayla dido albümünü almıştım.
vcd denilen zımbırtı vardı o zamanlar.
sürekli dinliyordum, sabah akşam.
kazandığım ilk parayı, harcayıp harcayabileceğim en güzel şeylerden birine harcamışım.
gelevera deresi türküsünü en iyi söyleyen kişidir. ruhu şad olsun.
© copyright 2005 - 2026