bugün

/790
Fenerbahçe. Koyan takımdır ağır koyar.
Sonsuza dek tutmaya devam edeceğim takımdır. Biz varken sana birşey olmaz fenerbahçem. Yenilsede yensede kalbimizde hep fenerbahçe.
tarafsız olarak kabul etmek gerekir ki Türkiye'nin derbi kralıdır.
http://ulkerfenerbahce.co.../fenerbahcederbikrali.png
Bugun malesef maglup oldugumuz bir takim. Bir beseiktas taraftari olarak malesef uzgunum. Yine de Fenerbahce taraftarlarini tebrik ederim.
kadıköy'de oynadığı derbi maçların inceleme altına alınması gereken spor klulübü.

ben merak ediyorum hocam, barcelona ve real madrid dahil olmak üzere dünyanın hangi üst düzey futbol klübünde, iç sahada böyle bariz derbi üstünlüğü söz konusu?

kimde var ? defalarca şampiyonlar ligi şampiyonu, uefa şampiyonu felan olmuş klüplerde bile yok böyle bi olay. üstelik 14 senedir felan devam eden bir hadise bu.

ee peki nasıl oluyor bu ? fenerbahçe rakiplerinden çok üstün bir takım olmadığına göre ve dış sahada bocaladığına göre, nedir bu kadıköy'ün tılsımı ?

acaba hakemler mhk, fb yönetimi ve taraftarlar tarafından baskı altına alınıp, her derbi maçta futbol oyun kurallarının dışına çıkıldığı, gösterilmeyen kartlar ve yaratılan fauller, penaltılar ile felan rakibi bozarak olmasın sakın bu tılsımın sırrı ?

aga kadıköy'de hakemler eyyama gidiyor, çaktırmadan feneri kolluyorlar. ilmek gibi işliyorlar ve rakibi bi güzel ekarte ediyorlar. öyle hassas noktalarda, öyle altın vuruşlar yapıyorlarki, rakipte psikoloji felan kalmıyor. oyunun dengesi, düzeni bozuluyor. maç terörize oluyor ve en nihayetinde kaçınılmaz sonuç ortaya çıkıyor.

bu kadar basit ve net. gerisini külahıma anlatsınlar. ingiltere ve ispanya'dan iyi bir hakem maçı gelip yönetsin, fenerbahçe çoğu derbi maçı kaybetmezse adam değilim mk. o kadar net.
kuruluş amacı ve misyonu galatasaray ı yenmek olan garip bir spor kulubü.
ilk ismi siyah çoraplılar olan dünki derbiyi almış bir takım, evet.
türkiye nin daima her anlamda en büyük kulübüdür. ne kadar düşmanı olsa da bu böyle kalacaktır.
avrupa'da general harrington kupasını alarak ilk kupayı kaldıran türk kulüptür. mazisinde tarih yatar. her spor dalında her branşda her kulvarda şampiyon olmak için onu geçmek gerekir.
general harrington kupasını alarak avrupa'da ilk kupa kazanan türk takımıdır.
uefa avrupa ligi'nde şampiyon olacaktır.
braga'ya portekiz'de 12 tane döşeyecektir. evet.
görsel görsel
görsel görsel
görsel görsel
görsel görsel
görsel görsel
görsel görsel
görsel görsel
görsel görsel
görsel görsel
beşiktaş için ''haddinizi bilin büyük takım değilsınız'' şeklinde ivana sert vari kareografi (!) oluşturabilecek kadar terbiyesiz, trajıkomik, süleyman seba gibi kulüpler üstü saygı duyulan üstelik ölü bir spor kulübü yöneticisine aşağılıkça küfür edebilecek kadar haysiyetsiz bir taraftara sahip spor klubü. bunun yanı sıra takımının galibiyetinden sonra yönetici kimliğini unutup '' nasıl siktik amaa ehüehüehü'' minvalinde twit atabilecek kadar basiretsiz, çocukça ve laçka yöneticilere sahip bir kulüp. farkettiyseniz fenerbahçe kulubünü kötülemedim yöneticilerini ve taraftarını kötüledim. ve evet bir kulübün karakterini de yönetici tipi ve taraftar tipi belirler. kısacası başarılarını bir kenara bıraktığımız takdirde rezalet bir kulüp.

sözlerimi şöyle bitirmek istiyorum

en büyük feneeeer şampiyon feneeeer

yanlış anons ulan ipneleeeer.
ismi volkan olan oyuncularının şeref yoksunu olduğu şerefli takımdır.
rakiplerine göre en büyük artısı gerçekten bir spor kulübü olmasıdır. diğer takımlar da amatôr branşlarda var, başarı da yakalıyorlar ama istikrarları yok. Fenerbahçe yi büyük kulüp yapan da tüm branslarda her yıl heyecanı son ana kadar yaşatması.
iyi yönetilen kulüp. bir kulüp iyi yönetiliyor diye parasını kullanıyor diye bazı gereksiz amcıkağızlılar tarafından "denetleme olsun bu kadar zengin olmasınlar" gibi saçma bir öneri ile saldırı altına alınması acizcedir.
başarısında en büyük artısı zengin olması olarak görülebilecek kulüp. misal neredeyse 20 senedir futbol, basketbol, voleybol izliyorum, fenerbahçe" nin maddi sıkıntı ile başladığı bir sezon aklıma gelmiyor. ee, istediğin oyuncuyu getirebiliyorsun, bir zahmet avantajlı ol, başarılı ol.
artık fifa ve uefa" nın kafa kafaya verip futbolda sağlıklı rekabeti engelleyen bazı kulüplerin aşırı zenginliği konusunda kararlar alması gerekiyor. yoksa sağlıklı bir rekabetten söz edemeyiz.
Her branşının giderlerini masraflarini karşılayabilecek fanatik Fenerbahçeli iş adamı bulabilen camia. Şahenk, Ülker, acun, Koç, memetali aydinlar (zamaninda) .. bunlardan bir kaçı.

Beşiktaş'ta işler nasil bilmiyorum ama bizim galatasaray'da liseli morukler " kulüp elden gidecek " korkusuyla neredeyse hicbir yardımı kabul etmiyorlar ahaha. Aziz'in en beğendiğim yönü o zaten. "Koltuğuna göz dikmeyen" zengin Fenerbahçeliler le her zaman iyi bir diyalog icerisinde olmustur ve onların etinden sutunden her zaman çok iyi faydalanmıştır.
sıkı bir galatasaray'lı olarak gelecek sene şampiyonlar ligine gitmesini çok istediğim camia. gitsinde görsün dünyanın kaç bucak olduğunu gruplarda patates olur gelirler. lakin allah'ı var elde edecekleri geliri çok iyi değerlendirirler bizim gibi mallık yapmazlar.
her an kendisine bir operasyon yapılabilecek olan kulüp. aziz yıldırım, mahmut uslu, robin van persie ve nani terör örgütü pkk'ya yardım ve yataklıktan yargılanabilir mesela. zaten aziz yıldırım'da diyarbakır'lı. amed maçında mahmut uslu rakip takımın atkısını takmıştı. çocuklar ölmesin pankartını da tutan oyuncularımız oldu. hem pkk'da bir kaç sene öncesi gibi barış elçisi değil. şu an terör örgütü sayılıyor.

şahlandık gidiyoruz ve bundan daha önemlisi galatasaray battı batıyor. bu saydıklarım gerçekleşirse hiç şaşırmam.
puhahaha. başarısında en büyük artısı zengin olmasıymış, ahahahaha, ulan ya bu ergen galatasaray taraftarından buralarda da mı kurtuluş yok arkadaş asdasdasf.

