bugün

'Üzüntüyü bırak,yaşamaya bak.'adlı kitabın yazarı.
amerika' nın önde gelen üniversitelerinde, adına değerli bir burs verilendir.
üniversitede iki kitabından sorumlu tutulduğumuz kişi.
kişisel gelişim kitaplarının baş mimari yazar.
"adamı kafaya alma sanatı" kitaplarının yazarı. aynı zamanda bu tür kitapların öncüsü. ikiyüzlülük, işine göre insana yalakalık yapma ve daha bir çok erdemsiz davranışları "samimiyet ve dürüstlük" penceresi altında insanlara yutturarak hayatta mutlu olma, başarılı olma palavralarının baş sahibi. yazdıklarına kendiside inan(a)mamıştır. zira efenim samimiyet, hayatta mutlu ol, başarıyı yakala, hep gül... nidalarını her cümle içinde 5-10 defa atan bu abimiz intihar ederek yaşamına son vermiştir.

(bkz: yaa yaaa ne bok olduğu belli işte)
(bkz: kişisel gelişim)
(bkz: hepiniz aynı bokun laciverdisiniz)
kendisi intihar etmiş değildir. dale carnegie'nin bir kitabını parodi şeklinde yazıp yayımlayan irving tessler adlı yazar intihar etmiş ve "dale carnegie intihar etti" şeklinde dedikodular yayılmıştır. kendisi hodgkin's disease adı verilen bir kanser sebebi ile 1955 yılında, eceli ile hayatını kaybetmiştir.

yazdığı bir çok kitap üniversitelerde okutulmakta ve bazı büyük şirketler ise çalışanlarına, kitaplarını okumasını önermektedir. 1936 yılında yazdığı "How to Win Friends and Influence People*" kitabında insan ilişkileri üzerine, doğruluk payı %100 olan bilgiler yer almaktadır. okurken "he lan resmen öyle ha" şeklinde iç geçirtir.

hayatın sırrını veren diğer yazarlardan farklı olarak dale carnegie, ömrünü, hayatta başarılı olmuş insanların yaşamlarını inceleyerek, onlarla sürekli görüş alışverişinde bulunarak geçirmeye adamış bir yazardır. edindiği bu bilgileri de kitabına içtenlikle aktarmıştır. robin sharma gibi absürd hikayeler yazarak insanları gaza getirmeye çalışmamış, donald trump gibi "şöyle başarılı oldum, böyle zengin oldum" demeden yazmıştır.

insan ilişkileri hakkında her şeyi hatmetmiş türk gençliği olarak bizler ise burun kıvırmaktan başka bir şey yapmıyoruz. almak isteyene gerçekten vereceği çok şey olan kitaplar yazmıştır dale carnegie.
kişisel gelişim zırvalığı kitapları milletin başına saran insan.ona senin gösterdiğin doğru yoldan gideceğime kendi yanlış yolumdan giderim diyesi gelir insanın.dediği şeyler yanlış olmamakla birlikte pratik yaşamın karmaşıklığında uygulanabilirliği tartışılırdır.namaz kılmanın farz olduğunu bildiği halde namaz kılmayan müslüman örneğini görse kitap yazmazdı heralde.birisi ona 'doğruyu bilmekle ilgili insanlığın sorunu yok, sorun uygulamakta' deseydi heralde hiç kitap yazmazdı.mutluluk şartmış gibi dayatır.belki insan acı çekmek, sürünmek , gebermek ister , bunu düşünememiştir heralde.*
"dost kazanmak ve insanlar üzerinde etki yapmak sanatı" isimli kitabın yazarı,küçükken okumuştum,polyannacı bir dayı,tokat yersen öbür yanağını çevir felsefesinde biri.

çocuk aklımla amma da etkilenmiştim kitabından,gülücükler saçardım sağa sola,ama etkisi pek sürmedi,teoriyle pratik arasındaki derin fark beni eski ben yaptıydı kısa zamanda.
kitaplari;

Public Speaking and Influencing Men In Business
How to Win Friends and Influence People (Dost Kazanma ve insanları Etkileme Sanatı). ISBN 9753311214.
How to Stop Worrying and Start Living
Lincoln the Unknown by Dale Carnegie
The Quick and Easy Way to Effective Speaking
The Dale Carnegie Scrapbook edited by Dorothy Carnegie
Don't Grow Old - Grow Up by Dorothy Carnegie
Managing Through People
Enrich Your Life, The Dale Carnegie Way
okumaktan sıkılıp her daim yarım bıraktığımız kitapların yazarı. Türkiye' de yaşamamış olduğu için sevgi pıtırcıklığı yapar durur sevgili amerikalımız.
--spoiler--
"Allah bile insanlar hakkındaki hükmünü ömürleri sona erdikten sonra veriyor da, biz aciz insanlar kim oluyoruz ki onları, bir kaç kez görmekle, haklarında iki-üç yazı okumakla, birkaç dedikodu dinlemekle haklarında hüküm verebiliyoruz."
--spoiler--
güzel kişisel gelişim kitapları mevcut efenim kendisinin.
bu adamı -umarım erkektir yazar vala rezil olabilim de- lise de okumuş, öğrendiklerimi hemen tecrübe ederek bir çeşit deneye girişmiştim. evet, söyledikleri gıdımı gıdısına doğruydu bu adamın fakat son derece sabır isteyen şeylerdi. sonra bu kişisel gelişim kitaplarının doğu felsefesinden yola çıkılarak yazılmış olduğunu farkettim.

iyilik felsefesi tüm kişisel gelişim kitaplarının anasıdır bilemediniz babasıdır.
günümüzde insandaki potansiyel gücü açığa çıkarmaya çalışan hareketin ve düşüncelerin öncüsüdür. Öretileri ve yazıları tüm dünyada insanların kendilerini daha özgüvenli çekici ve etkili bireyler olarak görmelerine yardım etmiştir.
başkaları ile ilgilenirsen iki ay içinde birçok dostlar kazanabilirsin; başkalarının seninle ilgilenmesini beklersen, iki yılda bile tek dost kazanamazsın sözünün sahibi.
"Yemine gerek görmeyecek kadar sözlerine sadık ol" sözünün sahibi.
Amerikalı yazar, hatip, kişisel gelişimci ve kişiler arası iletişim uzmanıdır. ''Dinlemek, gösterebileceğimiz nezaketlerin en yükseğidir.'' şeklinde güzel bir sözü vardır.
(24 Kasım 1888 - 1 Kasım 1955), Amerikalı yazar, hatip, kişisel gelişimci ve kişiler arası iletişim uzmanıdır.

ilk basıldığı 1936 yılında 30 milyondan fazla satış yapan ve günümüzde de hâlâ popülerliğini koruyan ve pek çok dile çevirilen "How to Win Friends and Influence People" (Dost Kazanma ve insanları Etkileme Sanatı) kitabının yazarıdır.

https://tr.wikipedia.org/wiki/Dale_Carnegie
güncel Önemli Başlıklar