bugün

Hz. Ömer halife iken, bir gece makamına ashaptan (Hz.Muhammed’e inanan, O’nu gören ve müslüman olarak ölen kimseler) biri gelir ve selam verip oturur.

Fakat selamı alınmaz. Hz. Ömer önündeki işle meşguldür ve konuk merak içinde bekler.

işini bitiren Hz. Ömer, önünde yanan mumu söndürdükten sonra ikinci mumu yakar ve konuğunun gözlerinin içine bakarak “Aleyküm selam...” der.

Konuğu sorar:

- Ya Ömer, niçin hemen selamımı almadın ve bir mumu söndürüp diğer mumu yaktıktan sonra konuşmaya başladın?

Hz Ömer cevap verir;

- Evvelki mum devletin hazinesinden alınmıştı. O yanarken özel işlerimle meşgul olsaydım Allah indinde mesul olurdum. Seninle devlet işi konuşmayacağımız için, kendi cebimden almış olduğum mumu yaktım, ondan sonra senine konuşmaya başladım.

aile bakanı fatma betül sayan kaya devletin bütçesinden kamu personeline kişi başı 90 tl'den hilton'da 1500 kişilik yemek vermiş. fatura 135 bin TL!

inanan, inanmayan veya başka dinlere inanan tüm vatandaşların vergileriyle kurulmuş bir sofrada iftar açmak helal midir? O iftarla nihayetlenen oruç kabul olur mu?.

Kimin o iftar için harcanan parada hakkı varsa, helâlliği alınması gerekmez mi?

Yiyin efendiler yiyin, bu han-ı iştiha sizin,
Doyunca, tıksırınca, çatlayıncaya kadar yiyin!
© copyright 2005 - 2026