bugün

yalansa yalan deyin de beni döt edin hadi.yorum veya analiz yapmaktansa bu şerefi size bahşediyorum sevgili yazardaşlarım.
Evet iran daha çok zarar gördü.
Ancak savaşını amacı neydi? iran'da rejim değişikliği yaşanacak ölçüde kaos ve isyanlara zemin hazırlamak.

iran orada duruyor. Devrilecek gibi de durmuyor.
Ta aksine bu noktadan sonra abd ve israil'in planlarının ne olduğu sorgulanıyor.

Ha kritik balistik füze kabiliyetleri de yok edilecekti ama hala istediği zaman balistik füze de sallayabiliyorlar.

Ben iran'ın altyapı zararının da 50 yıllık olduğunu düşünmüyorum.
En geç 20-30 yıla her şey onarılır.
Öncelikle yorumları okumadım. Yani kimseyle böyle bir konunun tartışmasına girmeyeceğimi göstermek için belirttim. iran kazandı ya da kaybetti diye bir şey yok şuan. Sadece iran ortadoğunun süper gücü olduğunu gösterdi durumu var. Arap dünyasımın amına koydu. Dedi ki, bakın amerika sizi koruyamaz. Dünya ekonomisinin amına koydu, bakın dedi, amerika’nın artisliklerinin bedelini hepinize ödetirim, iran artık süper güç arkadaşlar. H.o.
iran'ın güçlü kalması ve devrilmemesi turkiyenin her zaman işine yarar. ABD ve israil'e karşı koyuyor, oradan nasil çıksam diye kafa yoran Trump ilk seçimde gidecek , yerine gelen de iran'a bir daha bulaşmaz. Altyapı yeniden yapılır. iran yıkılmamistir.
"dedeminko" diyor ki, bi ülke "başkent" inde, yani başşehrinde elektrik kesilince kaybetmiş olmuyor...hatta diyor ki, biz de böyleleriyle aynı sayfada yazıyoruz ;;))

N' oolunca kaybediliyo amk?!...açlıktan ölünce mi?! ;;)

Hocam siz neyi niye söylediğinizin farkında diilsiniz.

Bi de...sizin desteklediğiniz iran ' ı 28 islam ülkesi ortak mesajla kınadı...iran yanlış yapıyor, dedi.. bilgi, sadece.
Benim babam senin babanı döver
Çocukluğun ilk rekabeti
Hiç değişmiyor.
36 bin muhalifini öldüren , allahın bahşettiği ülke nimetlerini silaha ve örgütlere yatırıp fitnenin başrolün oynayan halkı nı fakirliğe boğan şimdide Şii Hilal'i yerlebir edilen, Lübnan'dan Suriye'den ( irak eli kulağında) defedilen, her gün tepesine bomba yağan israil'in hava sahasında hatta içinde fing attığı iran kazandı öylemi.
Kazanan bütün bunlara rağmen eğer değişmese molla Rejimi olacak, ki memleket yıkılmış bu kadar insan ölmüş siklerinde bile değil yeterki güç ellerinde olsun.
Bizde dünkü çocuklar gibi, iran ABD yi döver diyelim, nasılsa her şeye skor olarak bakıyoruz.
Aboovv ABD kaçacak delik arıyor.
He gülüm he.
iran kaybetmedi çok katılıyorum
arkasında Rusya çin gibi güçler varken nasıl kaybedebilirsin zaten.
Yani şerefli mağlubiyet beklentilerinden büyük zafere geçiş oldu iran için.. peki ne ise yarayacak bu, göreceğiz
kazandı diyemesek de, kaybetmediği apaçık belli!
sarı kafa ve soxo yaptığı siyonist bibi bu savaşın kaybedenidir.
rezil olmaları ve tehditlerinin bir si.e yaramadığı ve iran'ın bu tehditleri iplemediğini tüm dünya gördü.
savaşın devam edeceğini düşünüyorum.
iran kısa vadede kazandı demeyelim de kaybetmedi Ama iranda tüm dengeler bozuldu.

Bundan sonra bu savaş detantla sona erse, iran rejime devam etse bile iran ortadoğuda hiçbir zaman eski dominantlığına dönemeyecek.

Bu savaş gerçekte iranı değil, iranın etki alanlarını hedef aldı.

Amerika iranın lojistik desteğini kestiği an iranın ömrü en fazla birkaç aydır.

Barış olsa bile iranın sosyolojik yapısı bozuldu. Ayrılıklar kesinleşti. Bundan sonra önce sosyolojik kutuplaşmalar oluşacak ve bunlar iç çatışmaya evrilecek. Rejim barıştan sonra en fazla 2 veya 3 sene dayanır.

Uzun vadede kazanan gene amerika ve israil olacaktır.

irandan sonra sıra kimde tahmin edin bakalım.
saf temiz iyi niyetli olmak ayrı bir şey, gündemi takip etmemek başka bir şey. ateşkes oldu barış görüşmeleri başladı savaş (ortada savaş yok, ABD ve israil ikilisinin saldırı operasyonu ve iran'ın buna verebildiği kadar karşılık vermesi var) sona erdi öyle mi? buna kargalar bile güler. daha bugün ABD nin Hürmüz boğazına karşı yapacağı yeni operasyon konuşuluyor. ne barışı? ne kazananı? kim kazanmış? iran mı? yav yok öyle bir şey. sadece plan yapmak için zaman kazanma stratejisi bu. daha güçlü saldıracaklar. bunlara inanan aklını peynir ekmekle yemiştir. ok yaydan çıktı. artık geriye dönemezler, zira dolar rezerv para olmaktan çıkacak böyle giderse ABD buna razı olur mu sanıyorsunuz? Yeni Dünya düzeni kurmaya uğraşıyorlar ve bu savaşın gerçek sebebi bu. iran sadece bahane. planın parçası. evet..
Amerika istediği kadar saldırsın. irana lojistik destek kesilmeden amerika savaşı kazanamaz. Amerika Çine tayvanı versin. iranı birkaç günde dümdüz eder.
Biz türküz. Bi yandan da Müslümanız. Bi yandan da sünni nüfusu yüksek bir ülkeyiz. Bi yandan da oldukça batılılaşmış bir ülkeyiz. Bi yandan da bağnazlarımız var.

Ama bütün bu şahıslar kavga bile ederken, o kavgayı " türkçe " ediyor !! Birbirlerine "türkçe" küfrediyolar...

Bizim türk gibi düşünmeyi, olaylara Ankara penceresinden bakmayı asla bırakmamamız lazım.

Bunu unutan türkiye ' ye kötülük eder !!
Keşke Yunan kazansaydı diyenler de vardır...
© copyright 2005 - 2026