bugün

yeryüzünün geniş alanlarının kalın buz örtüleriyle kaplı olduğu jeolojik dönem.
(bkz: ice age)
Dünyanın bir sonraki evresinde gireceği,her türlü iklim ve doğal yaşam koşulunun değişeceği jeolojik dönemdir.
çizgi filme konu olan çağ
çizgi filmden edinilen izlenime göre hayli komik bir çağ. * *
(bkz: ice age)
dünya'nın her 35 bin yılda bir yaşadığı dönem. kutupların yer değiştirmesi sonucu meydana gelmektedir.
takriben 5000 yıl sonra dünyamızın yeniden gireceği dönemdir.
aşkı asla bulamayacağını düşünüyorsan buzul çağını yaşıyorsun demektir.
+ rüstem abi yarın çok soğuk olacakmış meteorolojiden bilgi aldım..

- kazım bi sktir git... *
son 15 gündür orta/doğu avrupa'da (sırbistan-slovenya-kısmen romanya ve bulgaristan diyelim)kendini hissettiren çağdır. tam manasıyla gerçekleşir mi bilinmez ama son 10-15 yıldır kocaeli bu kadar kar bir arada görmemişti. yanlış değilsem bir 2004 yılında bir günlük yağış olmuştu arada.
Uzmanlara göre havanın soğuk olması mini buzul çağından kaynaklanıyor. Ve uzun yıllar böyle olacak hatta 2020 de sıcaklık dibe vurucak.
atmosferin günümüzdeki yapısının almasında bir geçiş dönüşüm sürec sonucunda güneş ışıklarının yer yüzüne daha az temas etmesi sebebiyeti ile oluşan durumdur. yüzyıllar süren bir süreç olması neticesinde günümüzdek bir çok yerşekillerininde oluşmasında etkili olmuştur. buz kalıntıları bol miktarda iklimleride etkilemektedir.
ingiliz meteoroloji dairesine göre minisi geliyormuş efendim.

http://www.ntvmsnbc.com/id/25334415
yeryüzünün geniş bölümlerinin kalın buzlarla kaplı ol­duğu jeolojik dönem. Morfolojik incelemeler (buzyalaklarının, tekne biçiminde vadilerin varlığı) ve kalıntı yığınlar (moren denen yuvarlak­ça taşlar) yardımı ile eski buzulların nerelere kadar yayıldığı anlaşıla­bilir. Bu işaretlerden anlaşıldığına göre Permokarbonifer çağında Gü­ney Afrika’yı Brezilya’yı ve Avustralya’yı büyük buz kütleleri kaplı­yordu. Ancak en iyi bilinen buzu! dönemi Dördüncü Zaman’ı izleyen dönemdir. Yaklaşık 600.000 yıl önce başlayan bu dönem, sıcak ara­larla dört kez yinelenmiştir. Son buzul çağı 15.000 yıl kadar önce ta­mamlanmış, Avrupa’nın büyük bir bölümü ve Kuzey Amerika’nın yu­karı kesimi günümüz yüzey şekillerini bu dönemde almıştır

Kaynak: http://www.yeniansikloped...buzul-cagi/#ixzz2ORSxGimM
eskiden buzul çağında marmara gölmüş boğazdan insanlar geçebiliyormuş. tekrar buzul çagına girersek buna benzer bir durum olacak.----->https://static3.bobiler.o...n-manzaralari--165858.jpg
Tarihte 4 tane buzul çağı olmuştur vr bunların hiçbiri insanların yaşadığı döneme denk gelmemiştir, yani önceki yazarların attığı "buzul çağında istanbul boğazı" temalı resimler kronolojik bir hata ürünüdür.
Eksi 25 derece altı ile yaşanan çağ. Dünyada o zaman her yer çok soğukmuş. Evet.
Bir dahaki buzul çağında insanlığın durumu merak edilesi. Tarım buna uyum sağlar herhalde kapalı alan yapay güneş filan. Insanlik kalırsa.
Kuzey buz denizinin 11.000 yıllık ısı paterni incelendiğinde Belirgin bir soğuma evresine doğru gidildiği görünmekte, belki 100 belki 1000 yıl içinde mini buzul çağına girileceği yönünde bir beklenti söz konusu.
ne kadar doğrudur bilinmez tabii ayrıca incelenen zaman aralığı da çok fazla.
görsel
21.000 yıl önce, buzul çağı döneminde deniz seviyesi bugünkünden 125 metre daha alçaktı. Resimde Avrupa'nın o dönemdeki haritası mevcut.
görsel
küresel ısınma saçmalıklarını unutun. Buzul çağı geliyor.

Bilin bakalım hangi ülke hiç hazır değil buzul çağı'nın getireceği gıda üretiminde maliyet artışına?

bildiniz: Türkiye

https://www.youtube.com/watch?v=ZLv_zdAFewA
Üstüste vuku bulan yanardağ patlamalarıyla gelecek olan çağdır. Gelecek sene daha soğuk,sonraki sene bir öncekini aratacaktır.
Üstteki yazarın dediği gibi küresel ısınma yalanına inanmayın. Şimdiden sonraki seneleri düşünüp hazırlığınızı yapın.