bugün

ingiltere vizesi

alınması en zor olan vizelerden biridir. diğer vize müracaatlarının aksine birleşik krallık için vize başvuru merkezlerine müracaat yapılır. bu merkezler ingiltere büyükelçiliği ile anlaşmalı olup, bir aracı görevi görmektedirler. hazırladığınız belgeleri bu merkeze götürüyorsunuz ve onlar da sizin adınıza belgeleri elçiliğe teslim ediyorlar. vizeniz çıkması halinde veya vize talebiniz geri çevrilirse pasaportunuzu da yine bu başvuru merkezlerinden alabiliyorsunuz. büyük bir ihtimalle elçiliğe çağırılırsınız ve mülakat sonrası pasaportunuzu size teslim ederler. en az 6 aylık vizeye başvurabiliyorsunuz.

vize başvuru merkezi için;

http://www.vac.com.tr/turkce/index.htm

bu da elçilik;

http://www.britishembassy...age&cid=1053446579265

vizeye başvuracaklara tavsiyeler;

- öğrenci iken başvurmanız da fayda vardır, alması daha kolay,

- mümkünse kendi hesabınızda para gösterin ama bu hesabın vize başvurusundan bir müddet önce açılmış olmasına özen gösterin,

- ailenizin veya kendi üzerinize mal, mülk varsa gösterin,

- dil okulu na başvurduysanız en az 1 ay olsun ve en az iki hafta aile yanında kalacağınızı gösterin,

- çalışma izni için başvuruyorsanız sağlam referanslarınızın olmasına özen gösterin,

- mezun durumunda iseniz bir şirketle ingiltere den dönüşünüzde anlaştığınıza dair bir dilekçe ya da sözleşme getirmeniz işinizi oldukça kolaylaştıracaktır.

- sonuncusu ve bence en önemlisi okullar tatil olmadan önce başvurun, özellikle şu zamanlarda elçilik yoğun olmaya başladığından hem işlemleriniz uzayabilir, hem de elçiliğin seçiciliği arttığından geri çevrilme olasılığınız artacaktır.