bugün

hidrojeoloji değil, jeoloji mühendisidir. profesördür. en ünlü kelimeleri "maksimam" ve "minimam" dır. eski niğde üniversitesi çevre mühendisliği bölüm başkanıdır.

en az 3 dil biliyor. arapça ve ingilizce hatırladıklarım. tabi arapça değil türkçe kendisi için yabancı dil sınıfındadır. zira kendisi filistin asıllıdır.

derslere girmez. girerse öğrenciler sevinir çünkü ders 15 dakikadan fazla sürmez.

sınavlarda fiks soruları vardır. hatem hoca geçen sene ne sormuş şeklinde tarama yaparsanız dersten geçersiniz. eğer tutmazsa ve kıl dönemine denk geldiyseniz işiniz zor, çünkü kitap önsözünden soru sorduğuna şahidim. hocam olur mu dediğimizde, niye kitabın içi değil mi orası da demişti *
benim dünya kadar dersime girmiştir. çevre jeolojisi, hidroloji, hidrojeoloji, su temini ve uzmanlık esasları... uzun yıllar oldu, unuttuğum dersler var. ama şunu ifade edeyim, mesela su temini çevre mühendisliği açısından çok önemli bir derstir ama hatem hoca bunu bile neredeyse sözel anlatmıştır bize. sonradan mesleğe girince kendi çabamla öğrendim bu konuyu.

hatem hocayı severdim her şeye rağmen. ta ki üniversitelerarası kurulun o siyasi tavır ve saçmalıkla yaptığı başörtüsü açıklamasını kariyer ve statü mecburiyeti ile çılgınca alkışladığını görene kadar. görsel

oysa hatem hocanın çok başörtülü öğrencisi olmuştu. hepsi de çok başarılıydı ve hepsini çok severdi. zaten hocama mail attığımda çok üzüldüğünü söyledi. işte sürüden ayrılmamak için karekteri eğmenin örneğidir hatem hoca.

olsun. seviyorum yine de...
© copyright 2005 - 2026