( Daniel 12:1–13 )

1 Bu, Tanrı'nın kullarına yakında gerçekleşmesi gerekenleri göstermek için isa Mesih'e verdiği vahiydir . Bunu, meleğini kulu Yuhanna'ya göndererek bildirdi. 2 Gördüğü her şeye tanıklık eden O'dur. Bu, Tanrı'nın sözü ve isa Mesih'in tanıklığıdır.

3 Bu peygamberlik sözlerini yüksek sesle okuyan ne mutlu, ve bunları işitip yazılanlara itaat edenler ne mutlu, çünkü vakit yakındır.

Yuhanna Yedi Kilise'yi Selamlıyor

4 Yuhanna,

Asya eyaletindeki yedi kiliseye: b

Var olan, olmuş olan ve gelecek olan O'ndan ve tahtının önündeki yedi ruhtan size lütuf ve esenlik olsun. 5 Ve isa Mesih'ten, sadık şahitten, ölülerden ilk doğandan ve yeryüzü krallarının hükümdarından.

Bizleri seven ve kanıyla günahlarımızdan kurtaran O'na, 6 O bizi bir krallık, Tanrısı ve Babası için rahipler kıldı; O'na sonsuza dek yücelik ve güç olsun! Amin.

7 işte, O bulutlarla geliyor; her göz O'nu görecek, hatta O'nu delip geçenler bile. Yeryüzünün bütün kabileleri O'nun yüzünden yas tutacak. Öyle olsun! Amin.

8 “Ben Alfa ve Omega’yım ” diyor Rab Tanrı, var olan, olmuş olan ve gelecek olan, her şeye gücü yeten.

John'un Patmos'a Bakışı

9 Ben, Yuhanna, sizin kardeşiniz ve isa'da olan sıkıntı, krallık ve sebatta ortağınız olarak, Tanrı'nın sözü ve isa hakkındaki tanıklığım yüzünden Patmos adasında bulunuyordum. 10 Rab'bin gününde Ruh'un etkisi altındaydım ve arkamdan borazan gibi yüksek bir ses işittim. 11. ayette şöyle denildi:“Gördüklerini bir tomar üzerine yaz ve yedi kiliseye gönder: Efes, izmir, Bergama, Tiyatira, Sardis, Filadelfiya ve Laodikea.”

12 Sonra bana konuşan sese bakmak için döndüm. Döndüğümde yedi altın kandil gördüm. 13 Kandillerin arasında, uzun bir elbise giymiş ve göğsünün etrafında altın bir kuşak bulunan,insanoğlu'na benzeyen biri vardı 14 Başının saçları yün gibi beyaz, kar gibi bembeyazdı ve gözleri alev alev yanan bir ateş gibiydi. 15 Ayakları fırında parlatılmış bronz gibiydi, sesi ise suların kükremesi gibiydi. 16 Sağ elinde yedi yıldız tutuyordu ve ağzından keskin, çift ağızlı bir kılıç çıkıyordu. Yüzü, en parlak zamanındaki güneş gibiydi.

17 Onu görünce, ölü gibi ayaklarının dibine düştüm. Ama O sağ elini üzerime koydu ve dedi ki:“Korkma. Ben ilk ve Son'um, 18. Yaşayan. Ölüydüm, ve işte, şimdi sonsuza dek yaşıyorum! Ölümün ve Hades'in anahtarları bende.

19 Bu nedenle, gördüklerinizi, olanları ve bundan sonra olacakları yazın. 20 Sağ elimde gördüğünüz yedi yıldızın ve yedi altın kandilin sırrı şudur: Yedi yıldız, yedi kilisenin melekleridir; yedi kandil ise yedi kilisedir.
Efes Kilisesine
( Elçilerin işleri 19:8-12 ; Efesliler 1:1-2 )

1 “Efes’teki kilisenin meleğine yaz:

Bunlar, sağ elinde yedi yıldızı tutan ve yedi altın kandil arasında yürüyen O'nun sözleridir.

2 Ben sizin yaptıklarınızı, emeğinizi ve sabrınızı biliyorum. Kötülere tahammül edemediğinizi ve kendilerini sahtekârca havari olarak tanıtanları sınayıp yalancı olduklarını ortaya çıkardığınızı biliyorum. 3. Hiç yorulmadan, Benim adım uğruna birçok şeye katlandınız ve sabrettiniz.

