bugün
- arkeoloji vs tarih6
- seni onaracağım diyen kadın9
- asla dolandırılmayan insanların sırrı11
- penis boyu takıntısı9
- başını almak4
- ismet biraderin düğünü3
- marmaris datça yolu8
- msn messenger3
- aylık 215 bin lira geliri olan adamı reddeden kız5
- geri zekalı demek hakaret mi12
- her şeye sarımsak koyan insan5
- yusuf tekin'in srebrenitsa katliamı paylaşımı2
- taxi driver3
- türk kızlarının keko adam sevmesi8
- kaka yapmak3
- şişman kızla sevgili olan erkek12
- yapay zekanın bilinçlenip bir dini kabul etmesi14
- arkadaşlar sapık mısınız5
- arjantin milli futbol takımı5
- norveç ingiltere maçı saat 00 00 da trt 1 de2
- seks'in icadı3
- 12 temmuz 2026 norveç ingiltere maçı15
- honda accord3
- ağırlık çalışmak4
- srebrenica soykırımı7
- evlenmek için para biriktirmek5
- bu devirde evlenen enayi erkek3
- plasebo etkisi3
- hayat kalitesini düşüren şeyler8
- sözlüğün ayık kafayla çekilmemesi3
- kocan böyle sikebiliyo mu sorusuna verilecek cevap4
- eski sevgilinin yüzünün silikleşmesi4
- saraca10
- güne bir şarkı bırak8
- sözlükte sizi kim tanıyor26
- cevabı bilinmeyen sorular8
- üstteki yazar hakkındaki varsayımlarınız26
- 11 temmuz 2026 türkiye japonya vnl maçı3
- 11 temmuz 20263
- kadına göbeğin yakıştığı gerçeği3
- starbucks ta venti boy kahve içmek4
- sevgilinin sürekli eski sevgiliyi anlatması2
- tr'deki starbucks ta trenta boy kahve olmaması3
- 7 haziran 2026 büyük sözlük ifşası6
- saraca finch house32
- evlenilecek insanın önce ailesine bakmak4
- sahte diploma ile 17738 kişinin memur olması2
- çekici kadının tüm çekiciliğini götüren şeyler9
- butlan ile partiye çöküp oy alacağını sanmak3
- pazara gidip kiraz çilek kayısı almak3
Denizi iklimi ve samimi insanları ile 2 adım önde olan şehirdir.
istanbuldan daralanların ilk fırsatta kaçtıkları yer. ben de dahil.
genclik yillarimin gectigi guzel sehir. bagimlilik yapar kendileri.
Sakinlik acisindan guzel,fakat tarihi acidan istanbul un yuzde biri bile olamayacak bir sehirdir.
2 gün önce sessiz sedasız benden giden şehir. Her harfin içimi acıtıyor.
daha dün havalar ne güzel idi. şimdi yağmur çamur yine mart biticek izmir kendine gel artık.
türkiye'nin en kalabalık üçüncü şehri. dört milyondan fazla nüfusu vardır. ege bölgesinde yer alır ve izmir körfezi etrafına kurulmuştur. isminin symrna isimli bir amazon kadınından geldiği düşünülür. sanayi ve turizm bu şehrin gelir kaynaklarıdır.
en laik şehri olabilir ama en güzeli için (bkz: istanbul)
kadıköy ve taksim'e sahip olması bile yeter de artar.
dünya'Nın bir başkenti olacaksa burası istanbul'dur.
-napolyon
kadıköy ve taksim'e sahip olması bile yeter de artar.
dünya'Nın bir başkenti olacaksa burası istanbul'dur.
-napolyon
yüzlerce müptezele ev sahipliği yapan şehir.
boyoz çiğdem kumru'nun şehri güzel izmir
izmir herkesin şehridir. kıskançlıktan uludağ sözlükte millet kusuyor.
türkiye'deki ilk 5 büyükşehiri görmüş, ilk dört büyükşehirde yaşamış, yine türkiye'nin yarısını gezmiş biri olarak diyebileceğim tek şey şudur ki, kaçak yapının en çok görüldüğü şehirdir. anne toprağı izmirlidir. izmir'i de severim ama gerçekler de acıdır maalesef. hava limanından izmir'e karabağlar üzerinden gelen biri, yeşildere yolundan geçerken kendini hindistan'da sanabilir. o derece...
izmir'in kızları güzel olur cümlesine tepki olarak doğmam izmirli olduğum gerçeğini değiştirmez efendim.
Izmir de 15 yil yaşadım tamam güzeldi de yav nasıl büyükşehir burası böyle 10 km boyunca çevre , evler hep çok güzel 10 km sonra bakıyorum heralde pakistandayim diyor insan diyeceğim şu ki hizmetler yetersiz .
Istanbul'un yanina yaklasamaz gozumde ama ilerde orda is bulabilirsem tasinmak istedigim bir yer. (bkz: bulamadı)
bu şehir güzel peki neden güzel bi bakalım:
- deniz kenarında (tamam bu deniz kenarındaki bütün şehirler için + puan)
- mevsimi ılıman adamı üzmüyor.
- bisürü tarla bahçenin ortasında olduğundan pazar fiyatları ekonomik
- türkiye için büyük sayılabilecek bi sanayisi olduğundan bir takım tüketim mamülleri ve sanayi mamülleri de ucuz
- yazları can sıkılınca gidilebilincek yer sayısı fazla ( kışları için ise istanbul dışında heryer ile aynı sıkıcılıkta)
- ev kiraları makul
- insanları konusunda artık bir yargıya varmak zor lakin heryerden göç var. mahalleden mahalleye düşünceler değişiyor.
merkez kesimleri türkiye ortalamasına nazaran modern ve avrupai. kimse kimseye fazla karışmaz insan canı istediğini yapar.
kimse kimseye rahatsızlık vermez. sen istersen yozgatlı ol buraya gelince ilk başta garipsesen de seviceksin zamanla çünkü özgürlük tatlı bişey.
- kızların güzelliği konusu tamamen palavra. çirkin demiyorum ama türkiye ortalamasında işte. zaten o kadar göç sonrası nolacağdı ya. tamam var bi fark ama bu fark bir üst nedenden dolayı kızların bakımlı dolaşmasına halkın bir tepki göstermemesi kaynaklı. bir çok şehirde yaşamış bir memur çocuğu olarak bilirim ki bir çok şehirde bi göz kalemini bile yargılayan bi sürü dingil var. burada kızlar bakımlı sadece. birazcık da sarışın vs daha çok bulgar yunan göçmenlerinden dolayı. sarışınları da severiz biz.
- ulaşım pratik. izban ve metro baya güzel iş görüyor.
- isim karizması var. şehir eskiden gerçekten türkiyedeki diğer şehirlere göre farklıymış. istanbul eskiden çok daha karambol pis havası olan biyermiş ve türk filmlerinde izmir hep bi kaçış noktası olarak gösterildi. kafalarda izmir biraz muzur bi şehir.
neyse izmir güzeldir. ama çoooooook da eşsiz değildir dünya genelinde.
nerelerden puan kaybediyor bu şehir:
- gecekondu cenneti, şehirde gerçekten bir betonlaşma, park eksikliği ve gecekondu fazlalığı söz konusu. belediye bunları yok etmek için uğraşmaya çok geç başladı. işi zor.
- sanayisi kan kaybediyor, işsizlik artıyor. liseyi orada bitiren arkadaşlarımın %80i ayrıldı şehirden.
- kışın yapacak orijinal hiç-bir-şey yok. çocuklar için eğlenmek sadece avmlerdeki sikko parklarda mümkün.
- altyapı sıkıntısı hala devam ediyor. hala senede en az bi kere sel olur bazı semtlerde. bir belediyenin hersene tekrarlanan bi sorunu çözememesi nedir aklım almıyor.
- elindeki değerleri hiç kullanamayan belediye. şehirde 10 senedir metro-izban dışında hiç bir değişiklik yok benim gördüğüm.
belediye bütün gücünü son model otobüs almaya harcıyor benim gördüğüm.
- deniz kenarında (tamam bu deniz kenarındaki bütün şehirler için + puan)
- mevsimi ılıman adamı üzmüyor.
- bisürü tarla bahçenin ortasında olduğundan pazar fiyatları ekonomik
- türkiye için büyük sayılabilecek bi sanayisi olduğundan bir takım tüketim mamülleri ve sanayi mamülleri de ucuz
- yazları can sıkılınca gidilebilincek yer sayısı fazla ( kışları için ise istanbul dışında heryer ile aynı sıkıcılıkta)
- ev kiraları makul
- insanları konusunda artık bir yargıya varmak zor lakin heryerden göç var. mahalleden mahalleye düşünceler değişiyor.
merkez kesimleri türkiye ortalamasına nazaran modern ve avrupai. kimse kimseye fazla karışmaz insan canı istediğini yapar.
kimse kimseye rahatsızlık vermez. sen istersen yozgatlı ol buraya gelince ilk başta garipsesen de seviceksin zamanla çünkü özgürlük tatlı bişey.
- kızların güzelliği konusu tamamen palavra. çirkin demiyorum ama türkiye ortalamasında işte. zaten o kadar göç sonrası nolacağdı ya. tamam var bi fark ama bu fark bir üst nedenden dolayı kızların bakımlı dolaşmasına halkın bir tepki göstermemesi kaynaklı. bir çok şehirde yaşamış bir memur çocuğu olarak bilirim ki bir çok şehirde bi göz kalemini bile yargılayan bi sürü dingil var. burada kızlar bakımlı sadece. birazcık da sarışın vs daha çok bulgar yunan göçmenlerinden dolayı. sarışınları da severiz biz.
- ulaşım pratik. izban ve metro baya güzel iş görüyor.
- isim karizması var. şehir eskiden gerçekten türkiyedeki diğer şehirlere göre farklıymış. istanbul eskiden çok daha karambol pis havası olan biyermiş ve türk filmlerinde izmir hep bi kaçış noktası olarak gösterildi. kafalarda izmir biraz muzur bi şehir.
neyse izmir güzeldir. ama çoooooook da eşsiz değildir dünya genelinde.
nerelerden puan kaybediyor bu şehir:
- gecekondu cenneti, şehirde gerçekten bir betonlaşma, park eksikliği ve gecekondu fazlalığı söz konusu. belediye bunları yok etmek için uğraşmaya çok geç başladı. işi zor.
- sanayisi kan kaybediyor, işsizlik artıyor. liseyi orada bitiren arkadaşlarımın %80i ayrıldı şehirden.
- kışın yapacak orijinal hiç-bir-şey yok. çocuklar için eğlenmek sadece avmlerdeki sikko parklarda mümkün.
- altyapı sıkıntısı hala devam ediyor. hala senede en az bi kere sel olur bazı semtlerde. bir belediyenin hersene tekrarlanan bi sorunu çözememesi nedir aklım almıyor.
- elindeki değerleri hiç kullanamayan belediye. şehirde 10 senedir metro-izban dışında hiç bir değişiklik yok benim gördüğüm.
belediye bütün gücünü son model otobüs almaya harcıyor benim gördüğüm.
Güneşin ısıttığı, buna mukabil rüzgarın üşüttüğü şehir.
üniversite nedeniyle büyük bir hevesle geldiğim ama çok da harika olmayan bir şehir.
Buyuksehirlerden gelenlerin hayal kirikligina ugradigi, her seyine ragmen sevdigim sehrim.
istanbulda doğup büyüdüysen buraya alışmakta sıkıntı yaşarsın.
hatta kültürel şok yaşarsın.
insanlarının ya da şehrin kötü olmasından değil.
aksine huzur ve mutluluğun ritmini kolayca yakalayabileceğin için.
derdi var mı elbette dert olmayan yer yok.
ama mis gibi yüzlü insanları sabahın 07.00 sinde görmeye başlayınca insanın tüm günü güzel geçiyor.
derler ya bir işe nasıl başlarsan öyle devam eder diye.
velhasıl izmir güzel memleket.
hatta kültürel şok yaşarsın.
insanlarının ya da şehrin kötü olmasından değil.
aksine huzur ve mutluluğun ritmini kolayca yakalayabileceğin için.
derdi var mı elbette dert olmayan yer yok.
ama mis gibi yüzlü insanları sabahın 07.00 sinde görmeye başlayınca insanın tüm günü güzel geçiyor.
derler ya bir işe nasıl başlarsan öyle devam eder diye.
velhasıl izmir güzel memleket.
izmirli bi kadına aşık olmadan ölmeyin dostlar.
gittim,gördüm,kaçtım.
burada erkeklerine, kızlarına laf atanları görmek üzüyor insanı. memleketimin her yerinin güzel olması ve buranın biraz daha güzel olmasını görmektir.
edit: izmir'li değilim.
edit: izmir'li değilim.
istanbulda dogup buyuyen biri icin alismasi zor denerek dogru tespit yapilmis sehir. ancak guzelliginden degil...
yaklasik 1 senedir izmirdeyim ben hayatimda insani bu kadar umursamaz, kibirli ve gorgusuz bir yer gormedim. kimse kimseye yardimci olmaya calismaz burada herkes burjuva sinifi kafasinda.
geneline bakarsak evet kizlari guzel ancak kulturel acidan guzelliklerine gore felaketler. istisna durumlar elbette olabilir ancak genel olarak boyle. sokakta birbiriyle opusen cifti nasil umursamiyorlarsa sokakta dovulen bir kadini da ayni sekilde umursamiyorlar.
dogup buyuyen biri icin belki cok guzeldir ancak diger buyuk sehirlerde dogup buyuyen birinin begenmesi cok zordur.
yaklasik 1 senedir izmirdeyim ben hayatimda insani bu kadar umursamaz, kibirli ve gorgusuz bir yer gormedim. kimse kimseye yardimci olmaya calismaz burada herkes burjuva sinifi kafasinda.
geneline bakarsak evet kizlari guzel ancak kulturel acidan guzelliklerine gore felaketler. istisna durumlar elbette olabilir ancak genel olarak boyle. sokakta birbiriyle opusen cifti nasil umursamiyorlarsa sokakta dovulen bir kadini da ayni sekilde umursamiyorlar.
dogup buyuyen biri icin belki cok guzeldir ancak diger buyuk sehirlerde dogup buyuyen birinin begenmesi cok zordur.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar