incil vahiy

Efes Kilisesine
( Elçilerin işleri 19:8-12 ; Efesliler 1:1-2 )

1 “Efes’teki kilisenin meleğine yaz:

Bunlar, sağ elinde yedi yıldızı tutan ve yedi altın kandil arasında yürüyen O'nun sözleridir.

2 Ben sizin yaptıklarınızı, emeğinizi ve sabrınızı biliyorum. Kötülere tahammül edemediğinizi ve kendilerini sahtekârca havari olarak tanıtanları sınayıp yalancı olduklarını ortaya çıkardığınızı biliyorum. 3. Hiç yorulmadan, Benim adım uğruna birçok şeye katlandınız ve sabrettiniz.

4 Ama sana karşı şu şikayetim var: ilk aşkını terk ettin. 5 Bu nedenle, ne kadar düştüğünüzü aklınızda tutun. Tövbe edin ve ilk yaptığınız işleri düzeltin. Ama tövbe etmezseniz, size geleceğim ve kandilinizi yerinden kaldıracağım.

6 Ama şu konuda haklısınız: Siz de benim gibi Nikolasçıların eserlerinden nefret ediyorsunuz.

7 Kulağı olan işitsin, Ruh'un kiliselere söylediklerini. Galip gelene, Tanrı'nın cennetindeki hayat ağacından yeme hakkını vereceğim.

izmir Kilisesine

8 izmir'deki kilisenin meleğine şöyle yaz:

Bunlar, ölüp yeniden hayata dönen ilk ve Son'un sözleridir.

9 Ben sizin çektiğiniz sıkıntıları ve yoksulluğunuzu biliyorum; oysa siz zenginsiniz! Yahudi olduklarını yalan yere iddia edenlerin, fakat aslında şeytanın sinagogu olanların iftiralarını da biliyorum.

10. Çekeceğiniz acılardan korkmayın. işte, şeytan sizi sınamak için bazılarınızı hapse atacak ve on gün boyunca sıkıntı çekeceksiniz. Ölünceye kadar sadık kalın, ben de size hayat tacını vereceğim.

11 Kulağı olan işitsin, Ruh'un kiliselere söylediklerini. Galip gelen ikinci ölümden zarar görmeyecektir.

Bergama Kilisesi'ne

12 Bergama'daki kilisenin meleğine şöyle yaz:

Bunlar, keskin, çift ağızlı kılıcı elinde tutanın sözleridir.

13 Nerede yaşadığınızı, Şeytan'ın tahtının nerede oturduğunu biliyorum; yine de benim ismime bağlı kalıyorsunuz. Şeytan'ın yaşadığı yerde aranızda öldürülen sadık şahidim Antipas'ın günlerinde bile bana olan imanınızı inkâr etmediniz.

14 Fakat sizin için birkaç şikayetim var; çünkü bazılarınız Balaam'ın öğretisine bağlı kalıyorsunuz. Balaam, Balak'a israiloğullarının önüne bir engel koymasını, böylece putlara kurban edilen yiyecekleri yemelerini ve cinsel ahlaksızlık yapmalarını öğretmişti. 15 Aynı şekilde, aranızdan bazıları da Nikolasçıların öğretisine bağlı kalıyor. 16 Bu nedenle tövbe edin! Yoksa kısa süre içinde size gelip ağzımın kılıcıyla onlara karşı savaş açacağım.

17 Kulağı olan işitsin, Ruh'un kiliselere söylediklerini. Galip gelene gizli manayı vereceğim. Ayrıca ona, yalnızca onu alan kişinin bileceği yeni bir ismin yazılı olduğu beyaz bir taş vereceğim.

Tiyatira Kilisesine
( Elçilerin işleri 16:11-15 )

18. Thyatira'daki kilisenin meleğine şöyle yaz:

Bunlar, gözleri alev alev yanan bir ateş gibi, ayakları ise cilalı bronz gibi olan Tanrı Oğlu'nun sözleridir.

19 Yaptıklarınızı, sevginizi, imanınızı, hizmetinizi, sabrınızı biliyorum; son yaptıklarınız ilk yaptıklarınızdan daha büyüktür.

20 Fakat sana karşı şu şikayetim var: Kendini peygamber diye tanıtan o kadın Yezebel'e müsamaha gösteriyorsun. Onun öğretileriyle kullarımı cinsel ahlaksızlığa ve putlara kurban edilen yiyecekleri yemeye yönlendiriyor. 21 Ona ahlaksızlığından tövbe etmesi için zaman verdiğim halde, o istemedi.

22 işte, onu hastalık yatağına yatıracağım ve onunla zina edenler, yaptıklarından tövbe etmedikleri takdirde büyük sıkıntı çekecekler. 23 O zaman onun çocuklarını öldüreceğim ve bütün kiliseler zihinleri ve kalpleri araştıranın ben olduğumu bilecekler; her birinizi yaptıklarınıza göre cezalandıracağım.

24 Ama Thyatira'da bulunan ve onun öğretisine bağlı kalmayan, Şeytan'ın sözde derin sırlarını öğrenmemiş olan diğerlerinize diyorum ki: Artık üzerinize başka bir yük yüklemeyeceğim. 25 Ben gelene kadar sahip olduklarınıza sıkıca tutunmaktan daha iyidir. 26 Ve galip gelip, işime sonuna kadar devam edene, uluslar üzerinde yetki vereceğim. 27 Onları demir bir asa ile yönetecek ve onları çömlek gibi parçalayacak ; tıpkı Babamdan yetki aldığım gibi. 28 Ve ben ona sabah yıldızını vereceğim.

29 Kulağı olan işitsin, Ruh'un kiliselere ne dediğini.
© copyright 2005 - 2026