bugün

Malesef kupadaki en büyük başarımız olacaktır.
görsel
Fransızlara girmiştir.
görsel
Budur efenim.
Fransızların açıklığına sayesinde şahit olduğumdur. Bi sabah vakti ulaştık parise. Biraz istasyonda kestirip metroyla merkeze gittik. Bi adama yol sorayım diye gittim.

-where is the eiffel tower?

Adam böyle durdu durdu gözlerini sıkarak bana bakıyor. Eyfel eyfel dedim. Bi beş on saniye sonra haaa tug deyfellll (bkz: tour d eiffel) dedi. öyle işte.
Bazı insanları en tepesine oturtmak istediğim yapı. Evet.
Türklerin sosyal medyayı sallaması sonucu avrupa kupası için kırmızı beyaza bürünmüş olan yapı.
Sonunda sözlükte iki kelam edebileceğim çağdaşlarımın yazdığı başlığı buldum.
Bonjour!
Hep gitmek istediğim mekan. Zamanında Fransızlar hitler kuleye çıkamasın diye asansörün halatlarını kesmişlerdi. Hitler de merdivenlerden çıkmaya üşenip çıkmamıştı.
romantik kuledir vesselam, üstünde bir çay demlenir...
(img:#1087850)
Gidip de tepesine cikmadigimdir. Herhangi bir atraksiyonu yok belki ciksam ben de hayran kalirdim o ayri.
merdivenin bir parçası 169 bin euro'ya satılmıştır.

https://www.haberturk.com...n-euro-ya-satildi-2239210
erdoğan arıkan dün gece kule kırmızı beyaz oldu neye yaradı diyenlere "türkün gücü" diye bir şeyler sayıkladı. iyi de ispanyollar 3'ledi aga.
görsel
Paris'in feminen havasına yakışmayan, devasa bir fallik objedir.
(bkz: demir yığını)
Ne yani Eyfel kulesinde de bir resmimiz olmasın mı?
genellikle günlük güneşlik havalarda veya ışıldadığı gecelerde fotoğraflanan yapı. ancak aşağıdaki fotoğraf paris'in melankolisine daha uygun olmuş diye düşünüyorum.

parislinin sabahı. fotoğraf: Cubz Cubbon

görsel
görsel
eyfel kulesi için reddedilen tasarımlar.
Eyfel Kulesinin Tepesine Çıkana Kadar 1792 Basamak Vardır.
Eyfel kulesinin yapımında toplam 6400 ton ağırlığında 18.100 adet demir parçası kullanılmıştır.
Paslı bir Demir yığını, pazarlama harikası ucube.
Halep'e, uluslararası toplumun dikkatini çekmek için karartılmıştır.
ilk başlarda kimse istemiyor sevmiyordu eyfel kulesini ancak daha sonra adeta bir mıknatıs gibi insanları çekti ve romantizmin sembolü haline geldi.
© copyright 2005 - 2026