bugün

Temmuz ayı boyunca bir aylık süre zarfında asam avrupa masası'nda staj yaptığım dönemde, danışmanlığı altında çalıştığım güzel insandır. Kendisi gayet zarif ve yardımsever bir hanımefendi olmakla birlikte, aynı zamanda işini iyi yaptığına şüphe bırakmayan birisidir. Lisans eğitimini Bilkent uluslararası ilişkiler bölümünde tamamladıktan sonra, yüksek lisans ve doktorasını gazi üniversitesi'nde yapmıştır. Bilgi için: http://www.asam.org.tr/tr/yazarhakkinda.asp?yazar=16

Kendisiyle bir ay boyunca birebir girdiğim diyaloglarda son derece açık görüşlü, karşı düşüncelere tahammül edebilen, olaylara realist bir açıdan bakmaya çalışan,normatif değil mevcut duruma göre analiz yapan ve kendini iyi derecede geliştirmiş, cana yakın,stajyerine elden geldiğince -ki bazen 45 dakika ila 1 saati bulan görüşmelerimiz de olmuştur kendisiyle ve o sabırla beni dinlemiştir *- ve hoş sohbet bir uzmanla çalıştığımı anladım ve bundan dolayı kendimi şanslı buldum. Geliştirmeyi düşündüğüm bir proje üstünde bana önemli ölçüde yol gösterdi ve yüksek lisans için gerekli alt yapıyı bana anlattı. Bu nedenledir ki benim için bir uzmandan ziyade aynı zamanda iyi bir öğretmen de olmuştur. Kendisini tanımaktan büyük bir mutluluk ve gurur duymuşumdur. ileriki çalışmalarında yardımcı olabilmeyi çok istediğimi belirterek stajın son günü yanından ayrılmışımdır.

Ayrıca korsika sorunu ile ilgilenmiş az sayıda Türk akademisyenden biridir. her ne kadar bu aralar daha çok Avrupa Birliği ve Müslüman nüfusun Avrupa'daki yeri ve entegrasyonu konusuyla ilintili çalışmalar üzerinde yoğunlaşmışsa da kendisiyle ortak zemini yakaladığımız Avrupa kökenli etnik problemlerde de bilgisinden yararlanma fırsatını yakalamışımdır.

inşallah hocamı doğru ve hak ettiğini düşündüğüm bir şekilde anlatmışımdır. Kendisi bu satırları okursa saygılarımı ve teşekkürlerimi kendisine sunduğumu bilsindir.*
© copyright 2005 - 2026