bugün
- insan olmaya ceyrek kala14
- nicki kısa olanın penisi küçük olur13
- haluk levent'i karalama kampanyası15
- dünyanın en samimiyetsiz cümlesi9
- true nickli yazara özelden küfredilmesi olayı20
- bir erkeği elde etmenin yolları12
- yapay zekanın tehlikeli yükselişi12
- şaka maka tek umudun yine bahçeli olması19
- haluk levent'e para emanet etmek23
- bir erkeği erkek yapan beş özellik12
- kadınları çekici yapan detaylar7
- sözlük erkeklerimizin namsunun tehlikede olması5
- kaliteli insanı belli eden detaylar22
- kahve kokusu7
- true adlı yazarın sürekli beninle ilgilenin tavrı6
- ara sıra gelen motorcu dövme isteği6
- döner mi yesem hamburger mi makarna mı9
- velvet'in başı açık mı sorunsalı3
- göbekli erkekler2
- şeriatçının deve sidiğini birayla değiştirmek3
- nervio2
- velvet15
- gocu15
- yarrağı olan adamı bile özler olduk amk8
- cenaze evinin yemek dağıtması5
- hegelin memeler üstüne döylediği söz4
- imam hatipli kızların verici olması3
- okyanusta yüzmemiş erkek gizli eşcinseldir2
- başı açık kadın görmekten rahatsız olmak2
- tebliğ tarikatı3
- fusya semsiyeli yabanci29
- mason greenwood8
- bugün hangi sözlük kızına şiir yazsam2
- uysaljakoben11
- haluk levent in gözaltına alınması4
- velvet birlikte kahve içmeye ne dersin3
- gizli artı oy veren melek4
- raikagetokatlayan11
- yazarların en uçuk seks fantezileri12
- dolar'ın 47 tl olması10
- sanal oyunda travestiyim diye kandıran kız2
- manifest grubu9
- klavye siyasetçileri5
- qr kod ile ödeme4
- bu akşam bira içecek olmam2
- 15 temmuz'a tiyatro diyenlerin hain olması3
- kapora3
- erkeğin aldatması ile kadının aldatmasının farkı8
- etkileyici film replikleri2
- true'nin bakir olması2
erkekler arasında kullanılan hitap biçimidir, güzeldir, hoştur, belli bir samimiyet içerir, herkese hacım denmez.
eskişehir çevresinde, lisedeki kızların da kullandığı bir hitap şeklidir.
Engin Günaydın'ın Avrupa Yakası dizisindeki Burhan Altintop tiplemesinde sık sık kullandığı hitap şeklidir. Bu yol ile yeniden ülkenin bir çok yerinde hayat bulmuş kullanılmaya başlanmıştır.
Eskişehir'de bilhasla küçük çocukların ağzında duyulduğunda, benim gibi briyseniz, o söyleniş ciddiyedini duyduğunuz an yarılacağınız. " ne dedin hocam sen, bir daha söyle!" diye çocuğa yanışıp çakdırmadan, o tatlılığın elinde olduğunuzu hisettirmeme çabalarıyla söyletmeye çalışacağınız, eskişehire has olduğunu tahmin ettiğim hitap şekli.
"ı" harfini "i" harfiyle değiştirdiğinizde, fen bilgisi terimi olan hacim'i elde edeceğiniz kelime.
eskişehirlilerin genel hitap şekli.
"h" harfini "b" harfiyle değiştirdiğinizde karşı cinse edilen acayip hitap kelimesine dönüşebilen sözcük.
68 kuşağı tarafından kullanılan anlam dolu bir hitap şekli vardı. hocam derlerdi karşılarındakine. simitçiye, taksi söförüne, ya da öğretmene böyle seslenirlerdi. çünkü 68'liler herkeseten birşeyler öğrenilebileceğine inanmış mütevazı insanlardı. bir üniversite öğrencisi simit satan çocuktan hayat dersi almayı bilirdi.
hacım ne peki? herkese niye hacım dersiniz ki? herkes mi hacca gitti? kutsal toprakları herkes gördü de benim mi haberim yok?
hacım ne bence biliyor musunuz? hocam kelimesine sözüm ona alternatif bir kelime. 68 kuşağından sonra gençlik hiç bir şey yapmadı demesineler diye 40 yıllık hocamı hacım yaptınız. hacım kelimesinin kullanış amacı budur anlamı olmasa da...
hacım ne peki? herkese niye hacım dersiniz ki? herkes mi hacca gitti? kutsal toprakları herkes gördü de benim mi haberim yok?
hacım ne bence biliyor musunuz? hocam kelimesine sözüm ona alternatif bir kelime. 68 kuşağından sonra gençlik hiç bir şey yapmadı demesineler diye 40 yıllık hocamı hacım yaptınız. hacım kelimesinin kullanış amacı budur anlamı olmasa da...
(bkz: hafız)
çok enteresan bu hacımın kullanılışı bunun son sürümü olan birbirlerine imam diyenler de var bizzat gözlerimin yuvasından çıkışına, kulaklarımın çınlayışına,ağzımın köpürmesine sebep olmuştur.
(bkz: i love mübalağa)
aa-aah nerden hacın oluyorum ben senin edepsiz
(bkz: i love mübalağa)
aa-aah nerden hacın oluyorum ben senin edepsiz
- hacım dışarı gel de taso oynayalım.
(bkz: hey gidi günler hey)
(bkz: hey gidi günler hey)
hacı neyse de hacım ne lan. "ya aynen dediğin gibi yaptım hacım". olm çok eğreti lan bu. valla.
eskişehir çıkışlı bir kelimedir, yediden yetmişe herkes kullanır orada, kültürdür.
diime pelesenk oldu lan. babama bile diyorum bunu düşünün.
birinin eskişehir'li olduğunu anlamanın en kolay yolu. en alakasız tipten bile hacım lafını duyabilirsiniz. bu ne kadar yaygın kullanıldığına işarettir,candır.
eskişehirli milli jargonu.
tanınmayan insanlara hitap şekilleri arasındadır..zaman zaman kullanırım.
Genelde eskişehir halkının kullandığı sıfat. Ben de eskişehirliyim. konya'da okuyorum. Burda Birine hacım dediğimde 'sen de mi yobaz oldun' diyorlar. iki gündür izmir'deyim. Az önce bi esnafa selam aleykum hacım dedim. Nerden bildin diyo adjljdsgklds.
eskişehir'de her 10 insandan 7'sinin diline yapışmış hitap biçimidir. erkek kız fark etmeksizin söylenir sürekli.
eskiden biz eskişehirlilerin çok fazla kullandığı hitap biçimiydi. şimdi pek kullanan yok efendim.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar