incil vahiy

Cennetteki Taht

1 Bundan sonra baktım ve gökte açık bir kapı gördüm. Daha önce borazan gibi sesini duyduğum ses bana,“Buraya gel, sana bunlardan sonra olacakları göstereyim” diyordu.

2 Hemen Ruh'un etkisi altına girdim ve gökte bir taht gördüm; tahtta oturan biri vardı. 3 Orada oturanın görünümü yeşim ve akik taşına benziyordu ve tahtın etrafını zümrüt gibi parıldayan bir gökkuşağı çevreliyordu. 4 Tahtın etrafında yirmi dört başka taht vardı ve bu tahtlarda başlarında altın taçlar bulunan, beyaz giysiler giymiş yirmi dört ihtiyar oturuyordu.

Yaratıcıya ibadet

5 Tahttan şimşekler çaktı, gürlemeler ve gök gürlemeleri duyuldu. Tahtın önünde yedi meşale yanıyordu. Bunlar Tanrı'nın yedi ruhudur . 6 Tahtın önünde, kristal kadar berrak, camdan bir deniz gibi bir şey vardı. Ortada, tahtın etrafında, ön ve arka tarafları gözlerle kaplı dört canlı yaratık bulunuyordu. 7 ilk canlı aslan gibiydi, ikincisi buzağı gibiydi, üçüncüsünün yüzü insan yüzü gibiydi, dördüncüsü ise uçan bir kartal gibiydi. 8 Dört canlı yaratığın her birinin altı kanadı vardı ve her tarafı ve içi gözlerle kaplıydı. Gece gündüz durmadan şöyle diyorlardı:

“Kutsal, Kutsal, Kutsal,

Yüce Tanrı,

"O ki geçmişte vardı, şimdi var ve gelecekte de var olacak!"

9 Canlı varlıklar, ebediyen yaşayan ve tahtta oturan Tanrı'ya şan, şeref ve şükür sundukları her zaman, 10 Yirmi dört ihtiyar, tahtta oturanın önünde yere kapanıp, sonsuza dek yaşayan O'na tapınırlar. Taçlarını tahtın önüne atarak şöyle derler:

11 “Ey Rabbimiz ve Tanrımız, Sen layıksın,

Şan, şeref ve güç elde etmek için,

Çünkü her şeyi Sen yarattın;

Onlar Senin iradenle var oldular ve yaratıldılar.”
© copyright 2005 - 2026