bugün
- dolar isterse 100 olsun32
- dolar 100 tl mazot 100 tl13
- orospu çocuğu abdullah öcalan8
- türk askerini kursuna dizen abdullah öcalan9
- iyi günler arkadaşlar nasibimi arıyorum13
- bu sıcakta cumaya gitmek4
- sözlüğü bırakmaktan vazgeçmek12
- almancıları sevmemek8
- külodunu çıkarıp usulca erkeğe doğru atan kız8
- tayyib'in masayı devirme ihtimali5
- gavur sıcakları geri döndü3
- 19 litre damacanayı sırtlayıp su sebile takan kız7
- cinsel fanteziler4
- muşlettin amca bay beydir8
- tai lung12
- ünlüleri tanımamaya başlamak7
- bibi3
- günde 5 yumurta yiyen erkek3
- 376 dönem yedek subay ve kısa dönem devresi3
- 81'e 3 tertip3
- türban üzerinden mağduriyet kasanlar3
- avanos şu an 28 derece2
- sanayi tostu5
- öcalan isterse savunma bakanı olsun3
- ishal olmak götyaşı dökmektir5
- tenhalarda kendimizden geçemedik2
- darıca da bulunan 3 cesedin kimlikleri10
- lastik alırken nelere dikkat etmek gerek6
- kamos'a mini etek giydirmek2
- ayvalık tostu8
- sonradan yahudi olmak5
- hoşlanılan kızla sanayiye gitmek4
- hülagü'nün çin varken suriye'ye saldırması5
- bitcoin4
- şükredin yeğenim4
- doları 100 lira yapıp iki sıfır atmak5
- arkadaşlar ben bir karar aldım2
- ölmedeyiz uludağ sözlük10
- alman finosu3
- ömer seyfettin2
- sözlük yazarlarının 2027 kararları11
- pkk yasası butlandır4
- sabahları nefret edilen şeyler5
- hamile öğretmeni karnından vuran abdullah öcalan2
- 1 tl nasıl 1 milyon oldu4
- velvet51
- mehdinin chp'li olması2
- 2026 ekonomik krizi19
- şücaattin amca2
- sözlük dayıları sözlüğü terk etsin3
her ne kadar unutulacak gibi gelse de, bir sayısal mezunu olarak liseden aklımda kalan tek ders(miş). geçen gün farkettim.
olup biteni herkesin anlamayacağı bir şekilde anlatmaktır. zordur çok zordur.
aşkı anlatmak için icat edilmiş bir alandır.
Edebiyat, Sartre'a göre sorumluluktur.
arapça "edep" kökünden gelir. güzel sanatların bir koludur. düşünce, duygu ve hayallerin sözle veya yazıyla estetik bir biçimde anlatılması sanatıdır.
edebi değeri olan eserleri inceleyen bilime ve bu bilimi konu olarak ele alan kitaba da "edebiyat " denir.
edebiyat sözcüğü bazen de belirli bir yerde, belirli bir dilde, belirli bir zamanda ve belirli bir anlayışla ortaya konmuş eserleri anlatmak için kullanılır.
(bkz: avrupa edebiyatı) (coğrafya)
(bkz: Türk edebiyatı) (dil)
(bkz: yirminci yüzyıl edebiyatı) (zaman )
(bkz: romantik edebiyat) (anlayış )
edebi değeri olan eserleri inceleyen bilime ve bu bilimi konu olarak ele alan kitaba da "edebiyat " denir.
edebiyat sözcüğü bazen de belirli bir yerde, belirli bir dilde, belirli bir zamanda ve belirli bir anlayışla ortaya konmuş eserleri anlatmak için kullanılır.
(bkz: avrupa edebiyatı) (coğrafya)
(bkz: Türk edebiyatı) (dil)
(bkz: yirminci yüzyıl edebiyatı) (zaman )
(bkz: romantik edebiyat) (anlayış )
Taş ve tuğladan örülmüş bir saraydan farksızdır edebiyat. Temeli yıllar öncesinden atılmıştır ve sırası gelen her usta bir taş bir tuğla koyarak yapımına katkıda bulunur edebiyat sarayının.
insan aklı ve hayal gücüyle üretilmiş sonsuz bir kuyudur. dibine inerken kenar taşlarından aldıklarınızla övünürsünüz oysa alamadıklarınız/almadıklarınız çok daha büyük birer kayıptır.
mesela: (bkz: ihsan oktay anar)
mesela: (bkz: ihsan oktay anar)
olmasaydı aşk olmazdı...
Edebiyat, yaşamaktır.
