bugün
- çok açık giyinen kadınların evlilik hayali kurması31
- keşke bu yaşanmışlıklar onunla olsaydı6
- yazarların fobileri15
- yazarların en malımsı özellikleri12
- mazot fiyatlarının suçlusu19
- sözlükteki kaliteli yazarlar31
- gelecekteki sevgiliye not6
- barbara palvin gelse reddedecek sözlük erkeği6
- kendin hakkında bir gerçek bırak5
- erkeklerin birbirine amk demesi6
- sözlük yazarlarının normal kombinleri23
- sözlük yazarlarının saatleri15
- barbara palvin mi güzel ben mi diyen sevgili5
- bu saatte hala uyumama sebebi4
- ioçk'nın müziği7
- nick vermeden bir yazara seslen10
- türkiye tarihinin en yüksek asgari maaşı13
- kedi göbeği4
- borsa istanbul5
- sözlüğe video yükleyebilmek5
- ince parmaklı erkek4
- en başarılı türkiye'nin 2026 rte türkiyesi olması11
- 174 kaslı mühendis9
- avrupa'nın en ucuz akaryakıt fiyatları24
- kütüğü mut olan bir erkeği eve damat getirmek4
- gitar sevgisi3
- pislik yazarlar3
- şeytanın bile israil'e karşı olması8
- almanya da yaşayan yazarlar8
- ismet gürbüz5
- turşu limonla mı olur sirkeyle mi anketi5
- 195 kaslı pilot10
- islamda namaz yoktur37
- barbara palvin'i yıldız tilbe ile aldatmak3
- acıtan çocukluk hatıraları2
- git2
- gabar'dan petrol buldukça üzülen chp liler5
- gecenin müslüm gürses şarkısı3
- sözlüğün reisi kim anketi19
- şeftali11
- heidinin dedesi5
- heidinin terörist olma ihtimali5
- bik bik'in jeopolitik ve stratejik önemi15
- tarihi ciğerci bahri bey2
- hoşlanılan kızın 0 9 uç istemesi2
- bir erkeğe ilk mesaj nasıl atılmalı15
- ünlüler neden uyuşturucu kullanır21
- israil'in nükleer silahları imha edilmelidir18
- padişahların aşk şiiri yazma samimiyetsizliği6
- yakışıklı erkeklerin muhabbetinin pok gibi olması2
gece gece bulana ve getirene 50 lira ateşleyebileceğim doğaüstü yemek. beyler*
ağır bir yemek olmasına rağmen hatırlandığında canın istemesi kaçınılmazdır.
bursa heykeldeki tahta binada yenmesi şahane olan yiyecek. yavuz iskenderoğlu çok akıllı adammış, çok.
hd iskender' de asla yenmemesi gereken yemek türü. Çürümüş sosis tadındadır.
yemek yemenin keyif olduğu ender yiyecek. lezzet, nimet, baş tacı. evet.
olsa da yesek denendir.
fazla yağlı olunca sevilmeyendir.
sikander nam fatihin en çok sevdiği yemekmiş. kendisi bursaya özel bir önem verirmiş. koskoca ottoman imparatorluğunun da bursada doğması, kadifeli gelin?
Şeytanların sahur iftar arası yemeyi çok sevdiği gıda.
Öbür tarafta görürüm seni. iskender yerken kullandığın çatal, götüne girerken...
Öbür tarafta görürüm seni. iskender yerken kullandığın çatal, götüne girerken...
alexander'ın türkçeye uyarlanmış hali.
bol tereyağ ve bol ayranla bol bol yenesi.
mide fesadi icin bu saatte birebirdir.
sadece sol frameye taşıyıp insanların canını çektirmek için doldurduğum başlık. ben sevmem orası ayrı.
aleksandır da denir. adasas
(bkz: overrated)
eyvallah türk mutfağı güzel hoş da , bu bildiğin salçalı ekmek üzerine yoğurtlu et lan. bundan çıkacak etle bir insan doymaz o yüzden de dibine ekmek döşemişler.
iskender yiyeceğime döner ekmek yer en azından ete doyarım.
eyvallah türk mutfağı güzel hoş da , bu bildiğin salçalı ekmek üzerine yoğurtlu et lan. bundan çıkacak etle bir insan doymaz o yüzden de dibine ekmek döşemişler.
iskender yiyeceğime döner ekmek yer en azından ete doyarım.
mekan ve zaman dinlemeden her an yenilesice lezzettir.
tereyağlısı diye birşeyi olmayan kebaptır. iskender direkt tereyağlıdır istek olursa tereyağ konulmaz. ayrıca iskender yanında bulgur/pirinç pilavı konulmaz. eğer konulmuşsa ustanın bu işinin ehli olmadığını gösterir.
bolca dökülmüş tereyağ ile, mideyi en kral şekilde doldurmayı sağlayan yiyecek.
yemeklerin kralıdır. böyle bir lezzetin olduğu kültürde yaşamak ise şanstır.
bursadan sonra, en güzel yapılan ilin mersin olduğu şahane yemek.
bazı fırsatçı lokanta sahipleri (artvin) dönerini kuzu etinden yapabiliyor. normalde zannımca kuzu döner daha pahalı olur bundan ama adamlar masrafa girmeden bir taşla iki kuş vuruyor. güzel mi kötü mü karar veremedim.
isminin iskender olmasına anlam veremediğim elif şafak romanı. bence kitap iskender'i değil pembe'yi daha çok anlatıyor.
yazarın naif ve anlaşılır dili bana çok yatkın. edebi dil kullanacağım diye bir cümleyi 3-4 kez okutan kitabı direk kapatır rafa kaldırırım. bu açıdan olumlu bir kitap. daha önce elif şafak'tan baba ve piç romanını okumuştum. kitabı bitirdiğimde bir kaç gün tadı üzerimde kalmıştı. olaylar, karakterler zihnimden geçmeye devam etmişti. iskender ise aynı etkiyi yapamadı. bunun nedeni ise olayların karmaşık anlatılması, çok fazla karakter çok fazla detayla olaydan kopuş, ve esas konuyu ilk 100 sayfada çözmüş olmak. bize, geri kalan sayfalarda detayları sıkıcı olabilecek şekilde öğrenmek kalıyor. neden bu kadar çok karakteri esas konuyla bağlantısız olaylarla analiz etmiş anlam veremedim. bana kalırsa olayları bir başından bir kıçından yazmak yerine akışıyla yazsaydı ve bize iskender'i anlatsaydı daha fazla bir etki uyandırırdı.
bence vasatın biraz üstünde bir kitap.
vesselam...
yazarın naif ve anlaşılır dili bana çok yatkın. edebi dil kullanacağım diye bir cümleyi 3-4 kez okutan kitabı direk kapatır rafa kaldırırım. bu açıdan olumlu bir kitap. daha önce elif şafak'tan baba ve piç romanını okumuştum. kitabı bitirdiğimde bir kaç gün tadı üzerimde kalmıştı. olaylar, karakterler zihnimden geçmeye devam etmişti. iskender ise aynı etkiyi yapamadı. bunun nedeni ise olayların karmaşık anlatılması, çok fazla karakter çok fazla detayla olaydan kopuş, ve esas konuyu ilk 100 sayfada çözmüş olmak. bize, geri kalan sayfalarda detayları sıkıcı olabilecek şekilde öğrenmek kalıyor. neden bu kadar çok karakteri esas konuyla bağlantısız olaylarla analiz etmiş anlam veremedim. bana kalırsa olayları bir başından bir kıçından yazmak yerine akışıyla yazsaydı ve bize iskender'i anlatsaydı daha fazla bir etki uyandırırdı.
bence vasatın biraz üstünde bir kitap.
vesselam...
tadıyla büyüleyen nefis yemekler kategorisinde kendisine ön sıralardan yer ayırmış olan nefis yiyecek.
benim için son dönemde sadece mecun'nun babasıdır. babadır. sadece aylak oğluna değil tanımadığı ak sakallı, az sakallı dedelere, dosto'ta hatta şeytan'a evini açacak kadar, onların karnı doysun diye iş ayırmaksızın çalışacak, dalga geçilmeyi umursamayacak kadar babadır. yeri gelince de anadır. zorla evlendirildiği pakize'si çekip gittiğinden beri gizli gizli onun yasını tutmaktadır. bir yanı hep eksiktir. kendi de dedi ya "evlenince hep iki kişi olucaz diye düşünüyosun ama o çekip gidince tekrar bir kişi kalmıyosun. yarım kalıyosun" diye. işte o günden beri yarımdır.
iskender ç. dir.iskender çınar'dır. çınardır
iskender ç. dir.iskender çınar'dır. çınardır
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar