bugün
- tai lung25
- nervio varıdı nerede o7
- tüm erkeklerin old money giyinmesi11
- yavudilerde cin peri hayalet öcü hortlak olmaması4
- yemeksepeti4
- su bardağı ile çay içmek4
- tortellini3
- ismet gurbuz 202411
- arkadaşlar selam4
- hiç hakiki sarışın kız görmemek5
- hoşlanılan kızı çorbacıya götürmek3
- burç soran kadının flörtleşmeye çalışıyor olması5
- balkanlar da sarışın olmaması4
- muslettin amca9
- eski sevgiliyle 50 yıl sonra karşılaşmak5
- kitap okuyorum sessiz olun4
- steam arkadaşı aranıyor5
- kadınların muhabbet etmeyi sevdiği erkek olmak2
- osuruktan şiirler89
- sade sodaya tek atan insan4
- antrikot2
- 22 ağustos 2026 fenerbahçe konyaspor maçı5
- 22 ağustos 2026 sıcak hava dalgası2
- mekke anlaşması5
- otogar tuvaleti4
- mustafa adıgüzel4
- kadının kalbine giden yol2
- clemence baptista5
- dolar isterse 100 olsun41
- 21 ağustos 2026 erzurumspor galatasaray maçı27
- domuz yemeyiz abi4
- anın görüntüsü18
- dilek imamoğlunun ateş eden mayosu25
- game of thrones taki kerhaneci'nin annesi20
- hey yavrum be gelenlere bak4
- berber fiyatlarındaki fahiş artış2
- aydos tekfurunun mahbube kızı2
- victor osimhen19
- g i l d e d l i l y28
- kadınınızı çalıştırır mısınız14
- gilded panpa nerede2
- şile de ceyda yakova'nın öldüğü motosiklet kazası3
- kadın olmanın çok güzel bir şey olması7
- reddi miras2
- kapıma beyaz toros gelseydi eğer11
- izalei şuyu2
- orospu çocuğu abdullah öcalan19
- nah sana oy17
- velvet48
- koştursunlar ama düşmesinler2
Tartıda kabın ağırlıdır.
Bir pers imparatorudur. gercek ismi darius'tur. 300 spartali filminde ismi gecer. Daha dogrusu o filmdeki pers kralinin babasidir.
kazıklanmamak için gerekli olan ölçü.
ekstrapostmodern bir erkek ismidir. dağra şeklinde koyulması da muhtemeldir.
Ünlü bir Pers imparatoru olan Darius'tur ve yine bir başka ünlü pers impartorunun babasıdır : Kserkses. Yenilgiye giderek yaklaşan Büyük Pers imparatoru'nun tanrılara yakarışı.Tarihte bir imparatorun düşmanına yazdığı en büyük methiyelerden biri :
"Ey milletimin, memleketimin tanrıları. Herşeyden önce bana güç verin, kuvvet verin ki, Perslerin kaderini yeniden yükseltebileyim, memleketimi atalarımdan kalan zenginliklerine yeniden kavuşturabileyim. Ben de savaşta üstün geleyim de, iskender beni yendikten sonra en sevdiğim kimselere olan tutumuyla bana karşı gösterdiği iyiliği ben de ona karşı göstermek imkanını bulayım. Ama kederin egemen olduğu bir devirde yaşıyorsak, kader de öç almak için herşeyi temelden altüst ederek Pers imparatorluğu'na son verecekse dilerim ki Kuras'ın tahtı üzerine iskender'den başkası oturmasın."
B.iskender - Plutharkos'tan alınmıştır.
"Ey milletimin, memleketimin tanrıları. Herşeyden önce bana güç verin, kuvvet verin ki, Perslerin kaderini yeniden yükseltebileyim, memleketimi atalarımdan kalan zenginliklerine yeniden kavuşturabileyim. Ben de savaşta üstün geleyim de, iskender beni yendikten sonra en sevdiğim kimselere olan tutumuyla bana karşı gösterdiği iyiliği ben de ona karşı göstermek imkanını bulayım. Ama kederin egemen olduğu bir devirde yaşıyorsak, kader de öç almak için herşeyi temelden altüst ederek Pers imparatorluğu'na son verecekse dilerim ki Kuras'ın tahtı üzerine iskender'den başkası oturmasın."
B.iskender - Plutharkos'tan alınmıştır.
boğazda akıntının en az olduğu yer olduğunu tespit edip, şimdiki boğaziçi köprüsünün bulunduğu yere 300 küsur kadırgayla köprü yaparak karşıya geçen pers komutan.
Sasanilerin oyununa düşmüş pers hükümdarı. Sasanilerde o dönemin en ünlü bilginleri yetişirdi. Pers soyluları da bu hocaları çocuklarına eğitim vermeleri için zorlarlardı. En sonunda bu durum hocaların canına tak etti ve bütün pers öğrencileri öldürdüler bununla da yetinmeyip babalarına bi ziyafette çocuklarının etini yedirdiler. Sonradan ayan ve Bu olaya çok kızan pers soyluları darayı sasanilere karşı kışkırttılar ama sasaniler rusyanın almanlara uyguladığı taktiği uygulayıp perslerle karşılaşmadı en sonunda dara ordusunun açlıktan telef olmasından korktuğundan geri çekilmiştir. Sasanilerin perslere karşı bi zaferidir bu.
Hakkari Yüksekova' da bulunan bir köy.
(bkz: birinci darius)
bir şeyin kabının ağırlığı.
Tartıdan düşülecek Boş kabın ağırlığı, benimkisi bazen 4380 bazen 4400 depo durumuna göre depoyu fulleyebilsek 4450.
Bulgaristan'ın Eurovision temsilcisi .
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar