bugün
- arkadaşlar artık kombinlerinizi görmek istemiyoruz9
- sözlüğün en yakışıklı erkek listesi6
- sözlük kızlarının bugünkü kombinleri23
- sözlüğe fotoğrafımı atacağım9
- sinirlenince yaptığınız şeyler9
- yaşlandıkça ölüme yaklaşmak6
- kendin gibi biriyle olmak5
- seyyid kutub4
- günün en güzel kızı3
- yaşar dinleyen erkek8
- sözlük erkeklerinin bugünkü kombinleri10
- yazarların 80 lerde nasıl göründüğü36
- ak partililerin apoya villa yaptırması3
- avm gezme kültürü7
- gocu28
- sevilmek3
- ince belli kızlar bakar mısınız6
- göbeklitepe de dikilen ilk sütunlar4
- gocu kaç yaşında7
- boya teknolojisi2
- 2 maça evi arabayı basmak2
- güne bir şarkı bırak5
- nakit para taşımamak4
- moğol cb'nın 100 kg ağırlıkla 20 tekrar yapması3
- tabağındaki yemeği bitiremeyen erkek5
- öcalan için imralı da ev inşa edilmesi10
- ezginin günlüğü açıp tek başına uzun yola çıkmak6
- tavuk döner sırasında hayatının aşkına rastlamak6
- sözlüğe elini atan erkeğin namusu27
- atatürk diyor ki3
- masterchef türkiye2
- kahvaltı9
- yeni parti tüzüğü5
- sözlük yazarlarına güvenmek19
- güne bir tespit bırak3
- yaprak sarması seven insan2
- balık etli kızlar bakar mısınız3
- claude'un savaş ve casuslukta kullanılması5
- her şeyin mizahı yapılmalı mı18
- muhafazakar eşcinsel4
- öcalan için bahçeli ve konforlu bir ev yapılması6
- boyumun 2 cm kısalması22
- tissot la loche4
- çirkin insanlara acımasızca davranmak2
- küpe takan adama kız vermem diyen baba10
- regl ağrısı çeken sevgiliye yapılacaklar12
- pizzanın kenarlarını yemeyen erkek4
- nişantaşı nda 36 lı tuvalet kağıdıyla yürümek4
- çocuğunu bir proje olarak gören ebeveyn2
- insanın kendisine benzeyen kişiden hoşlanmaması6
ingilizce öğretiyorum adı altında yapılan ingilizce eğitimdir. bir meslek öğrenirken daha türkçe'sini bile idrak edemediğiniz şeyleri ingilizce öğrenmektir, daha doğrusu genelde öğrenememektir.
ingilizce tabi ki öğretilecektir, bütün dünya neredeyse ingilizce bilmekte, hatta ingilizce yabancı bir dil bile sayılmamaktadır. buraya kadar herşey tamamdır ancak kendi ülkende kendi öğrencini, geleceğin mühendisini, avukatını vs. yetiştirirken ne diye başka bir dil kullanırsın? sen yetiştirdiğin kişiyi kendi yurdun için çalışsın diye yetiştirirsin, gitsin yabancı ellerde çalışsın, bize bir faydası olmasın diye değil. sonra da türkiye'de beyin göçü var diye sızlanılmaktadır. e sen baştan sokuyosun eşeğin aklına karpuz kabuğunu.
bilimsel araştırmalarda yardım sağlasın gibi savunmalar yapılmaktadır, kısmen doğrudur, ancak okul başında verilen ingilizce hazırlık mesleki ingilizce olarak verilse, en olmadı hazırlık 2 sene olsa da insanlar derslerini kendi dilinde en azından adam gibi anlayarak görse.
bazı üniversitelerde eğitim %100 ingilizce iken, bazı üniversitelerimizde ise yarım yamalak ne amaca hizmet ettiği belli olmayan %30 ingilizce olarak yapılmaktadır.
hangi akla hizmet bu bazı okullarımızda türkçe ve tarih dersleri ingilizce olarak verilmekte, kendi tarihimizi, kendi dilimizi başka bir dilde öğrenme zorunluluğu getirilmektedir.
buyrun,
(bkz: kültür emperyalizmi)
ingilizce tabi ki öğretilecektir, bütün dünya neredeyse ingilizce bilmekte, hatta ingilizce yabancı bir dil bile sayılmamaktadır. buraya kadar herşey tamamdır ancak kendi ülkende kendi öğrencini, geleceğin mühendisini, avukatını vs. yetiştirirken ne diye başka bir dil kullanırsın? sen yetiştirdiğin kişiyi kendi yurdun için çalışsın diye yetiştirirsin, gitsin yabancı ellerde çalışsın, bize bir faydası olmasın diye değil. sonra da türkiye'de beyin göçü var diye sızlanılmaktadır. e sen baştan sokuyosun eşeğin aklına karpuz kabuğunu.
bilimsel araştırmalarda yardım sağlasın gibi savunmalar yapılmaktadır, kısmen doğrudur, ancak okul başında verilen ingilizce hazırlık mesleki ingilizce olarak verilse, en olmadı hazırlık 2 sene olsa da insanlar derslerini kendi dilinde en azından adam gibi anlayarak görse.
bazı üniversitelerde eğitim %100 ingilizce iken, bazı üniversitelerimizde ise yarım yamalak ne amaca hizmet ettiği belli olmayan %30 ingilizce olarak yapılmaktadır.
hangi akla hizmet bu bazı okullarımızda türkçe ve tarih dersleri ingilizce olarak verilmekte, kendi tarihimizi, kendi dilimizi başka bir dilde öğrenme zorunluluğu getirilmektedir.
buyrun,
(bkz: kültür emperyalizmi)
(bkz: yabanci dilde eğitim)
ansiklopedi gibi kitaplarla birlikte bilgi kirliligi daha doğrusu çok şey öğretiliyor ve öğreniliyor adı altında bir de derslerin ingilizce olması durumudur. imkanınız varsa kaçın. böyle okumaktansa 2 yıllığa razı olabilirsiniz.
ama bazen, davulun sesi uzaktan hoş gelir ve de komşunun tavuğu komşuya kaz görünür.
ama bazen, davulun sesi uzaktan hoş gelir ve de komşunun tavuğu komşuya kaz görünür.
orta okulda din hocasının girdiği lise de fen yada fizik hocasının girdiği öğretmenin öğretmek için çaba sarf etmediği büyüyünce üniversite de ve iş hayatında bir ingiliz gibi bilmen gerektiği türklere yabancı olan şarkılardan öğrenilen yabancı dil.
http://www.voscreen.com 'da eğlenceli bir hal almış durumdur.
Kesinlikle artısı çok olan eğitim sistemi. (bkz: kendimden biliyorum). artıları şöyle sıralayabiliriz;
+ders dahilinde ingilizce terimleri öğrenebilme şansı.
+kulak aşinalığı.
+ingilizce yazma ve okumadaki gelişme.
Ha şimdi öğrenemiyoruz falan deniyor ama çalışmazsan türkçe olsa da öğrenemezsin.
+ders dahilinde ingilizce terimleri öğrenebilme şansı.
+kulak aşinalığı.
+ingilizce yazma ve okumadaki gelişme.
Ha şimdi öğrenemiyoruz falan deniyor ama çalışmazsan türkçe olsa da öğrenemezsin.
türkiye'de yanlış yapılan eğitimdir.
en önemli bir artısı da yabancı kaynakları birinci elden anlayabilme durumudur.
mr. and mrs. smith go to the sea side. at antalya, side, beach resort you know. davay davay. aay sorry. no rusia.
Bakırköy ve taksim gibi toplulukların bulunduğu meydanlarda yürürken yandan gelecek seslerden bir tanesidir.
-ingilizce Eğitim?
-ingilizce Eğitim?
türkçe eğitimin de tek başına aşırı yetersiz olduğundan ortaya çıkmıştır.
Benim halihazırda okuduğum bölümün eğitim dilidir zordur ama yararlıdır efenim, tamam belki Türkiyede çalışıcaz ama mühendislik alanındaki gelişmeleri takip etmek için ingilizce şarttır efenim, Amerikan bi mühendisin paylaştığı makaleyi pek tabi engin Türkçe bilgimizle anlayamayız.Vatanımızı milletimizi sevelim beyin göçü yapmayalım ama niteliksiz gelişmelerden bihaber bir mühendis olduktan sonrada kuru kuruya sevgi bi işe yaramıyo bu sefer sadece yük oluyoruz devlete.Sonrada Türk mühendisleri niye gelişmiyo (bkz: ilkentry)
anaokulunda başlayan şey.
birinci sınıf öğrencilerim var şu an. dil öğrenme hızlarının en zirvede olduğu yaştalar ve duydukları her şey kalıyor, kullanmaya, konuşmaya, yazmaya çok istekliler.
devlet okullarında da daha erken yaşlara çekilmeli.
birinci sınıf öğrencilerim var şu an. dil öğrenme hızlarının en zirvede olduğu yaştalar ve duydukları her şey kalıyor, kullanmaya, konuşmaya, yazmaya çok istekliler.
devlet okullarında da daha erken yaşlara çekilmeli.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar