bugün

/58
Vasatın biraz üstü bir farkındalığa sahipseniz dahi, gerekli fedakarlıklarla inanılmaz fırsatlar vermektedir insanoğluna ama işte tam da burda başlar o boktan yüzü.uzanamayacagınız yer yoktur farkındalık ve zekanızla orantılı olarak.asıl beklediği fedakarlık maneviyattır.erdemlerinizden, insan olmanızı sağlayan değerlerden ne kadar uzaklaşırsanız o kadar kolay bir yerlere gelebilirsiniz hem de o kadar kolay ki.örnekse; boktan bir format olan evlendirme programı sunarsınız, hiç sikinizde olmayan insanlar için mücadele veriyormuş gibi, onları çok önemsiyormuş gibi davranırsınız bölüm başı bilmem kaç yüzbin lira indirirsiniz, sizler daha iyilerine layıksınız aslında bebekte tur atması gereken, erkek/kız arkadaşına çektirmesi gereken ayaklı egolarsınız imajını verirsiniz tek seferde elli bin lirayı indirebilirsiniz.örnekler sonsuza yakınsatabilinir.kısacası ne kadar ortalama ve aşağısına hitap ederseniz o kadar aslansınızdır kaplansınızdır.geliştirmeyiniz, sadece çoğunluğa uyunuz/uydurunuz.başarı kaçınılmazdır.
kendisi ile alakalı merak ettiğim şey acaba dünyada kapitalist düzen içerisinde var olan, çalışanlarıyla beraber bir üretim yapıp o üretim karşılığında elde edilen net karı kendisi de dahil istinasız tüm çalışanları ile paylaşan" bir fabrika ya da herhangi bir şirket var mıdır?
sosyalizm öncesi sessizlik.
kapital toplumun gereklerini yerine getirmeyi amaçlayan ekonomik düzendir. Sosyal sınıfları ortaya çıkaran, pazarcılık, emperyalizm, ticaret ve rekabeti ortaya çıkaran düzendir aynı zamanda.
temelde çok faydalı ve verimli bir sistem. lakin insanların açgözlülüğü ve hırsı buraya da bulaştı, insanları sömürüldü, ekosistem bozuldu. altta kalanın canı çıksıncılık denen bir sistem var şu an, yakında ya bu biter, ya da gezegen biter.
en sonunda evdeki saksılarda yetiştirilen domatese, naneye falan filan da bulaşmıştır. e süpermişsiniz yahu siz.

aha; http://current.com/techno...r-sell-homegrown-food.htm
Temelleri ve ilkeleri açısından doğru olmakla birlikte insan doğasına maalesef uymuyor.Aç gözlülük,insan kullanma ve para hırsı bu sistemi çirkinleştirmiştir
Kapitalizm Anamalcılık, Sermayecilik, Serbest Piyasa Ekonomisi, Serbest Girişinin Ekonomisi adlarıyla da anılır. Avrupada feodalizmin çöküşünden bu yana egemen olan ekonomik sistem. Liberal sistem, serbest ticaret, karma ekonomi deyimleri de kapitalizmi belirtir. Kapitalist ekonominin temel özelliği üretim araçlarının büyük çoğunluğunun özel ellerde bulunması ve üretimle gelir bölüşümüne önemli ölçüde piyasaların işleyişinin yön vermesidir.
''kapitalizm (bir aşk hikayesi)'' isimli michael moore belgeselini izlemenizi tavsiye ederim.

türkçe dublajlı versiyonu da yayınlandı.
yoksulun daha yoksul, zenginin daha zengin olmasından başkaca bir şey değildir.

zaten adeta tüm dünya insanları olarak elbirliği ile anasını bellediğimiz gini katsayısı bunu ayan beyan ortaya koymaktadır.

şimdi, kalkıp burda ekonomik dinamiklerinden, yoksunlaştırma ve yoksullaştırma politikalarından falan bahsetmeye gerek yok. zaten kim okuyor ki böyle başlıkları aq.
(bkz: hsbcbank)
(bkz: rothscild)
(bkz: aviva)
(bkz: federal rezerv)
(bkz: citibank)

taşeronlardan sadece bazıları.
piyasada dönen paranın %95'ine, nüfusun %5'inin sahip olduğu, kalan paranın %5'iyle de,nüfusun %95'inin yaşayabilmek zorunda olduğu sistemdir.
üretimi tetiklediği düşünülse de, asıl amacı, tüketimi arttırmaktır, çünkü tüketim artınca, piyasada dönen para artacak, böyle yahudi para babalarının elinden geçen para miktarı artacaktır.
insanların birgün ortalığı yakıp yıkmasına ve sonucunda anarşinin doğmasına neden olabilecek bir sistemdir.
paranın ruhu ele geçirdiği insanların kurduğu sistem . milyar milyar dolarları olduğu halde silah satarak daha çok para kazanan insanlardır.

cocuklar ölür.insanlar sakat kalır . ya da deli olur. bu kadar acıdır bu insanları zengin eden.
hakkında çok şey söylenen ancak kendisine karşı mücadele verilmeyen sistemdir. mücadele derken aptalca dünya bankası yöneticisine ayakkabı fırlatmayı ya da meydana çıkıp 'kahrolsun faşizm' diyerek kendini yırtmayı kastetmiyorum. toplumsal anlamda kapitalizmin insanlara dayattığı en önemli güdü olan bencillik kültürünü terkedip olabildiğince zayıfın daha fazla gözetildiği bir toplumsal, hatta küresel kültürün gelişmesi için çalışmaktan bahsediyorum. kapitalizmle mücadele edilecekse bunun yolu budur.
http://yfrog.com/mi26027139323491757914333j
şehirde bina dikmedik yeşil alan bırakmadıktan sonra 10. kata yapacağı bahçe için teşekkür bekleyen zihniyettir.
herkes kendi çapınca patron ve eynı zamanda köle.
görsel
google'a "apple" yazıp aratınca ilk 450 sonuç arasından sadece 6 tane meyve resmi görebilmektir.
bu sistemin sonu var mıdır bilemiyorum, ama sonsuz ve acımazsız gibi gözüküyor..
dünyanın en mantıklı sistemidir.

parası olanla, fakir olan nasıl bir olsun olm aklınız alıyor mu?
faşist sermayenin proleterleri esir almasıdır. (proleterler emekçilerdir.dünyaya elleri ile şekil verenlerdir.)
Dünya üzerinde ne kadar illet varsa, kaynağıdır. Savaşların, açlıkların, sömürülmelerin annesidir. Açların düşmanı, aç bırakanların dostudur, kan dökenlerin dostu, kanı akanların ve barış yanlısı olanların düşmanıdır. Kani mavi olanların gururu, yetim hakkı savunanların özürüdür. Şeytanın planlamasını yaptığı devletin, iktisadi sistemidir.
bencilliği olağanlaştıran sistemdir.
her şeyi para olarak gören ve sömürgeciliğe yol açan kaçınılmaz, zorunlu bir sistemdir.
© copyright 2005 - 2026