Edebiyat insanların duygu ve düşüncelerini, yazılı ve sözlü olarak etkili bir biçimde anlatmaktır.
Öğrencilerin pek hoşlanmadığı fakat benim söz alıp konuşmaktan zevk aldığım bir ders.
şiir ve inşanın şinasiden sonraki hali.edebiyat edeb ten yani edebli olmaktan gelir.edebli olmakta eline diline beline sahip olmaktır...
bu da mynet team e bağlı ap ayrı bir sığır opudur. heavymetal kanalında zurnamsı, son derece banal, asl pls ten öte geçemeyen, kendisi gibi ultra moron sohbetlere izin verirken, heavy metal kültüründen son derece uzak, son derece amele diye tabir edebileceğimiz, asosyal, aile harçliği ile hayatini idame ettiren bir diğer angut, kültürsüz, heavy metal desen küfür ettin sanacak (bkz: öküz). (bkz: sohbet özürlü irc oplari)
ekleme: şöyle de bir yobaz mantığı vardır ki evlere şenlik..
* Edebiyat sets mode: +b StvdekiSalih!*[email protected]
* StvdekiSalih was kicked by Edebiyat (Uygunsuz Nick Kullanmayınız. [ MyNet OperatoR ])
(bkz: yobaz)
ekleme: şöyle de bir yobaz mantığı vardır ki evlere şenlik..
* Edebiyat sets mode: +b StvdekiSalih!*[email protected]
* StvdekiSalih was kicked by Edebiyat (Uygunsuz Nick Kullanmayınız. [ MyNet OperatoR ])
(bkz: yobaz)
hocasıyla şiiri sevmeyeceğim konusunda iddiaya girdiğim ders.
hayatım boyunca nefret ettiğim, birbirinden gereksiz konular barındıran lisede görülen dersin adı. sayısalcıyım kardeşim banane bunlardan ?
birgün derste çok bunalmıştım, hoca konuşuyor da konuşuyor. dedim hocam ben sayısalcıyım öss de sorumlu değilim daha nesine görüyorum bunu diye, hocanın bana verdiği cevap türk değilmisin sen evladım idi. şimdi gelelim buradaki mantığa... dersin adı nedir ? "türk" edebiyatı. gelin bi 9. sınıf 10. sınıf 11. sınıf edebiyatlarına göz atalım. lan hangi biri bizim öz edebiyatımız dalkavuk. her dakka batılılaşma, özentileşme. yok araplardan almışız sonra batıdan etkilenmişiz. senin edebiyat tarihin yokki sen bir hiçsin. senin türklüğün buysa ben başka birşey diyemiyorum. hoca da hala konuşuyor ben de zayıfımı alıp oturuyorum bütün edebiyat derslerinde hunharca matematik çözmeye devam ediyorum...
birgün derste çok bunalmıştım, hoca konuşuyor da konuşuyor. dedim hocam ben sayısalcıyım öss de sorumlu değilim daha nesine görüyorum bunu diye, hocanın bana verdiği cevap türk değilmisin sen evladım idi. şimdi gelelim buradaki mantığa... dersin adı nedir ? "türk" edebiyatı. gelin bi 9. sınıf 10. sınıf 11. sınıf edebiyatlarına göz atalım. lan hangi biri bizim öz edebiyatımız dalkavuk. her dakka batılılaşma, özentileşme. yok araplardan almışız sonra batıdan etkilenmişiz. senin edebiyat tarihin yokki sen bir hiçsin. senin türklüğün buysa ben başka birşey diyemiyorum. hoca da hala konuşuyor ben de zayıfımı alıp oturuyorum bütün edebiyat derslerinde hunharca matematik çözmeye devam ediyorum...
her türlü duyguyu toplumların kendi şiveleri ya da dilleri ile bir araya getirme sanatıdır. toplumun olmazsa olmazı ve sadece halk için olandır.
güzel sanatların babasıdır kendisi.
benim için anlamlı sözü üstünde düşündükten sonra güzelce söylemektir.
edebiyat yaşanılmiş her şeyin kalemin yardımıyla kagıda dökülmesidir.
duyguların dışa vurumunun yazıyla açıklandığı sanat dalı.
sözün edebi...sözü, düşünceyi, belli bir kural ve belli bir ölçü çerçevesinde kullanmak üzere edep kuralları dahilinde tanzim etmektir...
hayatı anlamlı kılan, gönül verilesidir.
hale uygun söz söyleme sanatıdır.
ebediyattır da.kalır bekaya...
ezeliyattır da.gelir elana...
ezeliyattır da.gelir elana...
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar