alınması en zor olan vizelerden biridir. diğer vize müracaatlarının aksine birleşik krallık için vize başvuru merkezlerine müracaat yapılır. bu merkezler ingiltere büyükelçiliği ile anlaşmalı olup, bir aracı görevi görmektedirler. hazırladığınız belgeleri bu merkeze götürüyorsunuz ve onlar da sizin adınıza belgeleri elçiliğe teslim ediyorlar. vizeniz çıkması halinde veya vize talebiniz geri çevrilirse pasaportunuzu da yine bu başvuru merkezlerinden alabiliyorsunuz. büyük bir ihtimalle elçiliğe çağırılırsınız ve mülakat sonrası pasaportunuzu size teslim ederler. en az 6 aylık vizeye başvurabiliyorsunuz.

vize başvuru merkezi için;

http://www.vac.com.tr/turkce/index.htm

bu da elçilik;

http://www.britishembassy...age&cid=1053446579265

vizeye başvuracaklara tavsiyeler;

- öğrenci iken başvurmanız da fayda vardır, alması daha kolay,

- mümkünse kendi hesabınızda para gösterin ama bu hesabın vize başvurusundan bir müddet önce açılmış olmasına özen gösterin,

- ailenizin veya kendi üzerinize mal, mülk varsa gösterin,

- dil okulu na başvurduysanız en az 1 ay olsun ve en az iki hafta aile yanında kalacağınızı gösterin,

- çalışma izni için başvuruyorsanız sağlam referanslarınızın olmasına özen gösterin,

- mezun durumunda iseniz bir şirketle ingiltere den dönüşünüzde anlaştığınıza dair bir dilekçe ya da sözleşme getirmeniz işinizi oldukça kolaylaştıracaktır.

- sonuncusu ve bence en önemlisi okullar tatil olmadan önce başvurun, özellikle şu zamanlarda elçilik yoğun olmaya başladığından hem işlemleriniz uzayabilir, hem de elçiliğin seçiciliği arttığından geri çevrilme olasılığınız artacaktır.
bilinenin aksine daha önce shengen vizesi almış olanların kolayca alabileceği vize. saçma sapan soruların olduğu * * vize formunu adam gibi doldurursanız görüşmeye bile çağırılmadan vize alabilirsiniz. gerçi kıstasları nedir bilinmez, neye göre vize verip vermedikleri anlaşılamamıştır daha. vizeyi aldığınız halde havalimanından sizi geri gönderme yetkileri vardır * * dışarı çıktığınız ana kadar "ingilteredeyim ulan" demeyin. sadece bize değil, sonradan avrupa birliğine katılmış bazı ülkelere de * aynı şekilde davranırlar. yine de ölmeden önce mutlaka gidin görün, vize işkencelerine değecek bir yerdir.
(bkz: vize görüşmesinde şaşırtan sorular)
vize başvurusu öncesi bir şekilde mutlaka banka hesabınızda para gösterin ve türkiye ye dönme niyetinde olduğunuzu açıkça belirtin ve bunu destekleyecek bir şey söyleyin. ingilizcemi geliştirip burada master yapacağım denebilir. ayrıca ingilizceyi öğrenmeye neden ihtiyaç duyuyorsun ve neden ingiltere gibi sorulara da hazırlıklı olun ve
" çünkiiee ingilizce gılobal bir dil tımaam mııı ? " gibi yanıtlardan şiddetle kaçının. vize görüşmesinde rahat olun.
alabilmek için mülakat sırasında kraliçeye övgüler yağdırman gereken bir vize türü. bunu bir arkadaşım söyledi gerçekten de kendisine kraliçe hakkında ne biliyorsun onu nasıl buluyorsun diye sorulmuş ve süper şeyler söyleyince perşembe günü gel vizeni al denilmiş.
vize formunu doğru bir şekilde doldurup, istenilen evrakları tamamladığınız takdirde herhangi bir sorunla karşılaşılmayan vizedir.
kanada, yeni zellanda ve avusturalya dan sonra en zor vize veren ülke ingilteredir.ab ülkesi olmasina rağmen birlik ülkelerine dahi vize uygular. mülakatta adamin canini okurlar."niye gidiyosun?" "neden ingiltere"gibi sorularla başvuru yaptiğiniza pişman olursunuz.
01 kasım 2007 itibari parmak izi uygulamasına geçilmiş, vize ücretinden 10 ytl indrim yapılmış ve vize başvuru merkezi göz göz odalara ayrılarak artık acentaların etkisi ortadan kaldırılmıştır. böyle giderse oldukça kârlı bir iş olan vizecilik tarihe karışacaktır.
başvuruların narpiz cigneyen yilki atina yapıldığı vize türü. kendisinin bilimum konsoloslukta tanıdığı var ve melek gibi bir insan ablası. ben sizin yerinizde olsam ona başvururum.
Eğer öğrenci vizesi alınacaksa alınması kolay olan vizedir.
alırken yaşananların, türkiye ulusunun vize alan kişi şahsında hakarete uğramasından farkı olmadığı meret.
ilk günümde alamadığım, ertesi gün ise şansımı tekrar deneyip başvurduğum ve aldığım vize. ilk adam uyuzun tekiydi. ikincisi ise babacandı ve hiç üzmedi beni. * *
birleşik krallık vize merkezinden başvurusu yapılan vizedir.kişi şahsen başvuruda bulunmak zorunda ve parmak izlerinin alınıp, dijital fotograflarının çekilmesini sağlamaktadır.

