bugün

ingiltere vizesi

5-15 iŞ günü (bu da toplam gün olarak 20-24 gün arası olarak değişiyor) arasında sonuçlanır denilen fakat 20 haziran 2011 de başvurduğum halde minimum 20 iş günü beklemeyi göze aldığım vize. (normal gün olarak yaklaşık 30 güne denk geliyor)

not: toplam gün olarak 24. gün, toplam iş günü olarak 18. is günümde sonuclandi. Kabul mu red mi bilmiyorum ama 24 gunde sonuclandigi kesin * kurye gelince sonucu soyleyecegim.

Ve vize sonucum : Red aldim.

Vize reddi nedenlerim(!)

daha once turkiyede bir dil egitimi almamis olmam ve ilk defa ingilterede aliyor olmammis. halbuki ben burada kursa da gittim sertifika bile koydum.

bir de bankadaki paranin bizim olmadigindan emin olamamislarmis. halbuki bankadaki para hem bizim hem de durumu benden kotu olanlar gayet de gittiler ilk basvurularinda. soktayim zaten. bu kadar komik sebepten dolayi red alan bi ben varimdir heralde.

Her firsat buldugunda bu ogrenci halimle benden para almaya calisan araci sirketime, ingiltere konsolosluguna ve tum belgelerimin dogru ve gecerli olmasina ragmen sertifikami goremeyen ve paramla beni ingiltereye gondermeyen vize gorevlisine kafam girsin.