bize ona kurumsallık diyoruz, sizin botokslu ve afilli cümlelerinizde geçen ama bizim icraatlarımızla sabit olan bir şey. biz ona markalaşma diyoruz, biz ona tesisleşme diyoruz, biz ona kulüp, yönetim, camia kenetlenmesi diyoruz. biz ona fenerium diyoruz, biz ona topuk yaylası diyoruz. sizde bütün bunların tek kelimelik karşılığı belki "bileklik"tir, ama fenerbahçe olmak asla sadece zengin olmak değildir. bu biraz köylü cinliği yapmaktır, para bok ama kırosunuz iması yapmaktır. ee, 300 lira burs alıp 120 liralık lisanslı fenerium ürünü alan üniversite öğrencisini ne yapacağız? yahut tamamen karşılıksız milyon dolarlık oyuncuları kulübe veren iş adamlarının fenerbahçe sevgisini? daha önceki gün seyirci ortalamaları açıklandı, açık ara lider olan takım kim acaba, bir bakar mısınız? bütün bunlara sahip misiniz? sizce bütün bunlardan "ama siz çok zenginsiniz yeaaa" mı çıkar? bu kadar mı sığsınız?

kaç yıldır haksız yere veya şans eseri ya şampiyon oluyorlar yahut şampiyonlar ligine gidiyorlar, kaç milyon euro haybeye kazandıklarını sayamadım. biz ise her yıl ilk ikide yer almamıza rağmen, onlarca baskıya, kurşuna, şike iftirasına, dalavereye rağmen batmak şurada dursun daha da güçlenerek çıktık belki. sizce sadece "zengin" olduğumuzdan mı? demek ki yaşadıklarımızın yüzde beşini yaşasanız kilidi vurup gideceksiniz.

gelmiş ağlıyorlar, gülünecek hallerine. paran yoksa para kazanacaksın, kazanamıyorsan proje üreteceksin, üretemiyorsan susacaksın, ülkede ucuz sol argümanlar, güya para kötüdür, kapitalizm iyyy iğvençç ayakları yapmakla olmuyor, bu taraftarın takımın arkasında durmasının sebebi var. sizin gibi olmak, sizin gibi rezil olmak istemiyor. namerde muhtaç olmak istemiyor. yetmiyor, takımında rvp'yi görmek, nani'yi görmek istiyor. basketbol takımıyla avrupa'nın en büyük kupasını almak istiyor, bekliyor. üstelik bunların hepsini 1 yıllık istikrarsız, tesadüfi başarılarla değil, süreklilik arz edecek şekilde istiyor ve bekliyor, bunu yaparken de hiçbir fedakarlıktan kaçınmıyor.

adam gitmiş çöp selçuk'a yıllık 3,5 milyon euro vermiş, oynatmadığı tarık çamdal'lara, burak'lara, sakat hamit'lere paralar saçmış, eee, ondan sonra ağlıyor, neymiş "ama sis çok senginsinis yeaa, istediginis futbolcuyu alabiliyosunuss, ama ama bu haksıslıkk ;(" diye.

bir de tabi bütün bu anlattığım komediyi uefa ve fifa nezdinde açmış akıllı cinconlu, vallahi ben okurken gülme krizine girdim, adamlar okurken bence komaya girip ölebilir, akabinde ceza verebilirler kulübe, ulan harbiden şaka mı yoksa ciddi ciddi bu konuda karar almamızı mı istiyorlar diye. yahu adamlar sana daha dün sağlıklı rekabet koşullarında değilsin diye ceza vermedi mi? asdasdasdf.

sağlıklı rekabete sokayım, sen önce sağlıklı kulüp yapını kur, marketing yapmayı öğren, dördüncü yıldızı alıp formanda nereye koyacağını öğren, finansal fair play'e uy, ayağını yorgana göre uzat, ergen taraftarınızı gaza getiren botokslu ve de atarlı yöneticilerinize koyunluk yapmamayı öğren, sezon sonunda sözleşmesi bitecek adama yarım sezon için 2,5 milyon euro vermemeyi öğren, daha neler öğren neler..yazsam burdan kadıköy'e yol olur..

ama önce, komik olmamayı öğren. komik olmamak, ciddi olmak önemli. bayağı önemli.

hahahaha, zenginmişiz. bizle mi kazandın lan, sana mı soracağız keko.
her yerdedir.

görsel
görsel
görsel
görsel
görsel
görsel
görsel
görsel
türkiye nin en büyük kulübüdür. hep öyle olacaktır. 3 kulvarda gerçek mücadele ile oynayandır.
görsel görsel
görsel görsel
görsel görsel
görsel görsel
görsel görsel
görsel görsel
görsel görsel
© copyright 2005 - 2026