bugün

/775
Dışarıya salınmamış çocuklar, nasıl bakarlarsa o sokağa... Her şey biraz öyle işte..
Mesafeler diyorum olmamalılar.. (Özdemir Asaf)
i give her my heart, but she wanted my soul.
senin en güzel yerin kahverengi gözlerin .
Güç, her zaman kutsal bir amaç için var olduğuna ve hep haklı olduğuna inanır.

Amerika 2. Başkanı John Adams.
O kadar da önemli değildir bırakıp gitmeler, arkalarında doldurulması mümkün olmayan boşluklar bırakılmasaydı eğer.

(bkz: Can YÜCEL)
minareden atlarım, bayramınızı kutlarım.
gözler, gözleri özleyen gözleri gözler. (bkz: asker yolu)
dostunun uzuntusune aci duyabilirsin. bu kolaydir. ama dostun basarisina sempati duyabilmek saglam bir karakter gerektirir.
Bence okullarda yapılan en büyük yanlış, çocukları korkuyla motive ederek birşey öğretmeye çalışmaktır. Not alma korkusu, sınıfta kalma korkusu gibi. Bir konuya ilgi duyarak öğrenmek ile, korku ile bir şeyi öğrenmek arasında nükleer bir patlama ile bir kıvılcım kadar fark vardır.

Stanley Kubrick
edepli edebinden susar, edepsiz ben susturdum sanar.
Sokakta hanimefendi, mutfakta asci yatakta hey yavrum heey.
Şehrin kuytu köşelerinde uğruna rakı içilen kadınlar var. Gülüşleri için feda edilen ciğerlerden habersiz.
Ne kadar çok öldük, yaşamak için..
Hep denedin, hep yenildin. Olsun, gene dene, gene yenil. Daha iyi yenil demiş samuel beckett
''sazı konuştururdum ama tövbe haşa Allah'tan korkarım'' neşet ertaş.
I have a dream.
Insan susarak da kıyabilir birbirine..
iyi geceler canım derdin. gecenin iyiliğinden çok, canın olma düşüncesi yeşerir dururdu içimde.
gün gelecek sözlüklerde ırkçı orospu çocukları olmayacak.
sahip olduğun her şeyi kaybetmeden asla özgür olamazsın. fight club.
Devlet gemiye, halk da suya benzer; gemiyi taşıyan sudur; ama gemiyi deviren de sudur.

Konfüçyus
bilen kisiyle dost ol, cunku seni aydinlatir.
bilgisiz kisilerle dost ol, cunku sen onlari aydinlatirsin.
bilmedigini bilmeyenlerden hemen uzaklas, çünku onlar aptaldir, seni de aptallastirirlar.

Konfüçyus
“ele geçmez istediğin; uğruna savaş vermediysen...”
Yaşamanın kıymetini bilmeyenler yaşamayı hak etmezler. (Jigsaw)
Yaşa ya da öl. Seçimini yap.
Bir gün birisi yanına oturup, ölmekte olduğunu söyleyince ne hissedeceğini düşündün mü? O ağırlığı? Saat artık sizin için tik taklamaya başlamıştır. Bir kaç saniye içinde korkuyla karışık bir şaşkınlık içinde bulursun kendini .. Artık her şeye başka bakıyorsundur. Her şey başka kokuyordur. Artık her şeyin lezzetinin farkındasındır. Bir bardak suyun, ya da parkta bir minik yürüyüşün tadını almaya başlarsın, ilk defa . insanların çoğu saatin kendileri için ne zaman duracağını bilme lüksüne sahip değiller. Ve çelişki de buradadır. Bunlar kendi hayatlarının değerinin farkında olmazlar. Suyu içmeye devam ederler, ama o bir bardakj suyun ne kadar lezzetli olduğuna dikkat bile etmezler. Ölümün bilinmesi... her şeyi değiştirir. Şimdi sana öleceğin günü ve zamanı kesinlikle söylersem hayatındaki her şey darmadağın olur. (Jigsaw)
Ölümcül kanserin tedavisi nedir? Ölümün tedavisi yani.. Yanıt, ölümsüzlüktür. Arkanda bırakacağın bir miras yaratırsın. Hatırlanacak bir hayat yaşarsın ölümsüz olursun. (Jigsaw)

Beni Bir Kere Kandırırsan sana ayıp..iki kere kandırırsan bana ayıp..

Oyun Başlasın... SAW ıı
© copyright 2005 - 2026