4 Ama sana karşı şu şikayetim var: ilk aşkını terk ettin. 5 Bu nedenle, ne kadar düştüğünüzü aklınızda tutun. Tövbe edin ve ilk yaptığınız işleri düzeltin. Ama tövbe etmezseniz, size geleceğim ve kandilinizi yerinden kaldıracağım.

6 Ama şu konuda haklısınız: Siz de benim gibi Nikolasçıların eserlerinden nefret ediyorsunuz.

7 Kulağı olan işitsin, Ruh'un kiliselere söylediklerini. Galip gelene, Tanrı'nın cennetindeki hayat ağacından yeme hakkını vereceğim.

izmir Kilisesine

8 izmir'deki kilisenin meleğine şöyle yaz:

Bunlar, ölüp yeniden hayata dönen ilk ve Son'un sözleridir.

9 Ben sizin çektiğiniz sıkıntıları ve yoksulluğunuzu biliyorum; oysa siz zenginsiniz! Yahudi olduklarını yalan yere iddia edenlerin, fakat aslında şeytanın sinagogu olanların iftiralarını da biliyorum.

10. Çekeceğiniz acılardan korkmayın. işte, şeytan sizi sınamak için bazılarınızı hapse atacak ve on gün boyunca sıkıntı çekeceksiniz. Ölünceye kadar sadık kalın, ben de size hayat tacını vereceğim.

11 Kulağı olan işitsin, Ruh'un kiliselere söylediklerini. Galip gelen ikinci ölümden zarar görmeyecektir.

Bergama Kilisesi'ne

12 Bergama'daki kilisenin meleğine şöyle yaz:

Bunlar, keskin, çift ağızlı kılıcı elinde tutanın sözleridir.

13 Nerede yaşadığınızı, Şeytan'ın tahtının nerede oturduğunu biliyorum; yine de benim ismime bağlı kalıyorsunuz. Şeytan'ın yaşadığı yerde aranızda öldürülen sadık şahidim Antipas'ın günlerinde bile bana olan imanınızı inkâr etmediniz.

14 Fakat sizin için birkaç şikayetim var; çünkü bazılarınız Balaam'ın öğretisine bağlı kalıyorsunuz. Balaam, Balak'a israiloğullarının önüne bir engel koymasını, böylece putlara kurban edilen yiyecekleri yemelerini ve cinsel ahlaksızlık yapmalarını öğretmişti. 15 Aynı şekilde, aranızdan bazıları da Nikolasçıların öğretisine bağlı kalıyor. 16 Bu nedenle tövbe edin! Yoksa kısa süre içinde size gelip ağzımın kılıcıyla onlara karşı savaş açacağım.

17 Kulağı olan işitsin, Ruh'un kiliselere söylediklerini. Galip gelene gizli manayı vereceğim. Ayrıca ona, yalnızca onu alan kişinin bileceği yeni bir ismin yazılı olduğu beyaz bir taş vereceğim.

Tiyatira Kilisesine
( Elçilerin işleri 16:11-15 )

18. Thyatira'daki kilisenin meleğine şöyle yaz:

Bunlar, gözleri alev alev yanan bir ateş gibi, ayakları ise cilalı bronz gibi olan Tanrı Oğlu'nun sözleridir.

19 Yaptıklarınızı, sevginizi, imanınızı, hizmetinizi, sabrınızı biliyorum; son yaptıklarınız ilk yaptıklarınızdan daha büyüktür.

20 Fakat sana karşı şu şikayetim var: Kendini peygamber diye tanıtan o kadın Yezebel'e müsamaha gösteriyorsun. Onun öğretileriyle kullarımı cinsel ahlaksızlığa ve putlara kurban edilen yiyecekleri yemeye yönlendiriyor. 21 Ona ahlaksızlığından tövbe etmesi için zaman verdiğim halde, o istemedi.

22 işte, onu hastalık yatağına yatıracağım ve onunla zina edenler, yaptıklarından tövbe etmedikleri takdirde büyük sıkıntı çekecekler. 23 O zaman onun çocuklarını öldüreceğim ve bütün kiliseler zihinleri ve kalpleri araştıranın ben olduğumu bilecekler; her birinizi yaptıklarınıza göre cezalandıracağım.

24 Ama Thyatira'da bulunan ve onun öğretisine bağlı kalmayan, Şeytan'ın sözde derin sırlarını öğrenmemiş olan diğerlerinize diyorum ki: Artık üzerinize başka bir yük yüklemeyeceğim. 25 Ben gelene kadar sahip olduklarınıza sıkıca tutunmaktan daha iyidir. 26 Ve galip gelip, işime sonuna kadar devam edene, uluslar üzerinde yetki vereceğim. 27 Onları demir bir asa ile yönetecek ve onları çömlek gibi parçalayacak ; tıpkı Babamdan yetki aldığım gibi. 28 Ve ben ona sabah yıldızını vereceğim.

29 Kulağı olan işitsin, Ruh'un kiliselere ne dediğini.
Sardis'teki Kiliseye

1 “Sardis'teki kilisenin meleğine yaz:

Bunlar , Tanrı'nın yedi ruhunu ve yedi yıldızı elinde tutanın sözleridir .

Yaptıklarınızı biliyorum; hayatta olduğunuz yönünde bir şöhretiniz var, oysa ölüsünüz. 2 Uyanın ve ölmekte olan, geriye kalanları güçlendirin; çünkü Tanrım'ın gözünde yaptıklarınızı eksik buldum. 3 Öyleyse, aldıklarınızı ve duyduklarınızı hatırlayın. Onlara bağlı kalın ve tövbe edin. Eğer uyanmazsanız, hırsız gibi geleceğim ve size ne zaman geleceğimi bilmeyeceksiniz.

4 Ama Sardis'te giysilerini kirletmemiş birkaç kişi var; onlar layık oldukları için benimle birlikte beyaz giysiler içinde yürüyecekler. 5 Onlar gibi, galip gelen de beyaz giysiler giyecektir. Ve ben onun adını Hayat Kitabı'ndanasla silmeyeceğim

6 Kulağı olan işitsin, Ruh'un kiliselere ne dediğini.

Philadelphia'daki Kiliseye

7 Filadelfiya'daki kilisenin meleğine şöyle yaz:

Bunlar , kutsal ve doğru olanın, Davud'un anahtarını elinde tutanın sözleridir. O'nun açtığını kimse kapatamaz, O'nun kapattığını da kimse açamaz.

8 Yaptıklarınızı biliyorum. işte, önünüze kimsenin kapatamayacağı açık bir kapı koydum. Gücünüzün az olduğunu biliyorum, yine de sözümü tuttunuz ve adımı inkâr etmediniz. 9 Şeytanın sinagoguna mensup olanlara gelince, Yahudi olduklarını iddia ederler ama yalancıdırlar; onları senin ayaklarına kapanmaya mecbur edeceğim ve böylece seni sevdiğimi anlayacaklar.

10 Çünkü siz, sabretme emrimi yerine getirdiniz; bu yüzden ben de sizi, bütün dünyayı sınamak için gelecek olan sınama saatinden koruyacağım. 11 Yakında geliyorum. d Sahip olduklarınıza sıkıca tutunun ki kimse tacınızı almasın. 12 Galip geleni Tanrımın tapınağında bir sütun yapacağım ve o bir daha oradan ayrılmayacak. Üzerine Tanrımın adını, Tanrımın şehrinin adını (Tanrımdan gökten inen yeni Yeruşalim'in adını) ve yeni adımı yazacağım.

13 Kulağı olan işitsin, Ruh'un kiliselere ne dediğini.

Laodikya Kilisesine
( Koloseliler 2:1-5 )

14 Laodikya'daki kilisenin meleğine şöyle yaz:

Bunlar, Tanrı'nın yaratılışının Başlatıcısı , sadık ve gerçek Şahit olan Amin'in sözleridir .

15 Yaptıklarınızı biliyorum; ne soğuksunuz ne de sıcak. Keşke ikisinden biri olsaydınız! 16 Bu yüzden sen ılıksın—ne sıcak ne de soğuk—bu yüzden seni ağzımdan kusmak üzereyim!

