bugün

/262
sevgilimle yegane kavga sebebimizdir. sağolsundur. en kısa sürede çökmesi bir daha da toparlayamaması dilenendir.
iş başvurusunda üyeliğinin olup olmadığı sorulan site.
Tanımadığın birisine mesaj atmak için 0,53 TRY! isteyen site.

Facebook paralı olmuş ya la.

Bedava yazarsan "DiĞER" klasörüne düşüyormuş.
haber kaynağını değiştiren sitedir.
kadınları türkiye'deki abazanlardan kurtarmak için mesajlardan para istemeye başlamış site.
ilk popüler olduğu zamanlarda bir hesap açmıştım bu sitede. önüne gelen birbirini ekliyor tabii o zamanlar. filanca yerde 3 dk sohbet ettiğin adam bile bir bakmışsın ortak arkadaş vesilesiyle seni eklemiş. sen de kabul ediyorsun tabii. arkadaş sayısı yarıştıran ergenlerin domine ettiği bir ortamdasın ve millet deli gibi arkadaşlık isteği gönderiyor. serde kibarlık var ya, kabul etmesem ayıp olur diye diye 2-3 ay sonra arkadaş sayım 1000 küsür oldu. gerekli gereksiz herkesi takip etmeye başlamıştım artık. lisede uyuz olduğum x kişisinin yeni sevgilisiyle cilveleşmeleri, çakma devrimcilerin gerzek beyanları, aşırı dindarların kıssadan hisse paylaşımları, çirkin kızların kezban pozları ve gönderiler altında yaşanan absürd tartışmalar... bir baktım arkadaşlarımdan nefret etmeye başlamışım. kapattım hemen hesabımı. azılı bir facebook düşmanı oldum. birkaç sene yanaşmadım bu siteye.

neden sonra dedim ki kızım sende mallık var mı? neden topyekun bir sistemi yermek yerine adam gibi kullanmıyorsun bunu? neticede hesabının kontrolü senin elinde. herkesi listene almak gibi bir zorunluluğun yok. amacın neyse ona göre kullan. açtım tekrar bir hesap. ayarlarımı yaptım. arkadaşlarım dışında kimse aratıp bulamıyor beni. arkadaş ekleme/mesaj alma ayarlarını da yaptım. şimdi toplasan 200 kişi yok listemde. sadece haber almak istediğim yakın dostlarım ve işlerim gereği eklediğim insanlar var. arada birkaç tane kibarlıktan eklediğim kişi de var mutlaka ama olabildiğince minimize etmiş durumdayım. kafam oldukça rahat. paylaşımlarından dolayı insanlara gıcık olma durumum da çok nadir çünkü gıcık etme potansiyeli olan kişiler haber kaynağımda hiç çıkmıyor. ne halt yediklerinden haberim yok. spam mesajlar ya da taciz mesajları almıyorum. ortak orkadaşım olmayan insanlar ekleyemiyor vs. vs.

ne diyordum? he. bugları filan var baya evet ama gerçekten işlevsellik olarak çok memnun olduğum bir hizmet. eğer siz de anti-facebook timindenseniz benim bir zamanlar olduğum gibi, öncelikle listenizi ve hesabınızı kullanım şeklinizi gözden geçirin derim.
her şeyi gördüm, her şeyi kabullendim. ölen adamın duvarına "allah rahmet eylesin" yazan adam bile gördüm. ama ölen halasının mezar taşının resmini çekip "seni unutmayacağız" diye facebook'a koyan adamın -çok samimi söylüyorum- ben ta amına koyayım. bu kadar mı delirdiniz lan?
haber bandı görünürde olmayan.
edit: gündüzleri görünür olup da geceleri kaybolmaya başladı meret.
bugünden itibaren profil kısmı değişmiş olan sitedir. daha ayrıştırıcı olmuş.
"yakında ölecem lan galiba" durum güncelemesi yapıp, 20dk da 3 kişinin beğendiği site.
an itibari ile bir haller olan site.
Facebook, insanların başka insanlarla iletişim kurmasını ve bilgi alışverişi yapmasını amaçlayan bir sosyal paylaşım web sitesidir.
birazdan, aslında fazla kullanmayanlar, bi arkadaşının hesabını kullananlar tarafından itin götüne sokulacak site.
amale birliğidir.
tipi yine değişmiş site. hayırlı uğurlu olsun.
başlarda genç bir grubun rağbet gösterdiği ardından çoluk çocuğun hücum ettiği tabir i caizse amale kaynayan bir sosyal ortam .
yılların eskittiği bir site.
sosyal medya sitesi olmaktan çıkıp, üyelerinin paylaşımlarının beğenilmesi durumunda mutluluk yaşadığı, beğeni alınamaması durumunda ise kendilerini kötü hissettikleri, başkalarının sözde mutlu fotoğraflarına bakarak acı çektikleri, içten içe başkalarının hayatlarına özendikleri sahte bir dünya haline gelmiştir.

faydaları tamamen göreceli ve zararlarının bu denli açık olmasına karşın halen dünya üzerinde en çok üyeye sahip sosyal medya (?) sitesi durumundadır.
Yeni profil sayfası ile beğenimi kazanmış sitedir.
10 kişiden 8'inin kullandığı sosyal sitedir, samimiyetsiz davranışların sergilendiği ve gitgide ergenlerin doluşmaya başladığı dediğim sitedir, facebook kullanan kişileri samimiyetsiz bulduğum sitedir, facebook kullananları ciddiye almadığım sosyal sitedir, gereksiz olarak adlandırdığım sosyal paylaşım alanı.
ha bir de aklıma şu geldi, facebook denen şey ucuz bir kerhane gibi. yanlışlıkla düşen varsa kurtarsın kendini.
ilişkilerin en büyük düşmanıdır.
Tanımadığınız insanlara attığınız mesajların karşı tarafın "gelen kutusuna" düşmesi için değişken para ödemeniz gereken site.

Örneğin ilk mesaj 0.53 olabilirken, ikincisi 0.83, üçüncüsü 1.22TL diye geçiriyor. Sonra tekrar 0.53TL'ye dönüyor. Fiyatlandırma tipe göre mi yapılıyor belli değil.*. iyice yavşak bir site olmuş anlayacağınız.
aslında kullanışlı olabilir. ama yurdum insanı bunun da içine etmeyi başardı.
artık amacının çok dışına çıkardığımız bir site. yeni adıyla da ''haset makinası''. insanları kıskandırmak, hayran bırakmak, olan dışı beğeni toplamak ve ilgi çekmek için her gün hatta 6 saatte bir hesabımızda onlarca resmimimzi ve videomuzu paylaşıyoruz... ama çok ilginç ki kıskandırmak istediğimiz insanların neredeyse tamamını gerçek hayatta tanıyoruz ve maalesefte arkadaşlarımız! durum böyleyken artık iş öyle bir çığırından çıktı ki akıl sır ermiyor, geçenlerde bir arkadaştan duydum; face'de ona buna gösteriş yapmak, millete nispet olsun diye para biriktirip, 5 yıldızlı otellere, tatil köylerine gidenler varmış. amaç orada bir günde olsa kalıp, yüzlerce resim çekinmek ve bunları face'de paylaşmak tabikide millete nispet yapmak. egolar ancak böyle doyuyor kimi insanlarda, çok garip....
yeni arayüzüne geçişte kişi ayrımı yapan sosyal ağların eni.
© copyright 2005 - 2026