karşılığı olmadan elini kaldırmayacak olan insan çeşidinin yapacağı muhtemel durum.

(bkz: çıkarcı davranışlar gütmek)
öbür tarafı düşünerek hareket etmek.
yaptığı şeye inanmayan kişinin yaptığı davranıştır. yapılması gerektiği gibi yapılmadığı için bir iyilik, kötülüğe de dönüşebilir.
çıkarcılıktır ve cennete gitme ihtimalinizi azaltabilir. bilir kişi değilim ama düşüncem bu yönde. insan bence içinden geldiği için iyilik yapmalıdır.
(bkz: bencillik)
cennet mükafattır, amaç değil.
(eğer varsa)cennete gitmek için diğer insanları araç olarak kullanan zihniyettir. bunlar (eğer varsa)cehenneme çok iyi odun olurlar.
görüntüde ateist kişilerin çok takıldığı durum .evet dua ederiz allahım cennetine al bizi cemalini göster bize ... sadece bu yüzden bile kimsenin kalbini kırmıyorsa insan ,karıncayı dahi incitmeme gayreti gösteriyorsa siz ne !!! size ne ..kişilikli görüntü veripte dünyayı yakıp yıkmak daha mı evladır. dedim ya görüntü ateistlerininkişilerin provakasyonu ...
yaratıcıya yalakalık yapmak.
yapılmaması gereken eylemdir. bir insan iyilik yapıyorsa; yaptığı şeyi sevdiği, iyilik yaptığı insanı, hayvanı ya da bitkiyi sevdiği için yapmalıdır. "yaradılanı severim yaradandan ötürü" felsefesini benimsemelidir. sırf cennete gitmek için iyilik yapıyorsa bir insan ve bunun farkında ise; yaptığı iyilik değil kurnazlıktır.
en çok halikin işine gelen eylemdir.
bu dünyada inançlı bir insanın dünyevi zevklerden kendini mahrum etmesinin tek sebebi cehennem korkusudur. bunun arkasında da cennete gitme aşkı yanar.

bu durum düşünüldüğünde büyük bir çoğunluğun kötü olmamasının nedeni cehennemden korkmasıdır. düz mantıkla bakarsak yapılan her iyilik cehennemden kaçış, cennete yakınlaşma çabasıdır.

kimse kimseyi kandırmasın...
cennete gitmek isteyen insan için yapılması en makul davranıştır.
(bkz: ya ne olacağıdı)
(bkz: cennete gitmek için ibnelik yapmak)* * * *
ahlaki olmayan davranıştır.*
(bkz: klasik felsefe soruları)
bir davranışta bulunurken bunu amaça bağlayarak yapma eylemidir. ne yaptığını bilerek yapmaktır. herkes bir yere ulaşabilmek için çaba gösterir ve buna birçok örnek gösterilebilir. öss'yi kazanmak için çalışmak denebilir mesela,ya da karnının doyurmak için yemek yemek gibi. elbette insanlık adına birşeyler yapıyor olmak güzel ama niyet kadar sonuçta önemlidir.
bir adamı öldürmek geliyor içimizden bazen,ha hapse girmeten korktuğumuz için ha da cehenneme gitmekten korktuğumuz için bunu yapmıyor olalım ne fark eder?sonuçta adamı öldürmedik önemli olan da budur. ayrıca insana iylik yapıp ondan karşılık beklemektense insana iyilik yapıp yaratandan beklemek daha akıllıcadır. 'iyilik yap denize at,balık bilmezse halık bilir.'
iyiliği allah için yapmadıkça bir halta yaramayacak iyiliktir o.
rabbimizin bize vaad ettiklerini hakkıyla yerine getireceğini bildiğimiz için, önce allah rızası için, sonrada onun yine vaat ettiği cehennem azabından korunmak için ve en sonda vaad ettiği cennet için yapılan iyiliktir. hem kimse cennet' e gidip gidemeyeceğini bu dünyada allah bildirmedikçe bilemez.
Ne olursa olsun sonuç iyiliktir.

Gerisi teferruat. Öyle değil mi?
kanta gore ahlaksizliktir. iyilikler karsiliksiz yapilmalidir.
cennete gitmek için ibadet eden biri cennete gidebilir. bu yasak olsaydı kuran cennet vaadiyle dolup taşmazdı. sakın cennet için ibadet etmeyin uyarısı olurdu. ki bir sürü duamızda cehennemden allah a sığınır cennetini isteriz.
siz müslümanı iyice enayi sandınız ha. harama bakmasın haram yemesin namaz oruç zekat hepsi tamam olsun. ee sonra cennet istemesin. neden? sen mi gidecen?
Iyılık yapmak guzel bır sey ama bu amacla yapılan ıyılıkler sonra zarara donusebılıyor. Yapılan ıyılık ıyılık olmuyor. Iyılık ıyılık yapmak ıcın yapılmalı o zaman daha guzeldır. Ama bu da ıyılık yapmak cennete gıtmek ıcın yapılsa da ıyılıktır.
Oldukça mantıklı bir eylemdir. Yani, ya varsa cennet?
inanca bile pragmatist bakanları işidir.
en saçma ateist beyanlarından biri allahımı kandıracaz ulan.