bugün
- 4 kez üst üste cumaya gitmemek5
- seksenlerde nasıl görünürdüm trend i5
- bir kızın aşkı size naptırabilir5
- hiçbir şeyin tat vermemesi4
- melissa vargas'dan tokat yemek4
- kıvırcık saç8
- sevmediğiniz insanla devamlı karşılaşmak2
- piercing takmanın zorluğu5
- mesai ücretine çöken iş veren2
- eksilenmekten aldığım tadı hiçbir şeyden almadım3
- otoyol ve köprülerin özelleştirilmesi4
- guendouzi ve greenwooda uefa disiplin süreci19
- kurucu önder3
- ak çomarların tartışmada fetöcü ilan etme eşiği3
- sigara içmeyenleri anlamamak3
- yalnızlığın büyük bir lüks olması2
- seri eksicim kooooş3
- biraderitasyon2
- gece 2 de komşu kızının balkonda seksting yapması2
- kelebek saç kesimi4
- sibel canın 35 senedir 35 yaşında gibi görünmesi4
- abd de valilik adayına silahlı saldırı3
- serhat kılıç20
- recep tayyip erdoğan4
- mel mel bakan birine usulca sokulmak2
- çomarizasyon2
- rüyada çaylak olduğunu görmek2
- tung tung tung sahur3
- çomarların herkesi pkk lı yapması2
- kredi kartı ile ödeme almayan esnaf2
- bir bela geliyor11
- akılda kalan film replikleri2
- türklerin yoğurt dışında icadının olmadığı gerçeği3
- 2020'lilerin okula başlaması2
- kalite tesadüf değildir2
- filenin sultanları7
- rennie4
- yalnızlık edebiyatı13
- yazarların 80 lerde nasıl göründüğü12
- tai lung42
- 6 eylül 2026 türkiye italya voleybol maçı18
- en sevmediğin insan tipleri9
- sözlüğü 2000 ve sonrası doğumluların basması5
- ikinci defa askere gitmek8
- sağlıklı beslenmek2
- deccal internetten çıkacak10
- 5 eylül 2026 fenerbahçe beşiktaş maçı39
- bu koyden olsam ne olacak ve sarı şeker12
- namazlarınızın yaradan için hiçbir kıymeti yok11
- kin tutmayı beceremeyen insan9
en dertli volkan konak şarkısıdır. her dinlendiğinde içi sızlatır. evet.
1- Ünlü bir hastahanemiz.
2- Volkan Konak'ın babasını kaybettiğinde, ablasının yazdığı şiirin Volkan konağı yorumlaması ile Türk sanatına kazanan
ciğerin acısının şarkısıdır.
Kimse yakınını kaybetmesin diyeceğim ama hayat bu. Hepimiz canımızın yarısını kaybedeceğiz. ve bu muzik işte asıl o zaman koyacak...
2- Volkan Konak'ın babasını kaybettiğinde, ablasının yazdığı şiirin Volkan konağı yorumlaması ile Türk sanatına kazanan
ciğerin acısının şarkısıdır.
Kimse yakınını kaybetmesin diyeceğim ama hayat bu. Hepimiz canımızın yarısını kaybedeceğiz. ve bu muzik işte asıl o zaman koyacak...
ilk kez adını kurtlar vadisinden duyduğum semt. hep merak etmişimdir acaba gerçekten öyle mafyanın olduğu bir semt mi. aynı zamanda bizim eski iş yerinin olduğu semttir.
(bkz: cerrahpaşalı halit)
insanların genellikle sevgilisinin, eşinin, babasının, annesinin, kardeşlerinin öldüğü pislik bir yerdir.
dün göz doktorundan randevum vardı. muayene sırasında aysun hanım ile tanıştım. soyadını öğrenemedim. cep telefonumdan birisine iban numarası göndermişti. çantama kolyesi düşmüş. bir ihtimal görür buralarda bir gün. bana iletişim bilgilerinizi gönderirseniz kolyenizi size teslim edebilirim. anısı vardır belki kalmasın bende
fındıkzade caddesinden dümdüz yürününce varılan istanbul semti.
volkan konak'ın söylediği, devlet kurumunu itham ettiği gerekçesiyle trt denetimine takılmış olan şarkı.
bugün kütüphanesine gitmeyi düşünüyorum. dönüşte de vapurla veya marmarayla dönerim.
kahvesi güzel ancak sadece 1 tane kahve içebildim. topkapı kütüphanesi'nde daha çok kahve hakkı var.
edit: daha sonra gittiğimde daha çok kahve içebilmiştim.
edit: daha sonra gittiğimde daha çok kahve içebilmiştim.
istanbul'un fatih ilçesinin bir semtidir.
günümüzde hastanesi ile bilinen semt.
1930'larda bir kısım yaşlıların Cerrahpaşa'lıyım yerine Hobyar'lıyım dedikleri de bilinmektedir.
Semtin günümüzde kullanılan adına kavuşması ise III. Mehmed dönemi (1595-1603) sadrazamlarından Cerrah Mehmed Paşa'nın bir külliye inşa ettirmesiyle olur.
Cerrahpaşa, Aksaray'ı Kocamustafapaşa'ya bağlayan anacadde üzerinde bir sıra paşa konaklan ve camileri arasında yer almış bir semttir. Bu yol üzerinde sırasıyla Murad Paşa. Yusuf Paşa. Cerrah Paşa. Davud Paşa. Hekimoğlu Ali Paşa, Koca Mustafa Paşa gibi ünlü devlet adamlarının yaptırdığı camilerin bulunduğu gözlenmektedir.
Yusufpaşa'dan Langa inebey Caddesi ve Davutpaşa'dan Haseki Külliyesi Caddesi ile Davutpaşa iskelesi - Samatya Caddesi'nin sınırladığı Cerrahpaşa semtindeki ahşap konaklardan günümüze birkaç tanesi kalmıştır. Bunların en önemlilerinden biri Yağcızade Konağı adıyla da bilinen Cerrahi Konağıdır. Bugün kısmen harap ve çökmüş olarak anacadde üzerinde bulunan bu konakta 1678'de Cerrahîliğin kurucusu Nureddin Cerrahi doğmuştur.
Bir başka önemli yapı da Abdülkadir Töre'nin konağıdır. Cerrah Mehmed Paşa Camii'nin sırasında bulunan bu konak halen sağlamdır ve mesken olarak kullanılmaktadır. Gülşen-i Musiki Mektebi adı ile müzik eğitimi faaliyetine de sahne olan bu konak, cami gibi Marmara Denizi'ne bakan bir yerdedir.
Semtte 1930'lu yıllarda pek çok musikişinas oturmuştur. Cerrahpaşa'da bulunan Gülşen-i Musiki Mektebi başlıbaşına bir ekol olmuş ve bu ekolden ünlü musikişinas ve sahaf Ekrem Karadeniz yetişmiştir. Hemen bu binanın yanında udi ve rebabi bestekâr Cahit Gözkan'nın evi vardır. Bu evde Yekta Akıncı, Süleyman Erguner, Ulvi Erguner, Özbekler Tekkesi son şeyhi Necmeddin Efendi, naathân Hulusi Bey, Kanî Karaca gibi ünlü besteci ve yorumcuların katılımıyla fasıllar yapılır, yeni eserler tartışılırdı. Tanburi Cemil Bey'in evi de Aksaray ile Cerrahpaşa semtleri arasındaki sınırdaydı. 1968'de yıkılarak yerine apartman yapılmıştır.
Semtin günümüzde ayakta duran ve başta sahil yolu olmak üzere Marmara Denizi kıyısındaki bütün mevkilerden görülebilen büyük kagir bir binası vardır ki, semt halkı tarafından bulgur alım satımındaki suistimal sonucu kazanılan paralar ile yapıldığına inanılarak "Bulgur Palas" adı verilmiştir. Bugün Osmanlı Bankasının malı olan bu bina Bolu Mebusu Habib Bey'in konağıdır.
Cerrahpaşa büyük istanbul yangınlarından pek fazla etkilenmemiş bir semttir. 1693'te ve 1782'de yangın geçirdiği tespit olunan semtin 1918'deki Cibali-Fatih-Altımermer yangını denilen büyük yangından çok az etkilendiği, bu yangının adeta semti yalayarak Fındıkzade ve civarını yakıp Samatya tarafına yöneldiği kayıtlardan anlaşılmaktadır.
1930'larda bir kısım yaşlıların Cerrahpaşa'lıyım yerine Hobyar'lıyım dedikleri de bilinmektedir.
Semtin günümüzde kullanılan adına kavuşması ise III. Mehmed dönemi (1595-1603) sadrazamlarından Cerrah Mehmed Paşa'nın bir külliye inşa ettirmesiyle olur.
Cerrahpaşa, Aksaray'ı Kocamustafapaşa'ya bağlayan anacadde üzerinde bir sıra paşa konaklan ve camileri arasında yer almış bir semttir. Bu yol üzerinde sırasıyla Murad Paşa. Yusuf Paşa. Cerrah Paşa. Davud Paşa. Hekimoğlu Ali Paşa, Koca Mustafa Paşa gibi ünlü devlet adamlarının yaptırdığı camilerin bulunduğu gözlenmektedir.
Yusufpaşa'dan Langa inebey Caddesi ve Davutpaşa'dan Haseki Külliyesi Caddesi ile Davutpaşa iskelesi - Samatya Caddesi'nin sınırladığı Cerrahpaşa semtindeki ahşap konaklardan günümüze birkaç tanesi kalmıştır. Bunların en önemlilerinden biri Yağcızade Konağı adıyla da bilinen Cerrahi Konağıdır. Bugün kısmen harap ve çökmüş olarak anacadde üzerinde bulunan bu konakta 1678'de Cerrahîliğin kurucusu Nureddin Cerrahi doğmuştur.
Bir başka önemli yapı da Abdülkadir Töre'nin konağıdır. Cerrah Mehmed Paşa Camii'nin sırasında bulunan bu konak halen sağlamdır ve mesken olarak kullanılmaktadır. Gülşen-i Musiki Mektebi adı ile müzik eğitimi faaliyetine de sahne olan bu konak, cami gibi Marmara Denizi'ne bakan bir yerdedir.
Semtte 1930'lu yıllarda pek çok musikişinas oturmuştur. Cerrahpaşa'da bulunan Gülşen-i Musiki Mektebi başlıbaşına bir ekol olmuş ve bu ekolden ünlü musikişinas ve sahaf Ekrem Karadeniz yetişmiştir. Hemen bu binanın yanında udi ve rebabi bestekâr Cahit Gözkan'nın evi vardır. Bu evde Yekta Akıncı, Süleyman Erguner, Ulvi Erguner, Özbekler Tekkesi son şeyhi Necmeddin Efendi, naathân Hulusi Bey, Kanî Karaca gibi ünlü besteci ve yorumcuların katılımıyla fasıllar yapılır, yeni eserler tartışılırdı. Tanburi Cemil Bey'in evi de Aksaray ile Cerrahpaşa semtleri arasındaki sınırdaydı. 1968'de yıkılarak yerine apartman yapılmıştır.
Semtin günümüzde ayakta duran ve başta sahil yolu olmak üzere Marmara Denizi kıyısındaki bütün mevkilerden görülebilen büyük kagir bir binası vardır ki, semt halkı tarafından bulgur alım satımındaki suistimal sonucu kazanılan paralar ile yapıldığına inanılarak "Bulgur Palas" adı verilmiştir. Bugün Osmanlı Bankasının malı olan bu bina Bolu Mebusu Habib Bey'in konağıdır.
Cerrahpaşa büyük istanbul yangınlarından pek fazla etkilenmemiş bir semttir. 1693'te ve 1782'de yangın geçirdiği tespit olunan semtin 1918'deki Cibali-Fatih-Altımermer yangını denilen büyük yangından çok az etkilendiği, bu yangının adeta semti yalayarak Fındıkzade ve civarını yakıp Samatya tarafına yöneldiği kayıtlardan anlaşılmaktadır.
volkan konak' ın aynı dido gibi pek bir içten yorumladığı etkileyici şarkı.
daha çok tıp fakültesiyle anılmasına rağmen yenikapı semtinin batı yarısının da bağlı bulunduğu fatih'e bağlı mahalle.
altı ayda bir gider gelirim. babamın kontrolleri için. eski bir yerleşim yeri. ama maalesef her türlü milletten insanla dolu. bazen ulan burası sanki türkiye değil diyesim geliyor.
Cerrahpaşa'ya trenle gittiğim günden;
https://resmim.net/i/NS9cbL
https://resmim.net/i/NS9cbL
Bugün kütüphanesine gittim de görevliler arkamdan konuşuyorlardı sanki. Başka birinden mi bahsediyorlardı yoksa tam anlayamadım. En iyisi bir daha oraya gitmeyim. Cuma günleri topkapı kütüphanesi yeter. Anlamadığım yüzüme de uyarabilirdi ama yüzüme uyarsa belki de banlanabilirdim. Bunda da bir hayır olabilir o yüzden. Üsküdar'daki kütüphaneden içerim ben de artık kahvemi ramazan'a kadar.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar