bugün

Bi dönem wipeout diye bi yarışma vardı orda çıkardı.
yurdumuzun harika manzaralarından biri. çocukken görmüş ve çok etkilenmiştim.
görsel
görsel
harika bir yer .
görsel
An itibariyle nasıl gidileceğini bulmaya çalıştığım şelaledir. Böyle minibüs hattı mı olur be!
geçen sene gittiğim, aslında çok abartılan tabiri caizse "bir sik" olmayan şelaledir.
antalyaya gidildiğinde mutlaka görülmesi gerekir.
antalya ya gidip de gezmeyenin büyük şeyler kaybettiği dünya harikası.
denizle kavuştuğu yer ayrı bir güzeldir.
görkemli bir şelaledir.
etrafını çakallar parsellemiş, kimden ne çaksam da yolumu bulsam anlayışı, o sıcakta asfalt buharına yapışarak tüten güzelim mekan..
--spoiler--
dedeeee dedeeeeğ şelaleden düden akıyiiiii...
--spoiler--
altinda bulunan magaralardan suya atlanilmasi gereken selaledir. muthistir.
antalya'nın o bunaltıcı sıcağında kapısından içeri girdiğiniz anda klimalıymışçasına buz gibi soğuk bir ortamda buluyorsunuz kendinizi.
görsel
suyunun tadı çok güzel olan bir doğa harikası.
kaynağına hes yapılacaktır. şimdiden görülmelidir. yoksa hes yapıldığı zaman tortum şelalesiyle aynı kaderi paylaşacaktır.
Manavgat şelalesi'den sonra antalya'nın ikinci büyük şelalesidir.
şelaleye "şellale" diyen ve şom ağızlı olan biriyle gidilmemesi gereken güzel bir yerdir. zira o şom ağız "yerler kaygın lan dikkat edin" der demez kendinizi yerde bulabilirsiniz.
ülkemizin genel sorunu burada da kendisini gösterir. şelaleye gittiğinizde bir kafeden yükselen onbeşinci sınıf bir şarkı sesinin şelaleden yükselen su sesine karıştığını gözlemliyor olmanın acısını yaşarsınız.
yukarı düden şelalesi ve aşağı düden şelaleleri olarak ikiye ayrılan şelaledir

Yukarı Düden Şelalesi
"iskender Şelalesi" de denilen bu şelale,antalya şehir merkezinin kuzeyinde olup merkeze 10 km uzaklıktadır. Şelalenin bulunduğu yer sık ağaçlı ve yemyeşil görünümü ile cenneti andırır. 20 m yükseklikten dökülen suyun kaynağı; şelaleye 22 km uzaklıkta olan "Kırkgöz Mevkii"dir. Mağaraya inilerek, arkadan da izlenebilen şelalede ayrıca görülmeye değer kaya mezarları da mevcuttur. Ayrıca şelalenin düştüğü yerdeki tabandan su kaynak halinde çıkmaktadır.
Piknik, restoran, kafeterya, otopark, hediyelik eşya, PTT imkanlarına sahip olan şelale; 1970-1972 yıllarında DSi 13. Bölge Müdürlüğü tarafından "Mesire Yeri ve Piknik Alanı" haline getirilmiştir. Piknik yerlerinde masalar, su, wc bulunmaktadır. Belediye Halk otobüsü ve minibüslerle ulaşım mümkündür.

Aşağı Düden Şelalesi
Antalya Larayolu üzerinde, Karpuzkaldıran Plajı yakınlarında, şehir merkezine 8 km uzaklıktadır.
Düden çayının yaklaşık 40 m yüksekliğindeki bir falezden su bulutu halinde denize dökülmesi ile oluşan muhteşem güzellikteki bir şelaledir. Hemen yanında bulunan "Gençlik Parkı"ndan veya herhangi bir deniz aracındayken denizden bakıldığında manzara; insanı rahatlatan, dinlendiren bir tablo gibidir. Gençlik Parkında otopark, içme suyu, wc, kafeterya bulunmaktadır.
devlet su işleri tarafından zaptedilen bir ortamda akmaya çalışan , aktıktan sonrada bide aşağı serbest düşüş yapayım diyen akarsu parçasının düşen kısmı.
(bkz: kurşunlu şelalesi)
antalya merkezden kalkan dolmuşlarla ulaşabileceğiniz yer. yazın ortasında üşünebilenecek bir ortam.
antalya da bir doğa harikası.