bugün

veri transfer etmek için kullanılan, çağımızda herkez için çok gerekli bir hafıza aparatı
rasgele belleklerin hız avantajı ile sabit belleklerin enerji kesilse bile kalıcı olma özelliğini taşıyan (bkz: EEPROM) bellek türüdür.
gelişen teknolojiye hızla ayak uyduran taşınabilir bellektir. günümüzde 4GB'a kadar kapasitesi arttırılmıştır. gün geçtikçe fiyatı hızla düşmektedir.
bu aletlerin bazılarında kilit var. ne gerek var anlamadım, sanki cebinizde açık kalıp bilgiler dökülecek, ya da verilerinizi çalacak adam "hassiktir, kilitli lan bu" deyip vazgeçecek.
64 gb * * lık modellerinin olduğunu * bildiğim bilgi taşıma aleti.
Virüslerin ve tojanların kuluçka dönemini geçirdiği ortam.
türkçesi yığın depolama aygıtı (imiş).
- Bu salladığın ne abi?
* flaş ismi. Herkeste var olum bundan, ilk defa mı görüyorsun?
- Valla abi ne biliyim, çokta anladığım bişey diil yani.
* Neyse, benden sana tavsiye, gündemi takip et, teknolojiye ayak uydur.
- Sağol abi önerilerin için. Peki ne işe yarıyor abi bu?
* Nasıl yani? bu şey işte...Bilgisayara takıyosun şuuurdan... yok hayır bu ya da bu kısımdan.
- Sebep?
* işte takıyosun bunu. Başkalarında beğendiğin pornoları falan cd'ye çektirmene gerek kalmıyor. Kendi bilgisayarına yüklüyosun sonra.
- iyiymiş. Abi senin bilgisayar varmıydı ya ?
* Yok ama almayı düşünüyorum. Neyse hadi gel kahveye gidelim.
- /*)^'^**
eng: Flash Memory

tr: Flash Bellek

güç kesintisinde dahi içerdiği bilgileri kaybetmeyen ve tekrar tekrar yazılıp silinebilen bir bellek çeşidi.

Flash belleğin yapısı RAM'e, kullanımı da Hard Disk'e benzer.

Flash belleğin yapısı mekanik değildir, elektroniktir. içerisinde hareket eden bir parça yoktur. Bu özelliğinden dolayı bu tarz bellekler "solid state" olarak, yani "durağan" olarak adlandırılır. Hareket eden parça olmamasından dolayı hassasiyet değeri yüksek değildir ve özellikle mobil alanda kullanımı çok yaygındır.

MP3 Player'larda, cep telefonlarında, el bilgisayarlarında, dijital fotoğraf makinalarında ve dijital görüntü aygıtlarında yaygınca kullanılırlar.

Flash bellek, bir EEPROM çeşidi olarak adlandırılabilir. "Elektriksel olarak programlanabilen sadece okunabilen bellek" olarak çevirebileceğimiz EEPROM'ların üzerindeki veriler elektriksel yolla değiştirilebilir. Sadece okunabilir bellek denilmesinin sebebi, blgilerin kalıcı olmasından kaynaklanır. Klasik bellek yapılarından bilindiği üzere, flash bellekler de hücrelerden oluşur. Her hücrenin kendi transistörleri vardır. Bilgisayar otamında bilgiler 0 ve 1'lerden oluşur. 0'lar düşük voltaj, 1'ler ise yüksek voltaj anlamına gelir. Veri yazılmak istendiği anda, transistörlerin voltaj seviyeleri değiştirilerek bilgiler yazılır - silinir - yenilenir.

genel özellikleri:

Ufak boyut: Çeşidine göre, kredi kartının yarısı veya çeyrek büyüklüğünde olabilir.
Sessiz
Hafif
Hızlı erişim
Sağlam yapı

Günümüzde birkaç çeşit Flash Bellek çeşidi bulunuyor. Bunların başlıcaları şöyle:

CompactFlash
SD (Secure Digital)
MultimediaCard
Memory Stick
Smart Media
biçimlendirirken ntfs ye dönüştürebilmek için aygıt yöneticisinden özelliklerine tıklanarak ilkeler kısmında performans için en iyi duruma getir işaretlenmelidir. bu durumda kullanırken veri kaybının yaşanmaması için çıkartılırken donanımı güvenle kaldır seçeneğini kullanmak gerekiyor.
(bkz: taşınabilir bellek)
(bkz: parmak bellek)
bende bir tane var bundan, içine attığım şeyi internetten indirsem daha kısa sürüyor. aktarım hızı çok düşük heralde. alırken aktarım hızını da sorun, büyüklüğü kadar önemli.
argo olarak türkçeleştirilmiştir.

(bkz: çük) çok üstün kapasite
USB 2.0 desteklediği halde* bilgisayarınızdaki USB 1.0 portunda kullanmanız durumunda hızının düşmesinin çok doğal olduğu, verileri çok affedersiniz elektriksel bazda yazan/silen, bünyesinde saklayan minik cihazlardır. hot plug özelliği destekliyorsa** sabaha kadar takıp çıkartsanız dahi, yaşama olasılığınızın bulunduğu hataların başında flaş belleğin dile gelip "eh yani artık" küfür öncesi ikazında bulunması yer almaktadır.

yüzlerce cigolayt** veriyi bünyesinde barındırabilen bu ürünlere şifreleme ve yedekleme sistemleri de gelmiştir. genelde 128-bit olan şifreleme modülünü kullanarak ürün içerisindeki verilere erişimi engelleyebildiğiniz gibi, tek tuşla yedekleme de yapabilmektesiniz.

Flasş bellek konseptinin ürünlere sabit diskler gibi daha dahili biçimdeyerleşen türlerine ise SSD, Solid state drive* yani katı hal sürücüsü denmektedir. SSD'ler yine mantık olarak verileri elektriksel olarak bünyelerinde barındırdıklarından ötürü, sabit disklerin aksine daha hızlı ve daha zor bozulabilir niteliktedirler. Bunun sebebi, şu anda çok daha pahalı olan SSD'lerde, HDD'lerdeki gibi bir başlığa takılı döner disk plakalarının bulunmamasıdır.*
çamaşır makinesine girdikten sonra bile çalışabilen dayanıklı aygıtlar.
aldığım 16 gb' lık flash disk* crysis 2' yi almıyor kafayı yemek üzereyim.
görsel
içine film , müzik vs atarken dahi , bende sanki abd hükümetinin gizli savaş uçağı planlarını çalıyormuşum gibi bir his uyandıran nesne.
512 gb flash 1600 liradır yanlış duymadınız.

http://www.hizlial.com/ki...KvsmJnkjcUCFerKtAod8G4AfA
gelişen teknolojiyle birlikte devri neredeyse kapanmış olan bellek. yerini yavaş yavaş online paylaşım klasörlerine bırakıyor.

(bkz: dropbox)
almayın bunları. usb bellek olanları almayın. en iyisi de en kötüsü de bozuluyor aga. hatta en iyi dediğimiz ürünler hemen bozulurken, kötü dediğimiz ürünler daha uzun süreli kullanılabiliyor.

en temizi sd kart kullanmaktır. sd kart okuyucu bir usb ile de sorunsuzca, uzun yıllarda yedekleme yapabilirsiniz.

sd kart zaten kolay kolay bozulmaz. usb okuyucusu mu bozuldu ? git al yenisini. 5 tl zaten en fazla.

tavsiyem bu ufak olanlar. ama kart çok kolay çıkabildiği için ben bantladım da.

http://ledbilgisayar.net/...ard-reader-hy-tfm201-.jpg
32 mb
256 mb
512 mb
1 gb
2 gb
4 gb
8 gb
16 gb
32 gb
64 gb

Diskleri gordum sanirim.

Gecmisten bugune hizlari ise;

1.1
2.0
3.0

Di sanirim.
(bkz: usb 3 1)
görsel
Kim bilir içinde neler vardır.