bugün

izmir

bu şehir güzel peki neden güzel bi bakalım:

- deniz kenarında (tamam bu deniz kenarındaki bütün şehirler için + puan)
- mevsimi ılıman adamı üzmüyor.
- bisürü tarla bahçenin ortasında olduğundan pazar fiyatları ekonomik
- türkiye için büyük sayılabilecek bi sanayisi olduğundan bir takım tüketim mamülleri ve sanayi mamülleri de ucuz
- yazları can sıkılınca gidilebilincek yer sayısı fazla ( kışları için ise istanbul dışında heryer ile aynı sıkıcılıkta)
- ev kiraları makul
- insanları konusunda artık bir yargıya varmak zor lakin heryerden göç var. mahalleden mahalleye düşünceler değişiyor.
merkez kesimleri türkiye ortalamasına nazaran modern ve avrupai. kimse kimseye fazla karışmaz insan canı istediğini yapar.
kimse kimseye rahatsızlık vermez. sen istersen yozgatlı ol buraya gelince ilk başta garipsesen de seviceksin zamanla çünkü özgürlük tatlı bişey.

- kızların güzelliği konusu tamamen palavra. çirkin demiyorum ama türkiye ortalamasında işte. zaten o kadar göç sonrası nolacağdı ya. tamam var bi fark ama bu fark bir üst nedenden dolayı kızların bakımlı dolaşmasına halkın bir tepki göstermemesi kaynaklı. bir çok şehirde yaşamış bir memur çocuğu olarak bilirim ki bir çok şehirde bi göz kalemini bile yargılayan bi sürü dingil var. burada kızlar bakımlı sadece. birazcık da sarışın vs daha çok bulgar yunan göçmenlerinden dolayı. sarışınları da severiz biz.

- ulaşım pratik. izban ve metro baya güzel iş görüyor.

- isim karizması var. şehir eskiden gerçekten türkiyedeki diğer şehirlere göre farklıymış. istanbul eskiden çok daha karambol pis havası olan biyermiş ve türk filmlerinde izmir hep bi kaçış noktası olarak gösterildi. kafalarda izmir biraz muzur bi şehir.

neyse izmir güzeldir. ama çoooooook da eşsiz değildir dünya genelinde.
nerelerden puan kaybediyor bu şehir:

- gecekondu cenneti, şehirde gerçekten bir betonlaşma, park eksikliği ve gecekondu fazlalığı söz konusu. belediye bunları yok etmek için uğraşmaya çok geç başladı. işi zor.

- sanayisi kan kaybediyor, işsizlik artıyor. liseyi orada bitiren arkadaşlarımın %80i ayrıldı şehirden.

- kışın yapacak orijinal hiç-bir-şey yok. çocuklar için eğlenmek sadece avmlerdeki sikko parklarda mümkün.

- altyapı sıkıntısı hala devam ediyor. hala senede en az bi kere sel olur bazı semtlerde. bir belediyenin hersene tekrarlanan bi sorunu çözememesi nedir aklım almıyor.

- elindeki değerleri hiç kullanamayan belediye. şehirde 10 senedir metro-izban dışında hiç bir değişiklik yok benim gördüğüm.
belediye bütün gücünü son model otobüs almaya harcıyor benim gördüğüm.
© copyright 2005 - 2026