bugün
- elektrikli otomobil3
- sözlük kızlarının kombinleri19
- tai lung51
- recep tayyip erdoğan22
- ankete gelin beyler27
- ne kadar yaşlısın19
- sarapci koala40
- seks benim için 3 planda diyen erkek3
- bu saate kadar uyuyan aymaz insan2
- yaşlanma belirtileri2
- rolünü iyi oynadığı için tepki çeken oyuncular2
- ırkçıların hırt dediği insanlara sevgi göstermek21
- sözlükte yükselen reis sevdası20
- anın görüntüsü18
- şarapçı koala niye kuzey kore'ye gitmiyor8
- dolly parton'ın ölümü3
- sözlüğe küsmek4
- kızarmış ekmek10
- geceye bir tavsiye bırak2
- uludağ sözlük iç huzur ve aydınlanma derneği9
- gece araba sürerken dinlenecek şarkılar3
- sevmediğiniz yazarlar14
- kendine yabancılaşmak10
- pkk'nın silah bırakmasını takip edecek kurul31
- avon ultra colour indulgence ruj3
- doğu perinçek6
- yalnızlık rahatlıktır15
- gece2
- ben gökten inen ekmeğim5
- ben de reise oy vericem12
- aktrolleri çıldırtacak bir şey bırak9
- terörsüz türkiye5
- bir orduya karşı tek kişi olup doğruları savunmak8
- pkk kürt ağa ve kürt feodallere ne yapmış26
- kaşık pozisyonunda sevgilisinin önünde yatan erkek2
- rica ediyorum beni eksilemeyiniz6
- bir otel odasında yalnızken duyulan hüzün4
- isa kendini tanrı'nın oğlu olarak görüyordu5
- sözlükte yaratım sancısı çekmek5
- sözlük sosyalistlerinin fotoğrafları5
- koala aniden 180 derece neden döndü sorunsalı6
- bir soru sor7
- azerbaycan türkçesi daha güzel olan kelimeler12
- türkiye de sosyalist devrim olma ihtimali10
- velvet39
- laik teyzelerin fenotipi34
- kutlu doğum haftası9
- persac ile tantuni yiyip sinema konuşmak6
- izmir bok kokuyor deyince seri eksilenmek22
- dünyanın en büyük orospu çocuğu7
Birbiriyle gayet uyumlu iliskidir. Zira felsefe'de mantikla ayni noktaya farkli yerlerden bakmayi saglik verir. *
mantıkta felsefe yoktur ama felsefede mantık vardır.
(bkz: ne dedim ben şimdi)
(bkz: ne dedim ben şimdi)
modern mantık dersinden 90 final notuyla kalan bir felsefe öğrencisinin çözemediği ilişkidir.
her durumda tencere kapak oldukları söylenemez.
felsefenin mantıklısı kabul görür, mantıklı derken gerekçeli.
(bkz: felsefede mantık yoktur)
(bkz: olsa da bilinemez)
(bkz: bilsek da aktaramayız)
(bkz: aktarsak da muhtemelen bi işe yaramaz)
(bkz: olsa da bilinemez)
(bkz: bilsek da aktaramayız)
(bkz: aktarsak da muhtemelen bi işe yaramaz)
kaba etten uydurulmaması gereken ilişkidir.
özellikle dil felsefesi alanında, felsefi önermelerin dilsel analizleri noktasında mantıkçı pozitivistlerin kullandığı bir araç olarak mantık, önermelerin statülerini ve geçerliliğini denetleme amacıyla kullanılmaktadır.
ayrıca; evrensel bir dil oluşturma adına mantık, mantıksal pozitivizm savunucuları tarafından olanaklı bir araç olarak görülmektedir.
mantık bir araçtır, felsefe ve diğer bilimler için.
(bkz: wittgenstein)
(bkz: bertrand russell)
(bkz: tractatus)
(bkz: mantık felsefesi)
özellikle dil felsefesi alanında, felsefi önermelerin dilsel analizleri noktasında mantıkçı pozitivistlerin kullandığı bir araç olarak mantık, önermelerin statülerini ve geçerliliğini denetleme amacıyla kullanılmaktadır.
ayrıca; evrensel bir dil oluşturma adına mantık, mantıksal pozitivizm savunucuları tarafından olanaklı bir araç olarak görülmektedir.
mantık bir araçtır, felsefe ve diğer bilimler için.
(bkz: wittgenstein)
(bkz: bertrand russell)
(bkz: tractatus)
(bkz: mantık felsefesi)
felsefe bir nevi klasik mantıktır. felsefeye konu edilen her şey, sembolik mantığın yöntemiyle çözülmeye çalışılır aslında; ancak hayat, p,q ve r'den ibaret olmadığı için, araya laf karışır, konu uzar. yoksa aynı şeydir.
mantık her zaman kesin önerme ya da yargılar içerir ama felsefe olaylara daha değişik açılardan ilerleyerek karmaşık bileşkelerden mantıklı önermelere ya da yargılara ulaşmayı çabalar. mantık belli bir konuda gerçekliği ispatlama ve denetleme misyonu taşırken, felsefe bütün bir evreni, yaşamı düşünceyi kompleks önermelerle açıklamaya ve anlamlandırmaya çalışır. mantık bilimi kanıtlama yolu ile yaşamın kaynağını irdeler felsefe ise akla gelebilecek her türlü düşünceden yola çıkarak yaşamın kökenine inmeye, hayatın kaynağını ve sebebini bulmakla uğraşır.
felsefe yoktur. mantik olabilir belki.
(bkz: ludwig wittgenstein)
Felsefe daha eskidir.Daha sonları iş çığrından çıkınca 'mantık' ortaya çıkar.Kısmen Aristoteles başlangıçlı mantık dayatması, diyalekdik anlayışa ve materyalizme karşı bir temele sahiptir.M.Ö. 420'ye doğru Abdera'da kendi okulunu kuran Demokritosun öğretisine ve iyanya okullarınına karşıt gelişen mantık dayatması hiçde tesadüf eseri ortaya çıkmamıştır.Dönemin şartları itibariyle düşünülecek olursa eğer akademik bir kapışmanın eseri olduğu anlaşılır.Asia dan yükselen Kinik felsefe ve Abderadan yükselen Pyrrhoncu şüphecilik Akademiadakilerin canını sıkmış olmalı ki böyle bir arayışa giriştiler.Platon okulunun kapısına 'geometriyi bilmeyen buraya girmesin' yazabilecek kadar maddeciliğe ve şüpheciliğe kızmıştır.
Nietzsche mantık kavramına sonuna dek karşı çıkarken ,mantığın felsefi temelinin olmadığını, estetik kaygılar güttüğünü ve düşünceyi kısıtlayan bir engel olduğundan bahseder.
Nietzsche mantık kavramına sonuna dek karşı çıkarken ,mantığın felsefi temelinin olmadığını, estetik kaygılar güttüğünü ve düşünceyi kısıtlayan bir engel olduğundan bahseder.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar