bugün
- kız kardeş ağda yaparken odasına dalmak10
- gökten am yağsın diye duaya çıkmak5
- sözlük kızlarının ayak falları7
- kürtler olmasaydı yaşanabilecek sıkıntılar5
- yazarların en muhteşem özelliği5
- karısı tarafından 300 kez aldatılan adam3
- sözlüğün en güzel kız yazarı12
- sözlük kızlarının kombileri7
- erkek olmanın çok zor olması3
- ben aslında kızım7
- coco star2
- ctrlx abla12
- buddy dude'nin fotosunun yapay zeka çıkması28
- fransız arabaları2
- en köylü özelliğiniz3
- bugün hangi sözlük kızına evlenme teklif etsem15
- ben ahmet sezer bey sorularınızı yanıtlıyorum15
- oytunkaran'ı özlemek6
- kadın çalışana kızıp kafeyi dağıtan maganda2
- tecavüze ceza önerisi3
- antipanik8
- 0 0 8'in sözlüğe gelmesi2
- o son birayı içmek5
- aym'nin süresiz nafaka kararını iptal etmesi4
- nervio sözlüğün en asil kadınıdır4
- eski sevgiliye 6 yıl sonra mesaj atmak2
- mahallenin muhtarları çaydanlık2
- yapay zekanın rüyaların esrarını çözmesi2
- arkadaşlar bi durum mu var3
- uyuşturucu kullanan oğlunu öldüren baba20
- yılan hikayesi erkan2
- ktç'nin beni açık oylaması2
- gocu31
- kitap okuyan erkek9
- nervio abla6
- cilgincapkin7
- kavga etmeyin lan hepinizi döverim5
- benim liderim özgür özel dir3
- beş büyük kişilik özelliği3
- 40 yaşını aşmış bunaklar kulübü12
- vexillarius the slayer'in ırkı6
- kolye4
- galatasaray4
- kih kih kih diye gülen erkeklerin çekici olması5
- rastgele diyalog etkileşimi2
- bir kadının kalçalarına veya ayaklarına aşık olmak2
- nick değiştiren yazarlar5
- sözlüğün abazalarla dolması5
- dersimci aleviler de pkk kadar tehlikelidir3
- cilgincapkin2'nin sarı teker olması4
http://java.sun.com/j2se/1.5.0/docs/api/ sayfasından api specification'u bulunabilir.
ilk dönem kaldığım, seneye tekrar alacağım programlama dilidir. zor değildir aslında ama ugraşmanız gerekir. benim gibi eşşeklik yapıp bilgisayara kurduktan sonra yüzüne bakmazsanız sizin için işkenceye dönüşebilir.
hem bu dönem hem de geçen dönem ağzıma sıçmış ve şıçmakta olan dildir, ama söz yeneceğim seni java.
gui hazırlamanın işkence olduğu dildir. Swing library si oldukça sıkıntılıdır, bunun dışında çok koyu kahve anlamına gelmektedir.
diğer dillerden çok çok zor bir dil gibi gösterilmesine rağmen, kafayı verince öğrenilecek zevkle program yazılabilecek bir dildir kanımca.
yarın yapılacak finalinden kalacagım programlama dili. uzgunum sozluk biriyle paylasmam gerekiyordu. ben kalıyorum ama aslında cok zor degil. yani istesem yaparım ama kalıyorum iste.
ismiyle bile cezbeden bir oo programlama dili.
Buram buram kod yazdığım programlama dili.
(bkz: jit engine)
nesne yönelimli bir programdır.
microsoft'un c diline karşılık sun şirketinin geliştirdiği bir programdır.
en önemli komutu- system out printline " merhaba dunya "; dır...
microsoft'un c diline karşılık sun şirketinin geliştirdiği bir programdır.
en önemli komutu- system out printline " merhaba dunya "; dır...
özellikle internetin yaygınlaşmasından sonra daha fazla kullanılmaya başlanılan programlama dili. oldukça gelişmiş ve kullanışlıdır. sanırım an itibariyle en son sürümü java sun. indirilmesi kolay ve ücretsizdir. (bkz: http://www.java.com)
ancak şurası da var ki ücretsiz ücretsiz diye bangır bangır bağırdıklarına göre pek yakın bir zamanda ücretli bir hizmet olarak karşımıza çıkabilir. her şeyin yavaş yavaş para ile dönmeye başladığı internet dünyasının yaramaz çocuğu java'nın da buna seyirci kalması beklenemezdi herhalde.
ancak şurası da var ki ücretsiz ücretsiz diye bangır bangır bağırdıklarına göre pek yakın bir zamanda ücretli bir hizmet olarak karşımıza çıkabilir. her şeyin yavaş yavaş para ile dönmeye başladığı internet dünyasının yaramaz çocuğu java'nın da buna seyirci kalması beklenemezdi herhalde.
bir adam çeşidi:Java adamı(Pithecanthropus erectus).
(bkz: preparedstatement)
fazlasıyla formal bir programlama dili. adamlar en basitinden bir print fonksiyonunu bile System.out.println("hedehödö") diyerek uzatmışlar. varsın gerisini siz düşünün.
yazılan programların .jar dosyası olarak kaydedildiği, açılması için bilgisayarda java virtual machine yuklu olmasını gerektiren programlama dili.
türkiye odalar ve borsalar birliği üniversitesi'nde 1. sınıftan itibaren öğretilmeye başlanmaktadır.
türkiye odalar ve borsalar birliği üniversitesi'nde 1. sınıftan itibaren öğretilmeye başlanmaktadır.
kullanıldığı programların cpu/ram sömürdüğü yazılım dili.
Javayla programlama öğrenenler genelde C# diline b.k atarlar. Halbuki ikisi de aynı şeydir. Java için yazılmış birçok kütüphane mevcuttur fakat C# dil olarak java'ya birçok şey eklemiştir. (Namespace, get set blokları, class ile aynı isme sahip dosya oluşturma zorunluluğunun ortadan kalkması gibi). Bana göre ikisi de aynı şeydir. işinize yarayacak kütüphaneler hangisindeyse onu kullanın.
(bkz: jsf)
tobb etü'de 3 kredilik bir derstir. Bu sayede ikibuçuk sınırına oynayan burslu öğrenciler için bir çıkış kapısı olabilmiştir bu ders.
toLowerCase=büyük harfleri küçültmek için kullanılan string metodu
toUpperCase=küçük harfleri büyütmek için kullanılan string metodu
subString=başlangıç numaralı karakterden dizginin sonuna kadar olan yeri veren string metodu
indexOf=bir dizgi içinde bir kullanımın tekrar kullanıldığı yeri veren string metodu
lastIndexOf=bir dizgi içinde kullanımın en son tekrar kullanıldığı yeri vern string metodu
trim=bir iletideki boşlukları silen string metodu
CharAt=dizginin üzerinde yer alan konum numaralı karakteri geri veren string metodu
compareTo=karşılaştırmayı sağlayan string metodu
toUpperCase=küçük harfleri büyütmek için kullanılan string metodu
subString=başlangıç numaralı karakterden dizginin sonuna kadar olan yeri veren string metodu
indexOf=bir dizgi içinde bir kullanımın tekrar kullanıldığı yeri veren string metodu
lastIndexOf=bir dizgi içinde kullanımın en son tekrar kullanıldığı yeri vern string metodu
trim=bir iletideki boşlukları silen string metodu
CharAt=dizginin üzerinde yer alan konum numaralı karakteri geri veren string metodu
compareTo=karşılaştırmayı sağlayan string metodu
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar