bugün
- berna laçin'in gözaltına alınması36
- sizce karizma mıyım13
- ak parti kimsesizlerin kimsesidir9
- burak yılmazdaki taşşağın kimsede olmaması11
- koltukaltı kıllı kezo7
- hıçkırığı anında durduran formül4
- 61 yaşında plank rekoru kırmak4
- montella ile yolların ayrılması4
- seray sever3
- kız olduğu halde ilgi duyduğunuz yazarlar6
- arkadaşlar etkileşelim mi6
- erkek olduğu halde ilgi duyduğunuz yazarlar7
- selam kızlar hala evlenmedim7
- kadınların aklı yoktur hiçbir şeyden anlamazlar9
- sabah sabah 500g çikolatalı puding yemek6
- takibe takip beğeniye beğeni diyen sözlük kızı4
- sizi müdüre şikayet eden arkadaş3
- arda turan milli takım teknik direktörü olacak3
- s'i l v'e r m'i s t4
- allah atatürk ten razı olsun2
- muslettin amca6
- sevilmeyen yazara yaprak sarma ısmarlamak3
- yazar fake mi diye arkadaşlarına mesaj atmak35
- dolmuşta para üstü bekleme gerginliği4
- ne yapıyorsunuz lan kekolar3
- durup durup hickk diye ses cikaran insan2
- yazarların şu an içtiği içecekler3
- arkadaşlar ben neden sözlüğü ciddiye alıyorum2
- cumadan bir gün önceki gün bugün perşembe3
- sütte leke var cemil tugay da yok4
- hiç yutup izlememek4
- sözlük ergenlerini sille tokat dövmek2
- arkadaşlar benim günüm neden aymadı3
- all s fair2
- vicdanını kaybetmiş akpliler4
- en toksik kadınlar3
- biraz çalışayım2
- birikimleri yiyemeden ölmek3
- haniy yaaa3
- inci sözlük6
- market ürününü siyasi görüşü2
- internet arama geçmişini temizleyemeden ölmek3
- atsızı sevmeyen türk5
- arabayı fullemek3
- berberin nasıl olmuş sorusuna ağlayarak cevap vrmk3
- sünnilik islam dan ayrı bir dindir3
- yazarların sabahın 6 sında ayakta olma nedenleri6
- sürekli esnemek2
- hiçbir şey bilmeden her konuda haklı olmak3
- aykolik ismet masklavi ne yapıyor şu an5
asla utanılacak bir şey değildir. zengin olupta haysiyetsiz olmaktansa fakirlik en güzel zenginliktir.
dedemin sürekli fakırlık diye telaffuz etmesinden dolayı aklıma nedensizce fifty cent'i getirir.
bir zamanlar karşında fakir ama onurlu birisi vardı deme fırsatını verir.
fakirlik, alabildiğine hiç bir şeye sahip olamamaksa eğer; siz fakir insanlar hiç bir şeylerin tanrısısınız, siz hiç bir şeylerin en zenginisiniz. gurur duyun ruhlarınızla, beden çürüyüp gidecek elbet geri kalan mal varlıklarıyla, hatılararla..
(bkz: zenginlik)
(bkz: zenginlik)
''nerdeyse fakirlik küfür olacaktı''demiş hz.peygamber.
yine unuttuk sen'in değerlerini.şefaatten başka ne dilenebiliriz ki.
yine unuttuk sen'in değerlerini.şefaatten başka ne dilenebiliriz ki.
duygularını hatta hislerini en minumum düzeye indirmiş olma,yada indirmek zorunda bırakılma manevi açıdan.maddi olanını yazmaya gerek yok, sokağa çıkın yeter.
edit;imla hatası yüzünden değil,maddi boyutunu eklemek istedim.
edit;imla hatası yüzünden değil,maddi boyutunu eklemek istedim.
büyük şehir çocukları bilmez genelde, komşular arasındaki tabak alışverişlerini.. o halde küçük şehir çocukları için gelsin:
fakirlik, validenin* komşudan gelen bi kap yemekteki etleri çocuklarına ayırmasıdır. zordur..
fakirlik, validenin* komşudan gelen bi kap yemekteki etleri çocuklarına ayırmasıdır. zordur..
fakirlik sen adama ızdırap çektirir yapmak istediğini yaptırmaz yaşamak istediğini yaşatmazsın en güzel yaşları çalarsın senin ananı, avradı, gelmişini, geçmişini her gün birini s.kim.
hiç bir insanın yaşamaması gereken zorluk.
(bkz: öğrenci evi)
maddi anlamda yeterli olamama. bu maddi durumdan unutulmak yoktu bir zamanlar şimdi ise para kimde liderlik onda gurur ikinci planda
tamamen yok edilmesi belki mümkün olmayan ama kapitalize olmuş ruhların paylaşımı öğrenebilmesiyle hafifletilecek bir durumdur.
utanılacak bir şey değildi bundan 20 sene önce. gururlu olmak önemliydi. ama artık insanlar bundan utanıyorlar. gururlu olmak ise ikinci planda.
asgari ücret * 638 ytl iken, açlık sınırının 726 ytl olduğu bir ülkede yaşamak değil yaşamak için cebelleşmektir.
irksal bir durum bu herhalde, parasiz olanlariniza buradan sesleniyorum: ben zenginler tarafini kontrol ettim ozenilecek pek birsey yok orada.
kanaatin hasmı, zenginliğin ikiz kardeşidir.
kanaat arttıkça fakirlik azalır. dışarıdan bakınca zenginlikle fakirlik ikiz kardeş kadar benzer birbirine.
kanaat arttıkça fakirlik azalır. dışarıdan bakınca zenginlikle fakirlik ikiz kardeş kadar benzer birbirine.
işini kaybetme korkusu,
azcık olan parasını kaybetme korkusu derken
insanı bir yerden sonra onursuzlaştırır.
azcık olan parasını kaybetme korkusu derken
insanı bir yerden sonra onursuzlaştırır.
vitrinlere, hipermarketlere yabancı olmaktır. el bebek, gül bebek büyüyüp de, sonradan kurduğunuz hayatta fakirliğe düştüyseniz, işte, o, büyük bir şamardır. nefsiniz terbiye edilir. zaten tok gözlüyseniz, katlanırsınız. tek korkunuz, fırlayan ilaç fiyatlarıdır. vitrinlerle işiniz yoktur. hastalık ve kira derdi korkutur insanı. cebinizde para yoksa, gizli bir yasak vardır hayatınızda. her dükkana dalamazsınız. tek hakkınız bakmaktır. bakmazsınız zaten. gerek yoktur.
allah'ın insanı onunla imtihan etmemesini dilediğimiz şey.
umuttur fakirin ekmeği.
az önce bir yüze nasıl yansıdığına şahit olduğum durum.
yardım istemek için belediyeye gelen otuz beşinde bir kadının yüzünden okuduğum. onyedisinde oğlu dördüncü kez hapiste. ayrıca uyuşturucu bağımlısı. diğer oğlunu yatılı okula vermiş, ankara'nın bir ilçesinde. yanında on yaşındaki kızı kalmış sadece. kocası terkedeli zaten beş yıl olmuş. kimsesi yok, arayanı soranı yok. hiç bir şeyin sahibi değil, çocuklarının bile. on yedi yaşına geldi, daha bir kere bile yeni ayakkabı alıp giydirmedim ben çocuğuma, diyor. ağlıyor.
densizce belki şimdi hapiste olması daha iyi oğlunun diyorum. hiç olmazsa o pis çevresinden kurtulur, uyuşturucu bağımlılığını yener diyorum. yüzüme sen ne anlarsın der gibi bakıyor. utanca boğuluyorum, bu kadar düz bir mantık yürüttüğüm için. hem de bir anneye, hem de evladıyla ilgili.
işte o kadın fakirliğin ta kendisi, çocukları da öyle. o çocuklar ki daha doğdukları anda hayata birkaç sıfır yenik başlayanlardan.
yardım istemek için belediyeye gelen otuz beşinde bir kadının yüzünden okuduğum. onyedisinde oğlu dördüncü kez hapiste. ayrıca uyuşturucu bağımlısı. diğer oğlunu yatılı okula vermiş, ankara'nın bir ilçesinde. yanında on yaşındaki kızı kalmış sadece. kocası terkedeli zaten beş yıl olmuş. kimsesi yok, arayanı soranı yok. hiç bir şeyin sahibi değil, çocuklarının bile. on yedi yaşına geldi, daha bir kere bile yeni ayakkabı alıp giydirmedim ben çocuğuma, diyor. ağlıyor.
densizce belki şimdi hapiste olması daha iyi oğlunun diyorum. hiç olmazsa o pis çevresinden kurtulur, uyuşturucu bağımlılığını yener diyorum. yüzüme sen ne anlarsın der gibi bakıyor. utanca boğuluyorum, bu kadar düz bir mantık yürüttüğüm için. hem de bir anneye, hem de evladıyla ilgili.
işte o kadın fakirliğin ta kendisi, çocukları da öyle. o çocuklar ki daha doğdukları anda hayata birkaç sıfır yenik başlayanlardan.
(bkz: fukaralık)
maddi olarak yeterli düzeyde olmama veya herhangi bir şeyden(maddi-manevi) yoksun olma durumu,yoksulluk.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar