bugün
- sözlükteki kaliteli yazarlar22
- türkiye tarihinin en yüksek asgari maaşı5
- avrupa'nın en ucuz akaryakıt fiyatları24
- çok açık giyinen kadınların evlilik hayali kurması14
- şeftali11
- mazot fiyatlarının suçlusu6
- en başarılı türkiye'nin 2026 rte türkiyesi olması3
- kürdistancıların vatandaşlıktan çıkarılması7
- yazarların güncel flört listesi3
- bik bik'in jeopolitik ve stratejik önemi15
- islamda namaz yoktur35
- bir sözlük erkegine merhaba adın ney diye sormak5
- pestil5
- antipanik sizce biraz antipatik mi12
- uzun saçlı dövmeli küpeli siyah tişörtlü erkek3
- sözlük yazarlarının ortaokul anıları5
- asgari ücretle kaç litre akaryakıt alınıyor8
- bir erkeğe ilk mesaj nasıl atılmalı15
- borsa istanbul'un değer kaybetmesi2
- sözlüğün reisi kim anketi19
- ilk buluşmaya başka bir ilk buluşmadan gelen kız8
- ülkü ocaklarının entelektüel alt yapısı2
- avukat kompleksi4
- borsa6
- doğru karpuz seçemeyen erkek12
- israil'in nükleer silahları imha edilmelidir18
- hayatın boka sarmaya başladığı yaş4
- ünlüler neden uyuşturucu kullanır21
- bir erkeğe iltifat etmek7
- imralı ülkü ocakları3
- anın görüntüsü22
- sözlükteki her kızı öven tipler11
- tanrı olsaydi dünyadaki kötülüklere ayar verirdi9
- sulu yemek2
- sözlüğün reisi kim14
- fransa da aşırı sıcaklardan 8 bin ek ölüm3
- sevilen kıza cv yollamak5
- imparator neron555
- sözlükte her gün bir yazarı şımartıyoruz36
- bu yıl sevdam kim olsun3
- yazarların akşama dair planları6
- moraliniz bozukken ne yapıyorsunuz22
- hikayenin devamını getir8
- sözlük kızlarının siteye fotoğraf atması18
- en sevilen kemal sunal repliği2
- yanlış anlaşılmayı düzeltmeye üşenmek6
- kurtlar vadisi pusu3
- sözlük erkekleri adet oluyor mu sorunsalı3
- sözlükteki fetocular6
- g i l d e d l i l y15
şöyle olsa da gece gece yesek denilen tereyağı ile müthiş olan, bay dönerin çabucak yaptığı yiyecek.
bol tereyağlı üstüne künefe gömüldü mü şahane olan yemek. evet.
gecenin bu saatinde akla gelirse ölüm sebebidir mazallah.
allah'ın varlığının kanıtıdır. imana getirir.
bursa ulucaminin ordaki çiçek ızgarada yenmelidir.
Aşığıyim evet. 7/24 yesem bikmam. Bana Bunlarla gelin lütfen.
uzak kaldığım ikinci sevgili.
gece gece canım çekmiştir. yemeklerin en lezzetlisi, bol tereyağı ile tam bir enerji deposudur.
olsada yesek dediğim yemektir.
m.ö 4yy'da helen imparatorluğu kuran makedonyalı liderin ismini Türklerin anca yemeğe vermeleri, Türklerin nasıl bir yemeksever millet olduğunu gösterir.
tereyağını bolca dökmek gereken harikulade türk yemeği.
istanbulda artık basit büfelerin bile sunduğu lezzet.
dün itibariyle türkiyenin en iyi iskendercisi denen yerde bu lezzeti tattım. bursa iskender. sitesi de : http://iskender.com.tr/iskender-kebap-subeleri.html
siz de en iyi iskender diye internette aratırsanız buraya denk geliyorsunuz. neyse efendim gittik merkez şubesine. merkez şubesi de fotoda gördüğünüz bilmem kaç yıllık şube. dükkan 30 kişilik. biz cumartesi saat 3 te gittik. önünde de 40 kişilik sıra vardı. neyse o kadar geldik dedik bekledik tabi. sırayla alıyorlar içeri. o güneşin altında sıra beklerken 10 tane falan tabure var onlara oturuyorsunuz. ama kimse bir su bile ikram etmiyor. daha buradan anlıyoruz ki adamların müşteriye hizmet ya da müşteri gelsin derdi yok. eşşek gibi sıra bekleyeceğinizi biliyorlar. neyse sıra geldi girdik içeri. bildiğin eski bir lokanta. sular cam damacanada. basit bir yer. geçtik yerimize siparişleri verdik. bu arada 2015 mart itibariyle güncel fiyat 1 porsiyon 25 tl 1. 5 porsiyon 34 tl . su bedava. meşrubat 4 tl.
1. 5 söyledik tabiki. bu arada garsonlar falan güler yüzlü değil. hadi ye git modunda.
yemeklerimiz geldi. 1. 5 porsiyon boyutu normal bir boyut. ama 1 porsiyon bir adamı doyurmaz. bunu çok rahatlıkla söyleyebiliyorum. üstünde bir köfte ( aynı hd, baydönerde olduğu gibi) ve 3 4 tane dana et parçası var başka bir farklılık yok tabakta. etin tadı ciddi anlamda et yediğinizi hissettiriyor. bu döner için kötü diyen adam et sevmiyordur. 68 lira hesabımızı ödedik çıktık.
özetle sıra bekleme olmasa gayet güzel ve fiyatını hakediyor. ama yemek saatlerinde eminim ki o sıra kat ve kat daha fazla oluyordur. o zaman beklenmez işte. neyse efendim gidin deneyin en az bir kere. biz memnun kaldık.
dün itibariyle türkiyenin en iyi iskendercisi denen yerde bu lezzeti tattım. bursa iskender. sitesi de : http://iskender.com.tr/iskender-kebap-subeleri.html
siz de en iyi iskender diye internette aratırsanız buraya denk geliyorsunuz. neyse efendim gittik merkez şubesine. merkez şubesi de fotoda gördüğünüz bilmem kaç yıllık şube. dükkan 30 kişilik. biz cumartesi saat 3 te gittik. önünde de 40 kişilik sıra vardı. neyse o kadar geldik dedik bekledik tabi. sırayla alıyorlar içeri. o güneşin altında sıra beklerken 10 tane falan tabure var onlara oturuyorsunuz. ama kimse bir su bile ikram etmiyor. daha buradan anlıyoruz ki adamların müşteriye hizmet ya da müşteri gelsin derdi yok. eşşek gibi sıra bekleyeceğinizi biliyorlar. neyse sıra geldi girdik içeri. bildiğin eski bir lokanta. sular cam damacanada. basit bir yer. geçtik yerimize siparişleri verdik. bu arada 2015 mart itibariyle güncel fiyat 1 porsiyon 25 tl 1. 5 porsiyon 34 tl . su bedava. meşrubat 4 tl.
1. 5 söyledik tabiki. bu arada garsonlar falan güler yüzlü değil. hadi ye git modunda.
yemeklerimiz geldi. 1. 5 porsiyon boyutu normal bir boyut. ama 1 porsiyon bir adamı doyurmaz. bunu çok rahatlıkla söyleyebiliyorum. üstünde bir köfte ( aynı hd, baydönerde olduğu gibi) ve 3 4 tane dana et parçası var başka bir farklılık yok tabakta. etin tadı ciddi anlamda et yediğinizi hissettiriyor. bu döner için kötü diyen adam et sevmiyordur. 68 lira hesabımızı ödedik çıktık.
özetle sıra bekleme olmasa gayet güzel ve fiyatını hakediyor. ama yemek saatlerinde eminim ki o sıra kat ve kat daha fazla oluyordur. o zaman beklenmez işte. neyse efendim gidin deneyin en az bir kere. biz memnun kaldık.
Şimdi bunun bi yemek olanı var aslına bakarsan "yoğurtlu döner"...Bi de "Büyük" olanı var,dünya onun etrafında döner...
Hangi iskender diye sorulur.
(bkz: Alexandros)
gece gece özlenendir.
En sevdiğim yemektir, bi de üstüne bol tereyağı gezdirdin mi offf...
Ağız sulandırır.
Elif Şafak 'ın bir kitabı.
iskenderseverler derneği üyeleri beni taşa tutmasın ama ben bu yemeğin fazla abartılmış olduğunu düşünüyorum. açıkçası iskender bence çok güzel bir proto-döner(antropoloji ile gastronomiyi de kaynaştırdık hadi bakalım) örneği. dönerden farkı farklı kombinasyonlarla sunulması. aslında iskender'in atasının döner olması gerekiyorken dönerin bu kadar yaygınlaşmasının sebebi bence tüketim toplumunun güzel bir örneği. Tüketim toplumu yiyeceğini basite indirgeyip tüketiyor. neyse konumuza dönecek olursak, iskender güzel bir nimettir fakat abartmaya gerek yok. Anadolu'da ki bir çok şehrin yüzyıllardır gelişerek devam eden yemek kültürü iskender'in yanında harikulade kalır. Aksine iddia edenlerin ben de tüketim toplumunun bir parçası olduklarını iddia edeceğim. Hatta etmiyorum öyleler.
Yerim ama oyle boyle degil yapmayin gece gece.
bunu yiyip vejeteryan olan var mıdır diye merak ettiğim çok lezzetli türk yemeği.
Oruç zamanında daha da istenen bir yiyecek.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar