bugün
- üstteki yazarı öv12
- götümü de açsam bakmayacaksınız12
- kitap okumanın hiçbir faydasının olmaması5
- haluk levent3
- uysaljakoben12
- kişinin en rahatsız olduğu sosyal davranış7
- sürekli cinsellikten bahseden erkek7
- elektrot2
- haluk levent in gözaltına alınması2
- 40 yaşından sonra iş bulunamaması2
- pazar gününün 2dk sürmesi2
- evli kadına bin lira verip ilişkiye girmek4
- karısının ayaklarını sözlükte paylaşan yazar4
- uludağın ekşi sözlük gibi populer olamaması16
- sözlükteki ayaksever karşıtı blok10
- uysaljakobene burç baktırmak2
- kitap alıntıları3
- kaliteli insanı belli eden detaylar8
- haluk levent'e para emanet etmek4
- 15 temmuz 2026 ingiltere arjantin maçı5
- ssk yemek servis dolgun maaş2
- iyi bir insanın acımasız bir insana dönüşmesi4
- kitap okuma enayiliği2
- el fetişisti olmak4
- 12 temmuz 2026 norveç ingiltere maçı25
- muslettin amca9
- askere gitmenin sanılanın aksine keyifli olması9
- geniş omuzlu kadınlar10
- pazar gününü sözlükte geçiren ezik insan9
- liseli otuzbircinin gündüz düşleri3
- hizmet sektöründe çalışanlara eziyet eden kişimsi4
- hızlı para kazanmanın yolları2
- dinler tarihinin en önemli olayı7
- hayaldeki erkek3
- colorado2
- tanga giyen sözlük kızları4
- hafta içi izin yapmak vs haftasonu izin yapmak2
- instagram'dan kız takip etmek2
- cemaat kurup çomar sövüşlemek4
- 12 temmuz 2026 arjantin isviçre maçı14
- birader ateşin var mı diyen kız3
- erkeklerde testosteronun 50 azalması5
- ekşi sözlükten başlık araklamak4
- biraderlere laf edenler8
- herkesin salonunda kamera ve mikrofon olması3
- boşanma sebepleri2
- lindsey graham5
- ayak fetişizmi6
- 12 temmuz 20262
- apartmanda tadilat yapan komşu terbiyesizliği6
imla kurallarına dikkat eden birisi olarak, normal şartlarda yazım hatası yapan kişilere genelde herhangi bir kin beslemem. yani ''de'yi bitişik yazdın soğudum senden lanet olası'' gibi triplerim yoktur, herkez dışında. bugün fark ettim, güzel bir üniversitenin, güzel bir bölümünden mezun kişi bu hatayı yaptı diye bir anda soğudum ondan. o kadar bilgili, kültürlü dediğim insan birden çıkıp 'herkeze merhaba' yazdı ya, ben o anda gidip abdest aldım. n'olur n'olmaz diye. herkez ne amına koyim? çok ayıp ettin.
(bkz: kiprik)
görgüsüzün ne olduğunu bilinir de şu kelime nedense doğru telaffuz edilemez, doğrusu için (bkz: herkes)
yazanı, dilim dilim doğramak istediğim kelime.
doğrusu "herkes" olan kelimedir. doğrusunu yazmayı beceren insanlara bakarken içim ısınır. uzaktan severim onları.
''herkez ne yeni bir sözcük mü'' diye düşündüğüm sözde soru cümlesinin içinde kullandığım sözcük.
z nin en çok göze battığı yazım yanlışıdır. insanı hayattan soğutuverir bir anda o z.
insanı hayattan soğutan yazım yanlışıdır.
(bkz: de)
(bkz: de)
Önceden herkes yazan insanların bile belirli bir süre sonra herkez yazmaya başlayabileceği kelimedir. Sevgiliden ayrılma, arkadaşlık bitirme, yerin dibine sokma sebebidir.
insanı sevgilisinden soğutan yazım yanlışıdır. hatta ben daha herkes yazmayı bilmeyen birine mi aşık oldum dedirtip insanı kendinden bile soğutabilir.
ağır abiler sonundaki z yi bastıra bastıra söyler... herkezzz haddini bilecek.. şimdi onlara desen ki, hayır sonunda s var herkessss haddini bilecek desen bir ton muhabbet hiç girmeyin bence... *
En nefret ettiğim yazım hatasıdır. Doğrusu herkes olan ancak halk genelinde herkez olarak kullanılıyor.
herkesin yanlış yazımıdır.
"her sefer" anlamında olan ve ayrı yazılması gereken tamlama.
facebook ta sürekli durum paylaşıp bu yazım yanlışını tekrarlayan bir arkadaşı uyarma sebebidir.
(bkz: bi herkeş değil)
Gördüğüm yerde ağlamak istiyorum. Yazan insandan soğuyorum ve çoğu zaman azarlarcasına uyarıyorum. Herkes yazamayan daha neler yazamaz. Bu kadar çok bu yazım yanlışını yapan ve uyarılan insan varken nasıl hala bu yazım yanlışını yapan bu kadar çok insan var?
Melih Gökçek'in herkes ile aynı anlama geldiğini iddia ettiği kelime.
Twitter'dan şöyle bir twit atmıştır:
"HERKEZi #dunyaturkcekonusuyor MESAJ ATMAYA DAVET EDiYORUM:)"
Gelen tepkiler sonucunda şöyle bir cevap vermiştir:
"Size hala herkes ile herkezin aynı anlama geldigini de ben ogretemedim. Sozluge girip bak. Tamam mı:)"
Twitter'dan şöyle bir twit atmıştır:
"HERKEZi #dunyaturkcekonusuyor MESAJ ATMAYA DAVET EDiYORUM:)"
Gelen tepkiler sonucunda şöyle bir cevap vermiştir:
"Size hala herkes ile herkezin aynı anlama geldigini de ben ogretemedim. Sozluge girip bak. Tamam mı:)"
yaklaşık yarım saat önce milletvekilinin bile yaptığı yazım yanlıştır.
öğrenimi;
Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi
Gazi Üniversitesi Gazetecilik Yüksek Okulu
eskiden parlemanto muhabiriymiş kendileri. daha sonra çalışma bakanlığında özel kalem müdür yardımcılığı yapmış. ayrıca 1984 keçiören belediye başkanı, 1989-1991 Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürü...
o milletvekili;
http://odediki.com/akparti/06melihgokcek/1116252
öğrenimi;
Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi
Gazi Üniversitesi Gazetecilik Yüksek Okulu
eskiden parlemanto muhabiriymiş kendileri. daha sonra çalışma bakanlığında özel kalem müdür yardımcılığı yapmış. ayrıca 1984 keçiören belediye başkanı, 1989-1991 Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürü...
o milletvekili;
http://odediki.com/akparti/06melihgokcek/1116252
millet vekiline yakismicak derecede turkce bilmeyen melih gokcegin taktigi kelime. dogrusunu yaziver ne olur yani.
şarj yerine şarz demekten daha itici olmayan yazım yanlışıdır. bu şarz olayı kulakları tırmalar.
"herkes"i "herkez" şeklinde yazan biriyle karşılaştığımda, elimde olmadan o kişinin kültür düzeyini sorgulama ihtiyacı hissediyorum. ne bileyim, ortalama bir kültür düzeyine sahip, az da olsa kitap okumuş, mürekkep yalamış bir kimsenin bu hatayı yapamayacağını düşünüyorum. yapmamasını istiyorum. yapmaya hakkı olmadığına inanıyorum....
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar