incil vahiy

Sardis'teki Kiliseye

1 “Sardis'teki kilisenin meleğine yaz:

Bunlar , Tanrı'nın yedi ruhunu ve yedi yıldızı elinde tutanın sözleridir .

Yaptıklarınızı biliyorum; hayatta olduğunuz yönünde bir şöhretiniz var, oysa ölüsünüz. 2 Uyanın ve ölmekte olan, geriye kalanları güçlendirin; çünkü Tanrım'ın gözünde yaptıklarınızı eksik buldum. 3 Öyleyse, aldıklarınızı ve duyduklarınızı hatırlayın. Onlara bağlı kalın ve tövbe edin. Eğer uyanmazsanız, hırsız gibi geleceğim ve size ne zaman geleceğimi bilmeyeceksiniz.

4 Ama Sardis'te giysilerini kirletmemiş birkaç kişi var; onlar layık oldukları için benimle birlikte beyaz giysiler içinde yürüyecekler. 5 Onlar gibi, galip gelen de beyaz giysiler giyecektir. Ve ben onun adını Hayat Kitabı'ndanasla silmeyeceğim

6 Kulağı olan işitsin, Ruh'un kiliselere ne dediğini.

Philadelphia'daki Kiliseye

7 Filadelfiya'daki kilisenin meleğine şöyle yaz:

Bunlar , kutsal ve doğru olanın, Davud'un anahtarını elinde tutanın sözleridir. O'nun açtığını kimse kapatamaz, O'nun kapattığını da kimse açamaz.

8 Yaptıklarınızı biliyorum. işte, önünüze kimsenin kapatamayacağı açık bir kapı koydum. Gücünüzün az olduğunu biliyorum, yine de sözümü tuttunuz ve adımı inkâr etmediniz. 9 Şeytanın sinagoguna mensup olanlara gelince, Yahudi olduklarını iddia ederler ama yalancıdırlar; onları senin ayaklarına kapanmaya mecbur edeceğim ve böylece seni sevdiğimi anlayacaklar.

10 Çünkü siz, sabretme emrimi yerine getirdiniz; bu yüzden ben de sizi, bütün dünyayı sınamak için gelecek olan sınama saatinden koruyacağım. 11 Yakında geliyorum. d Sahip olduklarınıza sıkıca tutunun ki kimse tacınızı almasın. 12 Galip geleni Tanrımın tapınağında bir sütun yapacağım ve o bir daha oradan ayrılmayacak. Üzerine Tanrımın adını, Tanrımın şehrinin adını (Tanrımdan gökten inen yeni Yeruşalim'in adını) ve yeni adımı yazacağım.

13 Kulağı olan işitsin, Ruh'un kiliselere ne dediğini.

Laodikya Kilisesine
( Koloseliler 2:1-5 )

14 Laodikya'daki kilisenin meleğine şöyle yaz:

Bunlar, Tanrı'nın yaratılışının Başlatıcısı , sadık ve gerçek Şahit olan Amin'in sözleridir .

15 Yaptıklarınızı biliyorum; ne soğuksunuz ne de sıcak. Keşke ikisinden biri olsaydınız! 16 Bu yüzden sen ılıksın—ne sıcak ne de soğuk—bu yüzden seni ağzımdan kusmak üzereyim!

17 Siz, 'Ben zengin oldum, varlıklı oldum ve hiçbir şeye ihtiyacım yok' diyorsunuz. Ama sefil, acınası, yoksul, kör ve çıplak olduğunuzun farkında değilsiniz. 18 Size tavsiyem şudur: Ateşle arıtılmış altın satın alın ki zengin olasınız, beyaz giysiler satın alın ki giyinesiniz ve utanç verici çıplaklığınız açığa çıkmasın, gözlerinizi meshetmek için merhem satın alın ki görebilesiniz. 19 Sevdiklerimi azarlar ve terbiye ederim. Bu nedenle gayretli olun ve tövbe edin.

20 işte ben kapıda durup çalıyorum. Sesimi işiten ve kapıyı açan olursa, içeri girip onunla birlikte yemek yiyeceğim, o da benimle birlikte yemek yiyecek. 21 Galip gelene, tıpkı benim galip gelip Babamın tahtına oturduğum gibi, benim tahtıma oturma hakkını vereceğim.

22 Kulağı olan işitsin, Ruh'un kiliselere ne dediğini duysun.”
© copyright 2005 - 2026