17 Siz, 'Ben zengin oldum, varlıklı oldum ve hiçbir şeye ihtiyacım yok' diyorsunuz. Ama sefil, acınası, yoksul, kör ve çıplak olduğunuzun farkında değilsiniz. 18 Size tavsiyem şudur: Ateşle arıtılmış altın satın alın ki zengin olasınız, beyaz giysiler satın alın ki giyinesiniz ve utanç verici çıplaklığınız açığa çıkmasın, gözlerinizi meshetmek için merhem satın alın ki görebilesiniz. 19 Sevdiklerimi azarlar ve terbiye ederim. Bu nedenle gayretli olun ve tövbe edin.

20 işte ben kapıda durup çalıyorum. Sesimi işiten ve kapıyı açan olursa, içeri girip onunla birlikte yemek yiyeceğim, o da benimle birlikte yemek yiyecek. 21 Galip gelene, tıpkı benim galip gelip Babamın tahtına oturduğum gibi, benim tahtıma oturma hakkını vereceğim.

22 Kulağı olan işitsin, Ruh'un kiliselere ne dediğini duysun.”
Cennetteki Taht

1 Bundan sonra baktım ve gökte açık bir kapı gördüm. Daha önce borazan gibi sesini duyduğum ses bana,“Buraya gel, sana bunlardan sonra olacakları göstereyim” diyordu.

2 Hemen Ruh'un etkisi altına girdim ve gökte bir taht gördüm; tahtta oturan biri vardı. 3 Orada oturanın görünümü yeşim ve akik taşına benziyordu ve tahtın etrafını zümrüt gibi parıldayan bir gökkuşağı çevreliyordu. 4 Tahtın etrafında yirmi dört başka taht vardı ve bu tahtlarda başlarında altın taçlar bulunan, beyaz giysiler giymiş yirmi dört ihtiyar oturuyordu.

Yaratıcıya ibadet

5 Tahttan şimşekler çaktı, gürlemeler ve gök gürlemeleri duyuldu. Tahtın önünde yedi meşale yanıyordu. Bunlar Tanrı'nın yedi ruhudur . 6 Tahtın önünde, kristal kadar berrak, camdan bir deniz gibi bir şey vardı. Ortada, tahtın etrafında, ön ve arka tarafları gözlerle kaplı dört canlı yaratık bulunuyordu. 7 ilk canlı aslan gibiydi, ikincisi buzağı gibiydi, üçüncüsünün yüzü insan yüzü gibiydi, dördüncüsü ise uçan bir kartal gibiydi. 8 Dört canlı yaratığın her birinin altı kanadı vardı ve her tarafı ve içi gözlerle kaplıydı. Gece gündüz durmadan şöyle diyorlardı:

“Kutsal, Kutsal, Kutsal,

Yüce Tanrı,

"O ki geçmişte vardı, şimdi var ve gelecekte de var olacak!"

9 Canlı varlıklar, ebediyen yaşayan ve tahtta oturan Tanrı'ya şan, şeref ve şükür sundukları her zaman, 10 Yirmi dört ihtiyar, tahtta oturanın önünde yere kapanıp, sonsuza dek yaşayan O'na tapınırlar. Taçlarını tahtın önüne atarak şöyle derler:

11 “Ey Rabbimiz ve Tanrımız, Sen layıksın,

Şan, şeref ve güç elde etmek için,

Çünkü her şeyi Sen yarattın;

Onlar Senin iradenle var oldular ve yaratıldılar.”
Cennetteki Taht

1 Bundan sonra baktım ve gökte açık bir kapı gördüm. Daha önce borazan gibi sesini duyduğum ses bana,“Buraya gel, sana bunlardan sonra olacakları göstereyim” diyordu.

2 Hemen Ruh'un etkisi altına girdim ve gökte bir taht gördüm; tahtta oturan biri vardı. 3 Orada oturanın görünümü yeşim ve akik taşına benziyordu ve tahtın etrafını zümrüt gibi parıldayan bir gökkuşağı çevreliyordu. 4 Tahtın etrafında yirmi dört başka taht vardı ve bu tahtlarda başlarında altın taçlar bulunan, beyaz giysiler giymiş yirmi dört ihtiyar oturuyordu.

Yaratıcıya ibadet

5 Tahttan şimşekler çaktı, gürlemeler ve gök gürlemeleri duyuldu. Tahtın önünde yedi meşale yanıyordu. Bunlar Tanrı'nın yedi ruhudur . 6 Tahtın önünde, kristal kadar berrak, camdan bir deniz gibi bir şey vardı. Ortada, tahtın etrafında, ön ve arka tarafları gözlerle kaplı dört canlı yaratık bulunuyordu. 7 ilk canlı aslan gibiydi, ikincisi buzağı gibiydi, üçüncüsünün yüzü insan yüzü gibiydi, dördüncüsü ise uçan bir kartal gibiydi. 8 Dört canlı yaratığın her birinin altı kanadı vardı ve her tarafı ve içi gözlerle kaplıydı. Gece gündüz durmadan şöyle diyorlardı:

“Kutsal, Kutsal, Kutsal,

Yüce Tanrı,

"O ki geçmişte vardı, şimdi var ve gelecekte de var olacak!"

9 Canlı varlıklar, ebediyen yaşayan ve tahtta oturan Tanrı'ya şan, şeref ve şükür sundukları her zaman, 10 Yirmi dört ihtiyar, tahtta oturanın önünde yere kapanıp, sonsuza dek yaşayan O'na tapınırlar. Taçlarını tahtın önüne atarak şöyle derler:

11 “Ey Rabbimiz ve Tanrımız, Sen layıksın,

Şan, şeref ve güç elde etmek için,

Çünkü her şeyi Sen yarattın;

Onlar Senin iradenle var oldular ve yaratıldılar.”
Kuzu Parşömeni Alır

1 Sonra tahtta oturanın sağ elinde bir tomar gördüm. Her iki yüzünde de yazılar vardı ve yedi mühürle mühürlenmişti. 2 Ve güçlü bir meleğin yüksek sesle şöyle ilan ettiğini gördüm: “Mühürleri kırmaya ve kitabı açmaya kim layıktır?”

3 Ama ne gökte, ne yerde, ne de yer altında hiç kimse o kitabı açmaya veya içine bakmaya muktedir olamadı. 4 Ve ben acı acı ağlamaya başladım, çünkü o kitabı açmaya veya içine bakmaya layık kimse bulunamadı.

5 Bunun üzerine ihtiyarlardan biri bana, “Ağlama! işte, Yahuda kabilesinin Aslanı, Davud'un Soyu, kitabı ve yedi mührünü açmak için zafer kazandı” dedi.

6 Sonra tahtın ortasında duran, kurban edilmiş gibi görünen bir Kuzu gördüm; etrafı dört canlı yaratık ve ihtiyarlar tarafından çevriliydi. Kuzunun yedi boynuzu ve yedi gözü vardı; bunlar Tanrı'nın yeryüzüne gönderdiği yedi ruhu temsil eder . 7 Ve O geldi ve tahtta oturanın sağ elinden kitabı aldı.

8 isa, tomarı eline aldığında, dört diri yaratık ve yirmi dört ihtiyar Kuzu'nun önünde yere kapandılar. Her birinin elinde birer arp vardı ve ellerinde, azizlerin duaları olan, tütsü dolu altın kaplar tutuyorlardı. 9 Ve yeni bir şarkı söylediler:

"Sen, kitabı alıp mühürlerini açmaya layıksın."

Çünkü sen öldürüldün.

Ve kanınla Tanrı için satın aldın.

Her kabileden, dilden, halktan ve milletten olanlar.

10 Sen onları bir krallık kıldın.

ve Tanrımıza hizmet etmek için rahipler,

ve yeryüzünde hüküm sürecekler ."

Yüceltilen Kuzu

11 Sonra baktım ve tahtın etrafını saran birçok meleğin, canlı varlıkların ve ihtiyarların seslerini işittim. Sayıları sayısızdı, binlerce bindi. 12 Onlar yüksek sesle şöyle diyorlardı:

"Kurban edilen Kuzu layıktır,"

güç ve zenginlik elde etmek

ve bilgelik ve güç

ve şeref, yücelik ve bereket!”

13 Gökte, yerde, yerin altında ve denizde olan bütün yaratıkların ve içlerinde bulunan her şeyin şöyle dediğini işittim:

"Taht üzerinde oturana"

ve Kuzu'ya

övgü, şeref, yücelik ve güç olsun.

"Sonsuza dek!"

14 Dört canlı varlık da “Âmin” dedi ve ihtiyarlar yere kapanıp tapındılar. c
ilk Mühür: Beyaz At

1 Sonra Kuzu'nun yedi mühürden birini açtığını gördüm ve dört canlıdan birinin gök gürültüsü gibi bir sesle, “Gel!” dediğini duydum.

2 Ben de baktım ve beyaz bir at gördüm; binicisinin elinde bir yay vardı. Ona bir taç verildi ve zafer kazanmak için yola koyuldu.

ikinci Mühür: Savaş

3 Kuzu ikinci mührü açtığında, ikinci canlı yaratığın “Gel!” dediğini işittim.

4 Sonra başka bir at çıktı. Parlak kırmızıydı ve binicisine yeryüzünden barışı kaldırma ve insanları birbirlerini öldürmeye sevk etme izni verildi. Ona büyük bir kılıç verildi.

Üçüncü Mühür: Kıtlık

5 Kuzu üçüncü mührü açtığında, üçüncü canlı yaratığın “Gel!” dediğini işittim.

Sonra baktım ve siyah bir at gördüm; binicisi elinde bir terazi tutuyordu. 6 Dört canlı yaratığın arasından şöyle bir ses işittim: “Bir denarius karşılığında bir litre buğday, bir denarius karşılığında üç litre arpa; zeytinyağına ve şaraba zarar vermeyin.”

Dördüncü Mühür: Ölüm

7 Kuzu dördüncü mührü açtığında, dördüncü canlı yaratığın “Gel!” dediğini işittim.

8 Sonra baktım ve soluk yeşil bir at gördüm. Binicisinin adı Ölüm'dü ve Hades de hemen arkasından geliyordu. Onlara yeryüzünün dörtte biri üzerinde kılıçla, kıtlıkla, veba ile ve yeryüzünün hayvanlarıyla öldürme yetkisi verildi.

Beşinci Mühür: Şehitler

9 Kuzu beşinci mührü açtığında, sunağın altında Tanrı'nın sözü ve verdikleri tanıklık uğruna öldürülmüş olanların ruhlarını gördüm. 10 Onlar da yüksek sesle şöyle haykırdılar: “Ey Rab, kutsal ve doğru olan, yeryüzünde yaşayanları yargılayıp kanımızın intikamını alana kadar ne kadar zaman geçecek?”

11 Sonra her birine beyaz bir elbise verildi ve kendileri gibi öldürülen kardeşleri, yani hizmetkârlarının tamamı öldürülinceye kadar biraz daha dinlenmeleri söylendi.

Altıncı Mühür: Terör

12 Kuzu altıncı mührü açarken büyük bir deprem oldu; güneş keçi kılından yapılmış çuval gibi simsiyah oldu ve ayın tamamı kan kırmızısı bir renge büründü. 13 Ve gökteki yıldızlar, şiddetli bir rüzgârla sarsılan ağaçtan düşen olgunlaşmamış incirler gibi yere düştüler. 14 Gökyüzü, dürülüp kaldırılan bir tomar gibi geriye çekildi ve bütün dağlar ve adalar yerinden oynadı.

15 Bunun üzerine yeryüzünün kralları, soyluları, komutanları, zenginleri, güçlüleri ve her köle ve özgür insan mağaralara ve dağların kayalıkları arasına saklandılar. 16 Ve dağlara ve kayalara dediler ki: “Üzerimize düşüp bizi tahtta oturanın yüzünden ve Kuzu'nun gazabından saklayın! 17 Çünkü onların gazabının büyük günü geldi ve ona kim dayanabilir?”
144.000 Mühürlü

1 Bundan sonra, yeryüzünün dört köşesinde duran, dört rüzgârı tutan, ne karada ne denizde ne de ağaçlarda rüzgâr esmesini engelleyen dört melek gördüm. 2 Doğudan yükselen başka bir melek gördüm; elinde yaşayan Tanrı'nın mührü vardı. Ve karaya ve denize zarar verme yetkisi verilmiş olan dört meleğe yüksek sesle şöyle seslendi: 3 “Tanrımızın kullarının alınlarına mühür vurana kadar karaya, denize ve ağaçlara zarar vermeyin.”

4 Ve mühürlenenlerin sayısını işittim: israil'in bütün kabilelerinden 144.000 kişi.

5 Yahuda kabilesinden 12.000 kişi mühürlendi.

Ruben kabilesinden 12.000 kişi,

Gad kabilesinden 12.000 kişi,

Aşer kabilesinden 6 kişi , 12.000 kişi,

Naftali kabilesinden 12.000 kişi,

Manasseh kabilesinden 12.000 kişi,

Simeon kabilesinden 7 kişi , 12.000 kişi,

Levi kabilesinden 12.000 kişi,

issakar kabilesinden 12.000 kişi,

Zebulun kabilesinden 8 kişi , 12.000 kişi,

Yusuf kabilesinden 12.000 kişi,

Benyamin kabilesinden ise 12.000 kişi.

Büyük Kalabalığın Övgüsü

9 Bundan sonra baktım ve tahtın ve Kuzu'nun önünde, sayılmayacak kadar çok sayıda, her milletten, her kabileden, her halktan ve her dilden insan gördüm. Beyaz elbiseler giymişlerdi ve ellerinde hurma dalları tutuyorlardı. 10 Ve yüksek sesle bağırdılar:

“Kurtuluş Tanrımız içindir,

tahtta oturan,

ve Kuzuya!”

11 Bütün melekler tahtın, ihtiyarların ve dört canlı yaratığın etrafında durdular ve tahtın önünde yüzüstü yere kapanıp Tanrı'ya ibadet ettiler. 12. ayette şöyle denildi: “Âmin! Bereket, yücelik, bilgelik, şükür, şeref, kudret ve güç sonsuza dek Tanrımıza olsun! Âmin.”

13 Bunun üzerine ihtiyarlardan biri bana seslenerek, “Beyaz giysili olanlar kimdir ve nereden geldiler?” diye sordu.

14 “Efendim,” diye yanıtladım, “biliyorsunuz.”

O da şöyle cevap verdi: “Bunlar büyük sıkıntıdan çıkmış olanlardır; elbiselerini yıkamış ve Kuzu'nun kanıyla beyazlatmışlardır.” 15 Bu nedenle,

Onlar Tanrı'nın tahtının önündeler.

ve O'na gece gündüz tapınağında hizmet edin;

ve tahtta oturan

O, çadırını onların üzerine kuracak.

16 'Artık asla aç kalmayacaklar,

ve asla susuz kalmayacaklar;

Güneş de onları yakıp kavurmayacak.

Ne de kavurucu bir sıcaklık. '

17 Tahtın ortasında Kuzu vardır.

O, onların çobanı olacak. b

'Onları hayat veren su kaynaklarına götürecek,' c

"Tanrı onların gözlerinden her gözyaşını silecektir
Yedinci Mühür

1 Kuzu yedinci mührü açtığında, gökte yaklaşık yarım saat sessizlik oldu. 2 Ve Tanrı'nın huzurunda duran yedi meleği gördüm; onlara yedi borazan verildi.

3 Sonra elinde altın bir buhurdanlık olan başka bir melek geldi ve sunağın önünde durdu. Ona, tahtın önündeki altın sunakta bütün azizlerin dualarıyla birlikte sunulmak üzere çok miktarda buhur verildi. 4 Ve tütsünün dumanı, azizlerin dualarıyla birlikte, meleğin elinden Tanrı'nın huzuruna yükseldi.

5 Bunun üzerine melek buhurdanlığı aldı, sunaktan ateş doldurdu ve yeryüzüne fırlattı; gök gürledi, uğultular yükseldi, şimşekler çaktı ve deprem oldu.

ilk Dört Trompet

6 Yedi melek de yedi borazanla onları çalmaya hazırlandı.

7 Bunun üzerine birinci melek borusunu çaldı ve yeryüzüne kanla karışık dolu ve ateş yağdı. Yeryüzünün üçte biri, ağaçların üçte biri ve bütün yeşil otlar yanıp kül oldu.

8 Sonra ikinci melek borusunu çaldı ve alev alev yanan büyük bir dağ gibi bir şey denize atıldı. Denizin üçte biri kana dönüştü. Denizdeki canlıların üçte biri öldü ve gemilerin üçte biri battı .

10 Sonra üçüncü melek borusunu çaldı ve gökten meşale gibi parlayan büyük bir yıldız düştü ve nehirlerin üçte birine ve su kaynaklarına indi. 11 Yıldızın adı Pelinotu'dur. Suların üçte biri pelinotu yağı gibi acılaştı ve birçok insan bu acı sulardan öldü.

12 Sonra dördüncü melek borusunu çaldı ve güneşin, ayın ve yıldızların üçte biri vuruldu. Yıldızların üçte biri karardı, günün üçte biri ışıksız kaldı, gecenin de üçte biri karanlık oldu.

13 Ben de gözlem yaparken, başımın üzerinde uçan bir kartalın yüksek sesle şöyle bağırdığını duydum: “Vay! Vay! Yeryüzünde yaşayanlara vay! Çünkü geriye kalan üç melek borazan seslerini çıkaracaklar!”

Beşinci Trompet

1 Sonra beşinci melek borusunu çaldı ve gökten yere düşmüş bir yıldız gördüm; ona uçurumun anahtarı verildi. 2 Yıldız, uçurumun çukurunu açtı ve içinden büyük bir fırının dumanı gibi duman yükseldi; güneş ve hava, çukurdan çıkan dumanla karardı.

3 Ve dumanın içinden yeryüzüne çekirgeler indi ve onlara yeryüzündeki akreplerin gücüne benzer bir güç verildi. 4 Onlara, yeryüzündeki otlara, bitkilere ve ağaçlara zarar vermemeleri, ancak alınlarında Tanrı'nın mührü bulunmayanlara zarar vermeleri söylendi. 5 Çekirgelere onları öldürme gücü verilmedi, sadece beş ay boyunca onlara eziyet etme gücü verildi; eziyetleri akrep sokması gibiydi. 6 O günlerde insanlar ölümü arayacaklar, ama bulamayacaklar; ölmeyi özleyecekler, fakat ölüm onlardan kaçacak.

7 Çekirgeler, başlarında altın taçlara benzer şeyler bulunan, savaşa hazırlanmış atlara benziyorlardı; yüzleri de insan yüzüne benziyordu. 8 Onların saçları kadın saçı gibiydi, dişleri de aslan dişleri gibiydi. 9 Onların da zırhları demirden yapılmış zırhlar gibiydi ve kanatlarının sesi, savaşa koşan birçok at ve savaş arabasının kükremesi gibiydi. 10 Akrep gibi iğneli kuyrukları vardı ve bu iğneler insanları beş ay boyunca yaralama gücüne sahipti. 11 Onların hükümdarı, uçurumun meleği olan bir kraldı. ibranice adı Abaddon, a ve Yunanca adı Apollyon'dur. b

12 ilk bela geçti. Bakın, iki bela daha gelecek.

Altıncı Trompet

13 Sonra altıncı melek borusunu çaldı ve Tanrı'nın önündeki altın sunağın dört kulesinden bir ses işittim. 14. Borazan çalan altıncı meleğe, “Fırat Nehri kıyısında bağlı olan dört meleği serbest bırak,” dedi.

15 Böylece bu saat, gün, ay ve yıl için hazırlanmış olan dört melek, insanlığın üçte birini öldürmek üzere serbest bırakıldı. 16 Süvarilerin sayısı iki yüz milyondu; sayılarını işittim.

17 Gördüğüm atlar ve biniciler şöyle görünüyordu: Binicilerin göğüs zırhları ateş, safir ve kükürt renklerindeydi. Atların başları aslan başlarına benziyordu ve ağızlarından ateş, duman ve kükürt çıkıyordu. 18 Ağızlarından çıkan ateş, duman ve kükürt olmak üzere üç felaket yüzünden insanlığın üçte biri öldü. 19 Çünkü atların gücü ağızlarında ve kuyruklarındaydı; kuyrukları yılan gibiydi, başları vardı ve onlarla zarar veriyorlardı.

20 Bu felaketlerden ölmeyen insanlığın geri kalanı ise ellerinin işlerinden tövbe etmediler. Görme, duyma ve yürüme yeteneği olmayan altın, gümüş, bronz, taş ve tahtadan yapılmış cinlere ve putlara tapınmayı bırakmadılar. 21 Dahası, cinayet, büyücülük, cinsel ahlaksızlık ve hırsızlıklarından da tövbe etmediler.
© copyright 2005 - 2026