incil vahiy

ilk Mühür: Beyaz At

1 Sonra Kuzu'nun yedi mühürden birini açtığını gördüm ve dört canlıdan birinin gök gürültüsü gibi bir sesle, “Gel!” dediğini duydum.

2 Ben de baktım ve beyaz bir at gördüm; binicisinin elinde bir yay vardı. Ona bir taç verildi ve zafer kazanmak için yola koyuldu.

ikinci Mühür: Savaş

3 Kuzu ikinci mührü açtığında, ikinci canlı yaratığın “Gel!” dediğini işittim.

4 Sonra başka bir at çıktı. Parlak kırmızıydı ve binicisine yeryüzünden barışı kaldırma ve insanları birbirlerini öldürmeye sevk etme izni verildi. Ona büyük bir kılıç verildi.

Üçüncü Mühür: Kıtlık

5 Kuzu üçüncü mührü açtığında, üçüncü canlı yaratığın “Gel!” dediğini işittim.

Sonra baktım ve siyah bir at gördüm; binicisi elinde bir terazi tutuyordu. 6 Dört canlı yaratığın arasından şöyle bir ses işittim: “Bir denarius karşılığında bir litre buğday, bir denarius karşılığında üç litre arpa; zeytinyağına ve şaraba zarar vermeyin.”

Dördüncü Mühür: Ölüm

7 Kuzu dördüncü mührü açtığında, dördüncü canlı yaratığın “Gel!” dediğini işittim.

8 Sonra baktım ve soluk yeşil bir at gördüm. Binicisinin adı Ölüm'dü ve Hades de hemen arkasından geliyordu. Onlara yeryüzünün dörtte biri üzerinde kılıçla, kıtlıkla, veba ile ve yeryüzünün hayvanlarıyla öldürme yetkisi verildi.

Beşinci Mühür: Şehitler

9 Kuzu beşinci mührü açtığında, sunağın altında Tanrı'nın sözü ve verdikleri tanıklık uğruna öldürülmüş olanların ruhlarını gördüm. 10 Onlar da yüksek sesle şöyle haykırdılar: “Ey Rab, kutsal ve doğru olan, yeryüzünde yaşayanları yargılayıp kanımızın intikamını alana kadar ne kadar zaman geçecek?”

11 Sonra her birine beyaz bir elbise verildi ve kendileri gibi öldürülen kardeşleri, yani hizmetkârlarının tamamı öldürülinceye kadar biraz daha dinlenmeleri söylendi.

Altıncı Mühür: Terör

12 Kuzu altıncı mührü açarken büyük bir deprem oldu; güneş keçi kılından yapılmış çuval gibi simsiyah oldu ve ayın tamamı kan kırmızısı bir renge büründü. 13 Ve gökteki yıldızlar, şiddetli bir rüzgârla sarsılan ağaçtan düşen olgunlaşmamış incirler gibi yere düştüler. 14 Gökyüzü, dürülüp kaldırılan bir tomar gibi geriye çekildi ve bütün dağlar ve adalar yerinden oynadı.

15 Bunun üzerine yeryüzünün kralları, soyluları, komutanları, zenginleri, güçlüleri ve her köle ve özgür insan mağaralara ve dağların kayalıkları arasına saklandılar. 16 Ve dağlara ve kayalara dediler ki: “Üzerimize düşüp bizi tahtta oturanın yüzünden ve Kuzu'nun gazabından saklayın! 17 Çünkü onların gazabının büyük günü geldi ve ona kim dayanabilir?”
© copyright 2005 - 2026