çalışan için gerekli olan evraklar:

1. ingilizce dilekçe
2. ingilizce tercüme edilmiş faaliyet belgesi
3. ingilizce tercüme edilmiş ticaret sicil gazetesi
4. imza sirküleri
5. vergi levhası
5. banka cüzdanı
7. ssk işe giriş bildirgesi
8. ssk aylık bordro
9. ssk maaş bordrosu
10 iş seyahati için davet yazısı
11. 18 sayfa ingilizce doldurulmuş ve imzalanmış form.
istanbul da müracaatları şahsen worldbridge service adlı kuruluşa yapılan vizedir. istanbul şişli de bulunan merkezde başvuru sahibinin elektronik olarak parmak izi alınmaktadır.

ingiltere vizesi için gerekli olan tüm bilgiler http://www.visainfoservices.com sitesinde mevcuttur.
milletvekillerinden de istenen vize. (bkz: http://haber.gazetevatan....liz_ayibi/262720/1/gundem). ayrım yapmadan süründürüyor p.zevenkler.
ilk başvurumun sonucu 24. gün ret olarak açıklayan ikinci başvuruda abartıp 1.5 yıllık öğrenci vizesi veren ülkenin vizesidir. avrupa birliğinden gelen, ülkelerinde birşey yapamamıs tiplerin ellerini kollarını sallayarak geldikleri ingiltere, türk vatandaslarına vize vermemek için uğraşır, yalan beyanda bulunmadıgınız ve siyasi bir krize denk gelmediğininz sürece alabileceğiniz vizedir.
türkler için en zor alınabilen vizelerden biridir. ancak thy çalışanları şirketten bir belge aldıklarında turistik amaç için bile 1 gün içinde vize alabilmektedirler ingiltere başkonsolosluğundan.
bankaya güzel bir mebla yatırılmalı başvurmadan önce. yatırılan para sonra gayet güzel geri çekilebilinir. güzel bir amaç belirtilmeli yahut uydurulmalı yurtdışına gitmeye dair ve orada uzun kalınmayacağına, oraya yerleşme niyetinde olunmadığına dair konuşulmalı. misal dönünce buraya akademik kariyer planlıyorum gibi...ayrıca az biraz ingilizce bilmek, hatta üniversitede hazırlık okumak/anadolu lisesi vs. mezunu olmak da bir avantaj sağlar.
bol bol çakma tapu fotkopisi götürün . bir emlakçı tanıdığınızdan alabilirsiniz. nasılsa fazlaca bakanı yok.
5-15 iŞ günü (bu da toplam gün olarak 20-24 gün arası olarak değişiyor) arasında sonuçlanır denilen fakat 20 haziran 2011 de başvurduğum halde minimum 20 iş günü beklemeyi göze aldığım vize. (normal gün olarak yaklaşık 30 güne denk geliyor)

not: toplam gün olarak 24. gün, toplam iş günü olarak 18. is günümde sonuclandi. Kabul mu red mi bilmiyorum ama 24 gunde sonuclandigi kesin * kurye gelince sonucu soyleyecegim.

Ve vize sonucum : Red aldim.

Vize reddi nedenlerim(!)

daha once turkiyede bir dil egitimi almamis olmam ve ilk defa ingilterede aliyor olmammis. halbuki ben burada kursa da gittim sertifika bile koydum.

bir de bankadaki paranin bizim olmadigindan emin olamamislarmis. halbuki bankadaki para hem bizim hem de durumu benden kotu olanlar gayet de gittiler ilk basvurularinda. soktayim zaten. bu kadar komik sebepten dolayi red alan bi ben varimdir heralde.

Her firsat buldugunda bu ogrenci halimle benden para almaya calisan araci sirketime, ingiltere konsolosluguna ve tum belgelerimin dogru ve gecerli olmasina ragmen sertifikami goremeyen ve paramla beni ingiltereye gondermeyen vize gorevlisine kafam girsin.
başvurduktan sonra herhangi bir şekilde yetkililer ile iletişime geçemediğiniz vizedir. Worldbridge adlı kuruma 14 $ bayılıp telefon ile derdinizi anlatıp dikkat cekebilirsiniz konsolosluk ile irtibata geciyorlar aksi takdirde başvuru sonuclanana kadar beklemek zorundasınız. Pasaportu istesen de vermiyorlar. (bkz: gote giren semsiye acilmaz)
çıkması ortalama 1 hafta süren vizedir. yaklaşık 1 sene önce sorunsuz almıştım.
şengene dahil olduğunu zannetiğim ülkenin vizesi.. değilse üzülürüm kendimi hırpalarım.
cemaatin okullarında okuyan ve yazın ingiltere ye gitmek isteyen kişilerin sıkça takıldığı sorundur. gezi için onca hazırlık yapıp 5 milyar vermeye razı olursun, saçma sapan vize mülakatında kalırsın.
belgeler tam ise sorun çıkarılmadığını gördüğüm vizedir; ancak ingiltere'ye girişte gümrükteki ingiliz görevli çok tatlı çok sıcak bir zenci olmasına rağmen baya soru sormuş, sorun olup olmadığı konusunda didiklemiştir. yani öyle bir havası vardı ki o sevimli, esprili adam en ufak bir hata arıyordu yok giremezsin demek için.
bir ay içinde alamazsak uçak biletlerimizin yanmasına sebep olacak vizedir.