bugün

/262
--spoiler--
Facebook arabirimini değiştirmeye devam ediyor. Bu kez özel mesajlara el atan sosyal ağ portalı, özel mesajların düzenini değiştirecek.

Yeni çerçevede Facebook, özel mesajları halihazırda sağda duran bölümden sol sütuna kaydırıyor. Kullanıcılar mesajlarının ufak bir kısmını bu sütundan görebilirken, sol sütundaki herhangi bir mesaja tıklandığında sağ bölümde mesajlaşmanın devamı ekrana geliyor.

Yeni arabirim, aynı zamanda özel mesajlar içinde herhangi bir kelime ile arama yapılabilmesine de olanak veriyor.

Değişim bugün itibariyle başladı. Facebook kademeli olarak tüm kullanıcılarına bu yeni arabirimi sunmayı planlıyor. (Hürriyet)
--spoiler--

yakında uzaya birşeyler yollayacağını düşündüğüm site, oynamayın kardeşim artık şunun tasarımı ile yeter yahu..
o değilde şu timeline şeysini hala millete kabul ettirememiş sitedir.

hala millet eski stil de takılmaya devam ediyor ilginç, timeline şeysi açıklandığı anda ilk atlayan salak bi bizler varız heralde millet hala direnmeye devam ediyor.

ve söz oregon stüdyolarmızda.

mark?
beni zorla zaman tüneline iten sosyal medya zıpkası.
artık çekilmez olan yerdir. neden mi? ateistleri, dinsizlerin hesaplarını hackleyip hala hoşgörü dinindeyiz yeaa biz gevelemelerinde bulunan orospu çocuklarının çokça barınıp kendilerini islam fedaisi sandığı yer oldu. üstüne bir de kendilerine atatürkçü falan diyorlar. lan yörü git. senin daha başka görüşlere saygın yok ibne.
dolandırıcıların olduğu tarzında bir haber ile, yine haber konusu olmuş site.

--spoiler--
Dolandırıcılar "Zoka"lıyor

Milyonlarca kişinin üye olduğu sosyal paylaşım sitesi Facebook'a dadanan sahtekarlar, farklı bir yöntemle insanları dolandırmaya başladı. Profilini kopyaladıkları kişiler adına oluşturdukları sahte profil aracılığıyla arkadaşlarının cep telefonunu ele geçiren dolandırıcılar, gönderdikleri SMS yoluyla "ZOKA" isimli bir şirketten aldıkları sözde servis için ücret talep etmeye başladı.

internette milyonlarca kişinin üye olduğu Facebook' a dadanan dolandırıcılar, ele geçirdikleri cep telefonlarına hayali servis karşılığında ücret talep ediyorlar.

Dolandırıcıların geliştirdikleri yeni yöntem şöyle:

Sahtekarlar Facebook'ta kayıtlı olan bazı kişilerin profilini kopyalayarak oluşturdukları sahte profil üzerinden, o kişinin arkadaşlarına önce bir arkadaşlık isteği gönderiyorlar.

Bu isteğin arkasında bir art niyet sezmeyen Facebook üyeleri, sözde tanınan kişiden gelen arkadaşlık isteğini olumlu yanıtladıktan sonra dolandırıcılar bu kez, cep telefonunu kaybettim bahanesiyle "Numaranı tekrar verir misin" diyerek mesaj gönderiyor. Arkadaşlık isteği gönderen kişiden gelen yazıya telefon numarası gönderenlere, bu kez cep telefonlarına, bir fatura bilgisi geliyor.

200 EUROYA KADAR FATURA
Genellikle Almanca olarak indirimli alışveriş yapan ZONK veya ZOKA isimli şirketlerden gönderildiği belirlenen cep telefonu mesajında, verilen "Kod" numarasının yazılıp mesajla geri gönderilmesi talep ediliyor. Bunu yapan cep telefonu sahipleri, hesabına "bir hizmet " karşılığında çıkarılan 15 ile 200 euro arasında değişen faturayı ödemeyi taahhüt etmiş oluyor.

Facebook'ta konuyla ilgili yapılan uyarılarda, kullanıcıların kesinlikle telefon numaralarını internet üzerinden paylaşmamaları istendi. Açıklamada, "Özellikle tanıdıklarınızın ismiyle yeni profiller açılıp arkadaşlık isteği gönderirlerse lütfen bunu geri çeviriniz. Son günlerde Facebook üzerinden yapılan bu dolandırıcılık olaylarında artış var. Bunlara dikkat edin ve emin olmadığınız kişilere telefon numarası veya cep telefonunuza gelen kodu sakın tuşlamayın. Facebook' ta profili klonlanmış olanların bu durumu öğrendiklerinde derhal Facebook'a bildirip açılan sahte profili sildirmeleri gerekiyor" denildi.

hürriyet.
--spoiler--
millet hayatı çözmüş filozof olmuş senin bi halt olduğun yok diyerek hayıflanmama sebep olan tanıdıklarını bulma sitesi.
bazı aklı hafif insanların mahremiyet duvarlarını yıkıp hayatını önümüze serdiği platformdur.
asıl amacının tanıdığın arkadaşlarınla ortak paylaşımlarda bulunabileceğin bir mekan olduğunu düşünüyordum ama artık asıl amacından çıktığını düşündüğüm sosyal paylaşım sitesi. hergün tanımadığım insanların benide kabul et şeklinde mesajlar attığı bir platform olmaya başladı.
sosyal verişim sitesi.
kullanıcıları eleştiri kabul etmeyen site. bu var,kimse tartışmak ve eleştirilmek istemiyor. 9gag'da yorum atmak için kullanıyuorum genelde,onun dışında pek bi' şey yapmıyorum burayla. arada giriyorum,milletin yazdıklarını okuyorum. bir yandan da kendimi zeki hissetmeme neden oluyor,zeki biri olmadığımı bilsem de. geçenlerde birinin iletisini gördüm "keşke biri savaşları başlattığı gibi bitirse". sürekli bir şeyler "dileyen" amaelde etmek için kılını kıpırdatmayan bir insan bu,ki kendisi liseden arkadaşım(dı). ben de savaşların neden bitmeyeceğini açıklayan,bankalardan giren,eğitim sisteminden çıkan yaklaşık 2 paragraflık bir yazı yazdım. o da yorum olarak "hm tamam" yazıp 9 beğeni almıştı 5 dakikada. yorumumda nereyi hatalı bulduğunu,neyi beğenmediğini sordum,bir de yorumun sonuna george carlin'in back in town gösterisinden bir kısım yazdım,sonunda "halk rezil (sucks),umutlarınızı siktir edin" olan. bana mesajla küfür edip engelledi.
kullanmayan insanların eleştirdiği site.
şöyle bir racon var. birisi misal bir fotoğraf ekliyor. fotoğraf özlü söz olabilir, manzara olabilir, çalıştığı yerin fotoğrafı olabilir, arabası olabilir vs. işte. bu fotoğraftada 40-50 kişiyi etiketliyor. eklenen kişilerde "eyvallah kardeş" "eyv. kardeşm sağolasın" "adamsın" tarzı yorumlar yapıyorlar. hala o kafayı çözemedim.
kullananların da eleştirebileceği site.
görsel
Değişik değişik egolar karakterler var bu mecrada. Mesela örnek 1 ;

bir resmini atarsın buraya birisi yazar ;

- " nerelerdesin hiç gözükmüyosun ? "

yani bu sohbet resim üzerinden gidecek belli , oysa adamlar mesaj butonu koymuş ya da ne bilem mesıncır'ın tahtını sallayan sohbet dıye bi şey var di mi?

Bir başka ego'ya gelirsek ; arkadaşımız rock dinler cool takılır falan ama çevresi hep ankara havası falan dinler arkadaşın tam tersidir , arkadaş da tabı bu zevklerını profılınde paylaşır paylasır durur ama paylastıkları sadece kendınedır çoğu zaman. Işte bu tip de yalnızlığı oynar , bu mecrada...

Diğer bir karakter de , profil resmine gül, çocuk vb. Resim koyanlardır , bu karakterler genelde bayanlardır resmını göstermezler ama bu mecrada ben de varım anlamına gelir bu tavırlar.

Bir de yeni yeni kullanan orta yaşlı abiler vardır ki bunlar genelde vesikalık resim koyarlar profiline ve zamanla onlar da alışır.

Daha birçok karakter var feysten benı sılmıs dıye derın derın düşünen tiki veya apaçi ya da ne bileyim fotografa annenler napıyo dıye yorum atan teyzen vs tam bir mozaiktir işte.

Karakter üzerine bir araştırma yapılacaksa en uygun yerdir burası kısaca.
dedikodu ihtiyacını karşıladığı için birçok insan için yıllar boyunca vazgeçilmez olmaya devam edecektir.
yaklasık 6 aydır kullanmadıgım gereksiz site, facebook yaygınlastıgından beri hem, aile iliskileri hem sevgili iliskileri boktanlastı. tabii bunlar boktanlasınca toplumca bir cıkmazın icine girdik.
Turklerin sonradan gorme bi toplum oldugunu dunyaya gosteren sitedir.
onaylanma, beğenilme ihtiyacına çare bulmuş sosyal paylaşım sitesi. yoksa vay ki ne vay bizim gençlerin haline.
Bazılarının acımasızca eleştirdiği oluşum. Niyeyse bu sitede amelece, kroca, çocukça paylaşımlar yapan insanlar yüzünden bu siteye saldırılıyor. HAlbuki bu insanlar hep böyleydi sadece biz farketmiyorduk. Yeterince tanımıyorduk. Bir de eskiden sadece sohbet ettiğimiz kişiler, nerelidir, hangi takımlıdır, ailesi nasıl insanlardır, siyasi görüşü nedir bilirken şimdi bir merhabamız olan insan hakkında bile bir çok bilgiye sahibiz. Son olarak da sevgililik olaylarında aşırı bir hız kazanmamızı sağlamıştır, türkler olarak.
bir mesajı okuduğunuzda karşı tarafa gönderilen "seen" ibaresi o kadar kötü bir özelliktir ki, bazen cevap vermek zorunda kalmıyım diye mesajlarımı geç okuyorum, ya da okumadan siliyorum.

bizi her mesaja cevap vermek zorunda bırakan böyle saçma bir özellik geliştirdiğin için sana çok kızıyorum mark'cığım bilmiş ol!

"seen"miş, belki ben okumadım, kuzenim okudu, nerden biliyorsunuz, garantisi mi var?
Sevgiliyle geçirilen vakitten fazlasının geçirildiği boktan site.
El mahkum bağlandık bir kere.
Herkesin kim olduğunu ortaya döken site kimin ne olduğunu anlıyoruz azizim.
Aşağıdaki garipliklerin yaşandığı sosyal paylaşım sitesi:
-Güneş gözlüğü takarak fotoğraf çektirip profil resmi yapmak.
-Cep telefonu ile konuşurken ya da oynarken fotoğraf çektirip profil resmi yapmak.
-Arkadaşı ekle butonunu devre dışı bırakarak “cool”erişilmez insan imajı vermek. Düşünsenize herkesin öyle yaptığını * ( Bir de sana gelen her arkadaşlık teklifini onaylamak zorunda değilsin yani.)
-Sadece kulaklarının arkası tanınmayacak şekilde yüzü, sırtı görünen vb. fotoğraflardan profil resmi yapmak. (insaf edin kardeşim arama sonucunda çıkan abuk subuk profil ve fotoğraflardan kimin kim olduğunu nasıl anlayalım, askerlik veya lise arkadaşımıza nasıl ulaşalım)
-Hoşlandığı kız veya erkeğin çer-çöp her paylaşımını beğenmek. Yorum olsun diye yorum yazmak.
-“Babaannem annemin kafasına bardak fırlattı” türünden aile içi meseleleri durum güncellemesi olarak yazmak.
-Birisine telefonla veya yüzyüze söylenebilecek kadar özel şeyleri herkesin okuyabileceği şekilde durum güncellemesi olarak yazmak.
-Fotoromana benzeyen onlarca fotoğraftan oluşan albümleri (gezi, düğün, yemek vb) herkese açık şekilde paylaşmak.
-Kullandığı oyun ve uygulamarın duvarına bildirim yazmasına izin vererek “ ahmet ateşli kızlar videosunu izledi” türünden cümlelerle herkese rezil olmak.
-Üst tarafta Müslüm Gürses vb sanatçıların hemen altında bon jovi, metallica tarzından paylaşımlar yapmak.
-Arkadaş listesindekilere sürekli oyun-uygulama istekleri göndermek.
-Ortalıkta dolaşan her romantik cümleyi Can Yücele, Özdemir Asaf’a ve benzerlerine ait sanmak.
-Amuda kalkma , duvara tırmanma gibi garip hobilerini fotoğraflayıp herkesle paylaşmak.
-Bir çoğu fotomantaj olan , facebook sayfalarının hayran ya da üye toplamak için ortaya attıkları abuk subuk resimleri ve abuk subuk bilgileri paylaşmak.
-Arada bir hesabını pasif etmek(dondurmak). Kardeşim hesabına bağlanmazsın veya sana ulaşmasını bilgilerini görmesini istemediğin kişiler varsa onları engellersin olur biter.
-Gerçek hayatta tam bir kazmayken, facebookda sokrates imajı vermek.
-Kendi mahallesinde gül gibi sevgilisi dururken facebooktaki acayip tiplere aşık olmak.
-Panpa panpiş gibi salyamsı sözcüklere sazan gibi atlamak.
-Sanatçı, sporcu, politikacı vb facebook profillerinin gerçek olduğunu sanmak. ( Bir çoğu hayranları , danışmanları ya da yakınları tarafından idare ediliyor)
-Aynı isim ve kimlikle birden çok facebook hesabı açmak.
-Gönderileri beğenildiğinde ve yorumlandığında mutlu olup, beğenilme ve yorum almadığında bunalıma girmek.
-Gecenin rengi, tavuğun kanatları , batsın bu dünya ayşe klmz, fatma bcz gibi garip ad ve soyadlarla profil oluşturmak.
-Mahalle lokantasında çorba içerken ya da adana kebap yerken fotoğraf çektirip paylaşmak.
-Tabanca tüfek vb silahlarla ateş ediyormuş gibi yaparken fotoğraf çektirip paylaşmak.
-Doğum günleri için hazırlanmış hiç bir görsel çekiciliği olmayan eciş-bücüş doğum günü pastalarının fotoğraflarını çekip paylaşmak.
-Okey oynamak için mahalle kahvesine gitmek yerine facebooku kullanmak.(Bayanlar için geçerli değil )
-Türkçeyi bile düzgün kullanamadığı halde profiline bir kaç yabancı dil bildiğini yazmak.
-Sağdan soldan video ve resim, üç-beş kopyala yapıştır tarzı şiir veya söz eklediği halde profiline abonelik seçeneği koymak. Sonra da eşten dosttan ibaret 5-10 aboneyle morarmak.
görsel
© copyright 2005 - 2026