hafif raylı taşıma sistemi olup bu ismi almasının nedeni metro gibi yer üstü trafiğini engellememe durumunun olmamasıdır.
Stajımı yaptığım kurum. Gözlemlerimi şu şekilde aktarmama gerekirse "yaptıkları teknik bir iş yoktur.işçiler ve teknisyenler safkan amelelik yapar mühendisler yatar.Kendilerini Bursanın en önemli işini yapan kişiler sanırlar eksiklerini sölediğinizde duymamazlıktan gelirler".
metro diye bizi yedikleri işletme.
son seferini 24,10 civarı yapan ulaşım bilmemnesi. be kardeşim ben arkadaşlarla buluşmuşsam eve 2de döneceksem ya da alemden çıktık 5de döneceksem nasıl evime ulaşıcam. kendi arabam yok olsa da alkollu olurum alkollu araç sürmek tehlikeli ve yasak değil mi ? bursa'da saat 24'ten sonra gezilecek görülecek yerler yok mu ? metro dediğin alet hayvan gibi pahalı mı, vergileri ödüyorsak bu hizmeti her zaman bize sağlamalı mısın? gece vardiyalı çalışan insanların iş yerinde servis yoksa eve gidip gelmeleri imkansız mı ? zırt pırt zam yapıp karını yüzde onbinden onikibine çıkartıyor musun, ki daha fazladır. kartları yenilemek için bir de vize adı altında herkesten 10-15-20 lira da alıyor musun?
o zaman nedir bu ulaşım sorunu, neden saat 24'E kadar ?
eksileyen arkadaş sen 10da yatağa giriyorsun da yetişkinler gece dışarı çıkabiliyorlar. bu yazıyı o yüzden yazdım.
klimasız vagonlarıyla yaz aylarında eski belediye başkanlarına rahmet okutmama sebep olan Bursa'nın hafif metrosu.
beni her sabah okula götürüp, her aksam getiren, acemler'e yaklastıgında makaslari görmek için kapısına yaklastığım* çuf çuf . fabrikasinin içini aşırı derecede merak ettiğim kuruluştur ayrica. ah birde virajlarda o gıcık ses çıkmasa...
hafif raylı sistem deniliyor bu tırışkadan şeye. bilet fiyatları uçuk. Arkadaşım sanma sakın 2 lira verdin diye v.i.p'de yolculuk edeceğini. b.k götürüyor metro, orası da ayrı bir dert. bir kere de yazın binmişliğim var zor attım kendimi dışarı. hem pahalı, hem yavaş... şehir merkezinden korupark'a bi gideyim diyorsun, gidene kadar sezonluk ürünler indirime bile girmiş oluyor, sen düşün! toplasan bir elin beş parmağını geçmemiştir bursarayı kullanmışlığım, ama her bileti cüzdanımda anı diye saklıyorum yeminle.
akşam üzeri 17:00-18:00 sularında leş gibi ter kokusu içinde yolculuk yaptığım taşıt.
Hemen her kentimizde var olan, izmir'de Kentkart, istanbul'da istanbul Kart isimleriyle de bilinen kartın Bursa versiyonu olan Bukart alındığında 2 lira değilde 1.30 gibi bir fiyatı olan hatta öğrenciyseniz 1 liranın altına inen, hem 10 senelik teknoloji hem de o dönemin efsane belediye başkanı* yüzünden klimasız olması nedeniyle havalandırma sorunları olan ancak asla ve asla bok götürüyor denecek kadar pis olmayan, bu tip sistemlerdeki standart hızlar olan 50-80 km seviyelerinde seyreden, hatta Antalya, Eskişehir ve Kayseri'deki tramvay kökenli taklitlerine oranla oldukça hızlı olan(çünkü Bursa'daki lrt'dir) yeri geldiğinde isyan ettirse de kentim insanına metroya biniyor olma ayrıcalığını 9 yıl önce getiren( bazı şehirlerde 0302'ler çalışıyorken) sistem olmasından mütevellit sevdiğim Bursa Hafif Raylı Sistemidir.
bilet fiyatları uçukmuş. * bukart adındaki zımbırtı elinde varsa öğrenci 70 kuruşa yetişkin ise 1 lira 10 kuruşa patlıyor ne uçuğu. ayrıca bu zımbırtı yokken heykele otobüslerle 45 dakikadan aşağı varamadığımı bilirim. 20 dakikada heykele varıyorsun daha da şikayet mi ediyorsun.
metro değil tramvaydır.
gerçek metro için,

(bkz: 4 levent - taksim metrosu)
(bkz: kadıköy - kartal metrosu)
(bkz: görmemekle beraber) muhtemelen hafif metrodur.
(bkz: aksaray - havalimanı)
dünyadaki en pahalı toplu taşıma listesinde ilk üçe girer.
akıllı kartın yoksa 2 tl. bu ne lan?
dolmuş 1.5 tl otobüs/bursaray akıllı kartın olsa dahi en az 1 tl.
sokayım böyle toplu taşımaya gideceğim yer şehir içinde en fazla 5 km ötede. özel araçla gitsem km başına 40 kuruş yaksa 2 tl eder maliyet. kaldı ki 2 kişiden fazla gidersem kârı görün.

sözde toplu taşıma olan kazığın dik alası. bu bilet fiyatlarına da isyan etmeyen halk daha da....
bursa'da trafik sorunu yoktur. çünkü adındaki laf oyunu gibi bursa büyükşehir değil normal şehirdir. bursa, antalya, eskişehir vb. şehirler için gereksiz yatırımdır.
altınşehir, ertuğrul ve özlüce seferlerinin başlamış olduğu raylı sistem.
içinde yolcuların kaymamak için kendilerini zor tuttukları, koltuğu andıran gereçlerin bulunduğu uzun araç.
türkiyenin en uzun ikinci metrosudur.
evimin arka tarafından geçmesine rağmen en yakın inebileceğim durağın 150-200 metre ileri de veya geri de olduğu metrodur.
oha edit : 400mt miş.
yeni açık yeşil vagonu oldukça karizmatik olan işletme.
yeni nesil 30 Bursaray vagonu alan hafif raylı sistem.

http://www.burulas.com.tr/?sayfa=haber&id=122
bursada ulaşıma büyük rahatlık getirmiş sistem. metronun rahatlığına alışınca otobüsler daha da çekilmez oluyor.hem hızlı olması hem de kalabalık olsa bile otobüsteki sıkıntıyı yaşatmamasından dolayı her zaman tercih edilen olacaktır. klimalılara da geçildi şimdi. bursa halkı daha da rahat etsin.
üniversite etabının resmi olarak sezon başlagıcında açılacağı kulaktan kulağa yayılmaktadır. üniversite etabının açılmasıyla birlikte yoğunluğu daha da artacaktır.
Dün itibarı ile arabayatagından herhangi bir aktarma yapmadan uludağ üniversitesine ulaşacagınız hafifraylı sistemdir.

http://olay.com.tr/haber/...-donem-basladi-82575.html
sonunda üniversitemize de ulaşımın başlamasıyla oh dedirten metrodur.
hattın üniversiteye kadar uzatılmasıyla metro olma yolunda az da olsa bir ilerleme kaydetmiş bursanın raylı sistemi.