bugün

en güzeli denilse de bazıları daha farkını anlayamamıştır..
ama çarpık türk eğitim sisteminin vazgeçilmez öğesi "ezber" düzeltiliyor denilse de hala "ezber" dir ve hocalar arasında çok populerdir.. ezberlemeyipte öğrenmek o bilgiyi daha kalıcı kılacaktır ve daha verimli olacaktır..
(bkz: çarpım tablosunu öğrenmek)*
(bkz: envanter bilanco)
şu anki eğitim sisteminde,ezberleyip öğrenen öğrenciler,okul hayatlarında başarısızlığa mahkumdur.öğrenmeyip ezberleyenlerse,okul hayatının sonrasında başarısızdırlar.
Bilgiler gerekliyse olması gerekendir.
kavrayarak öğrenmektir.
Günümüz eğitim sisteminde geçerli olmayandır.

Mesela edebiyat, onca eser vardır ama sana o eserleri okutmak yerine 2 ay içinde sadece eser-yazar isimlerini ezberlemen gerektiğini söylerler. Daha bunun matematiği, biyolojisi, kimyası var..
Ebbinghaus'un teorisine göre anlamlandırma ve detaylandırma çok önemli rol oynuyor. Şahsen ben ezberleme yapamıyorum, bir şeyin anlamı yoksa aklımda tutamıyorum. Şöyleki ingilizce yazılar yazabilmeme rağmen, günleri ayları hala tam olarak bilemiyorum. Ancak çok az kullanılmış kelimeleri kendiliğinden aklımda tutabiliyorum.

Tabi sizin 500 sayfayı 3 günde değil 1 ayda okumanız anlamlandırmanız lazımdı. gerçi o 500 sayfanıan 400'ü muhtemelen anlamlandırılacak bilgiler bile değil.
---

Anlamlandırın, Detaylandırın ve tekrarlayın. Öğrenmeyi kolaylaştıran ve kalıcı hale getiren şeyler bunlardır.

Öğrendiğiniz şeyler hakkında düşünün, bu şeyleri nerelerde ne amaçlara kullanabileceğinizi, hayali senaryolar oluşturun. Detaylarını hangi sayfada okuduğunuzu öncesinde sonrasında ne bahsettiğini hatta saati bile öğrenin. Düşünmekten vazgeçmeyin
"Hayatta bildiğim tek şey yaşayarak öğrendiğim şeydir."
-descartes
güncel Önemli Başlıklar